reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Obawy dotyczące niemowląt

no to mam kolejne obawy :baffled:
oprócz wzrostu oczywiście...
moje dziecko co chwila przechyla głowę do ramienia, raz do jednego raz do drugiego, a czasem oba ramiona podnosi do góry. nie wiem jak to wytłumaczyć, ale zauważyłam, że często to robi i martwi mnie to.
a druga sprawa to kupki. dziś drugi dzień od odstawienia syropów, a kupki nadal takie rzadkie :-(

reklama
Natolin ale może to tak dla zabawy przechyla, może widział gdzieś u Was taki gest i tak robi. Oliwia tak też robi siedzi i przechyla główkę raz w jedną stronę, raz w drugą. A co do kupek to mam nadzieję, że dziś już są w normie.

NATUŚ jak dzisiaj kwestia kupek wygląda? może dla uspokojenia swoich czarnych myśli skonsultuj to z kimś? A z tym przechylaniem główki to wydaje mi się podobnie jak KANII że to bardziej dla zabawy Pudzianek robi bądź też np. odkrył że tak można (tzn. odkrył możliwość poruszania jakimiśtam mięsniami/częściami ciała) i teraz ćwiczy. U nas tak z przysiadami i klepaniem się po brzuszku było. Więc wg. mnie nie jest to nic niepokojącego aczkowielk mógłby to jeszcze np. MICHAŁ potwierdzić.

Mnie coraz bardziej martwi to że Oliwii z nosa non stop cieknie :-(
Raz woda, raz zielona, żółta wydzielina i z buzi nieładnie zaczyna pachnieć:-( Lekarka twierdzi że jak z noska cieknie to nic się nie dzieje bo teraz taki okres ale zielona, żółta wydzielina to raczej powód do zmartwień niż radości :-( Nie wiem czy iść do dr prywatnie czy cooo, już się gubię w tym wszystkim.

kania ja bym to jednak skonsultowala z innym lekarzem jednak nat kubus tez tak przechyla glowe zreszta u wielu dzieci widzialam podobne zachowanie mysle ze tym nie powinnas sie martwic a na rzadka kupke proponuje jagody u nas zawsze dzialaja

Kania opisany przez Ciebie katar jest wg mnie bakteryjny, może jednak jakies krople z antybiotykiem by sie przydały do nosa, żeby nie zeszło to niżej lub nie doprowadziło do infekcji ucha. Franek katar miał tylko raz, odpukać poza nim i jedną trzydniówką nic wiecej do tej pory ale gdyby katar był bakteryjny ja bym zdecydowanie poprosiła pediatre o jakieś działanie bo ciężko z nim walczyć tylko wodą morską.

Kania78 Moim skromnym zdaniem warto by dziecko obejrzał pediatra i zajrzał do noska.Taka wydzielina rzeczywiscie moze wskazywac na infekcje bakteryjna a wiec moze byc koniecznie wlaczenie antybiotyku.Wode morska warto stosowac ale oprocz lagodzenia objawow warto udac sie do pediatry.

Dzięki Lolisza i Michał.
Jeśli chodzi o antybiotyk to ona tyle co skończyła jeden już brać:-( i teraz znów miałaby dostać :-( Woda morska właśnie niewiele pomaga. Mam w domu nasivin ale nie wiem czy stosować. Do pediatry najwcześniej w środę :-(

reklama
Kania78 Moim zdaniem możesz spróbować do tego czasu podawać ten nasivin.Katar po tym od razu nie minie ale jest szansa ze bedzie mniejszy i malemu bedzie sie latwiej oddychac

Do góry