reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Obawy dotyczące niemowląt

Elizabennett jak jest ciepło to trzymaj w lodówce ale jak jest chłodno to nie musisz bo lepsza dla niego temp pokojowa. Poza tym myślę, że zanim zdążysz włożyć do lodówki Adaś wypije ;-) no chyba że zrobiłaś zapasy :-)

reklama
Elizabennett jak jest ciepło to trzymaj w lodówce ale jak jest chłodno to nie musisz bo lepsza dla niego temp pokojowa. Poza tym myślę, że zanim zdążysz włożyć do lodówki Adaś wypije ;-) no chyba że zrobiłaś zapasy :-)

Dzieki, jakos tez mi sie wydawalo, ze taki syropek zimny z lodowki to jakos tak dziwnie. Ale nie zrobilam zapasow, chociaz juz sie konczy, skoro tak szybko sie go robi :-D

Wczoraj byliśmy na pneumokokach, I dawka. No i potem mały miał lekką gorączkę 37,4. Dostał na noc nurofen i ładnie spał. Rano do niego idę a on cały obsypany - niby nic nowego, bo jest alergikiem. Tyle że ta wysypka jest inna - takie pojedyncze kropki, coś jakby potówki, ale ma to na twarzy więc niemożliwe, żeby były to potówki. No i nie mają żadnego płynu te krostki w sobie. Dziwnie to wygląda. Rano temp. 37,6 stopni. Macie jakieś pomysły? Mam się martwić czy to normalne? Zachowuje się normalnie, siedzi teraz i się bawi.

Trzydniówka?U nas tez najpierw na buzi sie pojawiły,potem na reszcie ciała.I tez były inne od tych "alergicznych".
...albo taka niespecyficzna reakcja alergiczna na szczepionkę:-(- jednak troche "świństwa" tam w niej jest...u nas zawsze alergia się zaostrzała po szczepieniach...

jeśli inne niż alergiczne to może faktycznie trzydniówka, chociaż trochę szybko te krostki :eek:
u nas były właśnie na tułowiu, ale nie na buzi. jak jutro znikną to pewnie to to.

Dzięki dziewczyny za odzew. On ma wszędzie te krostki prawie. Ogólnie miewał takie na plecach i uznawałam że to potówki. Ale teraz i na pupie ma, na nóżkach, na buzi. Sama już nie wiem. Ale czy trzydniówka to tak od razu się pierwszego dnia wysypką objawia, czy dopiero po 3 dniach ta wysypka wychodzi? Bo on wcześniej nie miał żadnej gorączki ani nic - zdrowiutki był. Ja tak myślę czy to jednak nie sa potówki, bo otatnio chłodno było i ubrałam malego cieplej do spania a tu nie dość że akurat sie ociepliło na dworze to jeszcze zaczęli nam mocniej grzać. Mam nadzieję że to jednak potówki, a nie jakies uczulenie na szczepionkę.

reklama
NICE przy 3-dnióce krostpi po 3 dniach się pojawiają dopiero a poprzedza je wysoka temp. więc skoro temp. nie było to jakoś nie wydaje mi się, żeby to ona zawiniła. Może rzeczywiście potówki?

Do góry