reklama
stripMYmind
Fanka BB :)
moje malenstwo tez za duzo nie spi, od rana od 5 do 12 to nie usnie chyba ze na 10 min jak n rekach nosze, ew pod wieczor przysypia, ale bywaja dni ze caly dzieonek mi marudzi
sugar_and_spice
matka Króla
Co do obcinania paznokci.
U nóg na prosto, u rąk na półokrągło... tylko można obcinać dopiero jak dziecko skończy miesiąc, wcześniej jedynie w grę wchodzi lekkie podpiłowanie papierowym pilniczkiem :-)
U nóg na prosto, u rąk na półokrągło... tylko można obcinać dopiero jak dziecko skończy miesiąc, wcześniej jedynie w grę wchodzi lekkie podpiłowanie papierowym pilniczkiem :-)
Efa
Ja Olkowi obcinam od drugiego tygodnia paznokcie.
sugar_and_spice
matka Króla
Mi tak pediatra i położna mówiła. W książce też tak wyczytałam. :-)
stripMYmind
dzisiaj przyjmowal lekarz ktory mi nie pasuje zabardzo... wiec jutro idziemy ok 13 z malym, narazie spokojny jest, ale kupki dalej nie ma.
paznokietki obcielam na poczatku 3 tygodnia bo maly sie drapal bardzo
paznokietki obcielam na poczatku 3 tygodnia bo maly sie drapal bardzo
mała_mi88
30.09.2010; 3970g; 58cm
Mi w szpitalu + położna środowiskowa powiedziała że po 2 tygodniach można obciąć paznokietki. Teraz obcinamy z dwa razy na tydzień, bo jak już paznokietki robią się dłuższe to Łukasz zaczyna się drapać po buzi i wygląda jakby mieszkał w łóżeczku z kotkiem Położna też mi mówiła że łapek niedrapek nie powinno się cały czas zakładać dziecku, bo nie ma możliwości "fikania" paluszkami. Tak więc wolę obcinać regularnie a mimo to zdarza się że Łukasz się zadrapie.
W ogóle przeraża mnie czasem jak mój syn dotyka sobie buźkę rączkami, nawet oczy.. mam wrażenie że sobie palce włoży do oka heh.
W ogóle przeraża mnie czasem jak mój syn dotyka sobie buźkę rączkami, nawet oczy.. mam wrażenie że sobie palce włoży do oka heh.
moja w ciagu dnia potrafi neiraz nawet 4-5h nei spac. ale najbardziej lubie jak robi wariacje tak do 23h bo wtedy w nocy spokojniej a co do pazurkow-to ja pierwszy raz cielam na drugi dzien po porodzie bo mloda sie urodzila z niezlymi pazuramippp nic tylko pomalowac lakierem
a co do zabawy paluszkami to moja lapie obiema raczkami butelke albo kladzie raczke na cycu (rozkoszny widok) a dzis w poludnie obok smoczka butelkowego wsadzila se do buzi palec i cmokala ze sciany sie trzesly hahahaha))) musialam jej palucha wyciagnac bo by sie zacmokala
a co do zabawy paluszkami to moja lapie obiema raczkami butelke albo kladzie raczke na cycu (rozkoszny widok) a dzis w poludnie obok smoczka butelkowego wsadzila se do buzi palec i cmokala ze sciany sie trzesly hahahaha))) musialam jej palucha wyciagnac bo by sie zacmokala
reklama
No właśnie dziewczyny, jak zapełniacie czas dzieciakom ? Mój też coraz mniej śpi i ja właściwie nie wiem czym go zająć bo nie chcę żeby był cały dzień na rączkach. A to raczej nie jest typ, który sobie leży sam w łóżeczku i gęga przez kilka godzin.aniołek mój syn też pawie cały dzień nie śpi :-(. jedynie na spacerze
Podziel się: