reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Obawy dotyczące niemowląt

Strip- i co lekarz cos poradzil na kupki??

u nas sie chyba cos zaczyna dziac z kolkami, bo jakas nie spokojna mala jest i po koperku jej sie troszke lepiej zrobilo, ale nadal troche marudzi przez sen:cool:

reklama
moje malenstwo tez za duzo nie spi, od rana od 5 do 12 to nie usnie chyba ze na 10 min jak n rekach nosze, ew pod wieczor przysypia, ale bywaja dni ze caly dzieonek mi marudzi

Co do obcinania paznokci.
U nóg na prosto, u rąk na półokrągło... tylko można obcinać dopiero jak dziecko skończy miesiąc, wcześniej jedynie w grę wchodzi lekkie podpiłowanie papierowym pilniczkiem :-)

dzisiaj przyjmowal lekarz ktory mi nie pasuje zabardzo... wiec jutro idziemy ok 13 z malym, narazie spokojny jest, ale kupki dalej nie ma.
paznokietki obcielam na poczatku 3 tygodnia bo maly sie drapal bardzo

Mi w szpitalu + położna środowiskowa powiedziała że po 2 tygodniach można obciąć paznokietki. Teraz obcinamy z dwa razy na tydzień, bo jak już paznokietki robią się dłuższe to Łukasz zaczyna się drapać po buzi i wygląda jakby mieszkał w łóżeczku z kotkiem :) Położna też mi mówiła że łapek niedrapek nie powinno się cały czas zakładać dziecku, bo nie ma możliwości "fikania" paluszkami. Tak więc wolę obcinać regularnie a mimo to zdarza się że Łukasz się zadrapie.

W ogóle przeraża mnie czasem jak mój syn dotyka sobie buźkę rączkami, nawet oczy.. mam wrażenie że sobie palce włoży do oka heh.

moja w ciagu dnia potrafi neiraz nawet 4-5h nei spac. ale najbardziej lubie jak robi wariacje tak do 23h bo wtedy w nocy spokojniej:) a co do pazurkow-to ja pierwszy raz cielam na drugi dzien po porodzie bo mloda sie urodzila z niezlymi pazurami:pppp nic tylko pomalowac lakierem:p
a co do zabawy paluszkami to moja lapie obiema raczkami butelke albo kladzie raczke na cycu (rozkoszny widok) a dzis w poludnie obok smoczka butelkowego wsadzila se do buzi palec i cmokala ze sciany sie trzesly hahahaha:)))) musialam jej palucha wyciagnac bo by sie zacmokala:)

reklama
aniołek mój syn też pawie cały dzień nie śpi :-(. jedynie na spacerze
No właśnie dziewczyny, jak zapełniacie czas dzieciakom ? Mój też coraz mniej śpi i ja właściwie nie wiem czym go zająć bo nie chcę żeby był cały dzień na rączkach. A to raczej nie jest typ, który sobie leży sam w łóżeczku i gęga przez kilka godzin.

Do góry