reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Obawy dotyczące niemowląt

Madlein ale chodziło mi o to, że mówiłaś coś o jego właściwościach, o zaleceniach od lekarza. dlaczego kazali Ci to podawać? mój dobrze je toleruje

reklama
Kathhe te krople sa dostepne w Niemczech i Czechach.Mozna je kupic na necie.Ja tez je kupuje od takiej dziewczyny 35 zl.za buteleczke.Ale slyszalam ze sa jeszcze lepsze od tych krople nazywaja sie Lefax daje sie 2-3 kropelki!! a nie tak jak tamtych po 15 kropelek!!

ja obcinalam 3 razy. Na spiaco oczywiscie :)
lapiesz raczke i zaczynasz pokolei z paluszkami trzymasz paluszka lekko naciskajac upuszke tak zeby paznokietek odstawal, zeby skorek nie uszkodzic i tneisz wbrew pozrom t latwe. mi wygodnie norzyczkami, ale niektorzy wola obcinaczki takei male.

Mam i nożyczki i cążki dla małego. Teraz je ale jak zaśnie to bede musiała spróbować. Na chwilę skarpetki z rączek zdjełam (łapki spadają) i już cała buźka podrapana.

haha ja tez po spiacu tne pazurki:)))) za to moja sie msci i wyrywa ojcu wlosy z klaty-garsteczkami bez litosci:)))))))))))))))))))))

a ja uderzam z malym do lekarza. Z kupa juz 3 dzien problem nie chche dawacczopkow ciagle, wczoraj caly dzien sie meczyl a na wieczor mega kupa, a od nocy nic :9 i placze

A ja właśnie dałam smoka uspokajacza. 1,5 godz wisiał na cycu, zasnął i podczas obcinania pazurków się obudził i płakał. Powędrował więc do swojego łóżeczka i dostał smoka bo głodny na bank nie jest.

Wyczytałam żeby nie dawać smoka przed skończeniem 6 tygodnia więc mu zabrałam no i płacz był. Do cyca przystawiłam a ten ssie do tej pory jakby 2 dni nie jadł. Masakra. No i nic nie zrobię w domu. Grrr a miał spać do 14.

Ostatnia edycja:
Ile wasze maleństwa śpią w dzień?? Ja się zaczynam przejmować bo moja nie śpi prawie wcale w dzień - cały dzień marudzi - widze że jest śpiąca - tulę noszę, kołysze - próbuje wszystkiego - na chwilę przysypia jak kłade jej pieluchę na twarz - ale jak jej zdejmuje otwiera oczy i dalej nie śpi:( - zamontowaliśmy rolety żeby było ciepno jak ją usypiam - ale i to nic nie daje bo po ciemku cały dzień się nie da funkcjonować. Co robić??Zuzia w nocy usypia super - 10 min i już śpi - ale jest ciemno a w ciągu dnia nic. Obudziła się o 8 rano i od tej godziny nie śpi a mamy już 14.30.

reklama
Madlein pisałaś na głównym że u Twojego synka też wykryto powiększony kielich miedniczkowo nerkowy , a mogę wiedzieć o ile? U mnie zauważono to już w życiu płodowym, po urodzeniu zrobiono usg w szpitalu i potwierdziło się że jest to samo i dziś byliśmy u pani nefrolog- obejrzała Łukasza i w poniedziałek idziemy do niej znowu na usg i musimy przynieść wyniki badania ogólnego moczu i posiewu. Strasznie się boję i mam nadzieję że to zanikło i wszystko jest dobrze ( Pani doktor mówiła że to może zmieniać się z dnia na dzień i to że miał powiększony kielich m-n po urodzeniu nie oznacza że teraz też będzie). Orientujesz się może jakie konsekwencje ma taka wada ?!

Do góry