reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Obawy dotyczące niemowląt

reklama
Natalka w zeszły weekend przeszła grypę żołądkową,do połowy tyg się wyleczyła,ale od piątku znów pojawiła się luźna kupka 1-2 dziennie,mimo ,że podaje jej dicoflor 30 i smectę oraz orsalit, by się nie odwodniła, to zauważyłam w jej kupie śluz taki ciągnący,nic nowego jej nie wprowadzałam bo pije tylko pepti i kaszkę,niewiecie co w takim razie może być przyczyną?miał ktoś podobny przypadek?znalazłam na necie,że u dziecka jakiejś kobiety wykryto gronkowca!!!

Taka kupka może być też przy alergii, ząbkowaniu lub najczęściej przy katarze. Przy gronkowcu też, moja Majka miała. Gornkowiec jest najczęstszą przyczyną chorób bakteryjnych u niemowląt. Jeśli nie ma innych objawów to raczej bym się nie przejmowała, możliwe że jeszcze po poprzedniej infekcji organizm nie doszedł do siebie

dziewczyny, czy może tak byc ze córka kaszle przez to ze ma bardzo gesty katar, ktorego nawet odciagnac sie idzie? ona zakaszle tylko jak spi, w nocy albo w dzien, pokaszle i dalej spi. czy to jest ten katar co jej splywa i ona sie nim krztusi? mam tylko euforbium czy jak to sie pisze, moze warto kupic inne lepsze krople do nosa?
dodam ze byla osluchiwana, gardlo czyste...

wg mnie może, a raczej na pewno jest od tego kaszel, mój też tak ma, nam zalecono nasivin, ale to, co Ty masz chyba nawet lepsze. z katarem niestety jest tak, że swoje musi trwać...

euphorbium jest lekiem homeopatycznym z tego co kojarzę...
nam pediatra kazała kupić zwykłą sól fizjologiczną, a w aptece polecili nam naso-drill i tego używałam
katar u nas prawie dwa tygodnie trwał, też odkaszliwała jak jej spływało do gardełka i też latałam ją osłuchiwać bo "strzeżonego itd...":-)

reklama
Do góry