reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Obawy dotyczące niemowląt

reklama
aha, ja teraz mam też jakąś tam wodę, ale chyba z Grecji, ale ją to traktuje jako po prostu nawilżacz noska

jak byłam ostatnio u lekarza to znowu usłyszałam, że dziecko, a w szczególności alergik powinno mieć chłodno w pokoju. i jak ja mam to zrobić?? zaczynam tęsknić za zimą... :-( nie grzeję, wietrzę w ciągu dnia ile się da, a i tak jest 23,5 :-(

Ostatnia edycja:
Jasne że kaszel może być od spływającej do gardła wydzieliny z nosa - mój tak też miał.

NAtolin - a jak Piotrusiowi podobają się inhalacje? Też wczoraj kupiłam ten nebulizator. Pochorowaliśmy się z M. Ja zapalenie zatok, M. zapalenie gardła. W aptece zostawiliśmy wczoraj 220 zł... Nebulizator kupiliśmy za 162zł. z myślą o robieniu małemu inhalacji i o moich zatokach. Mi to ulgę przynosi na zatoki. A małemu jak robiłam to jakoś mu się średnio to podobało. Jak Wy to dziewczyny robicie?

mój w niedziele i poniedziałek płakał, krzyczał, łzy się lały. a wczoraj już się udało bez płaczu. i dziś też.

ja jakos od poczatku małej spiewałam piosenke która sama na poczekaniu wymysliłam i dobrze ze zapamietałam bo mała sie ciagle usmiechała wylizujac maske od srodka. Z drugiej strony trzeba sie zaprzec i nawet jak dziecko płacze to nie jest zle bo przyłozyc maseczke a dziec od płaczu nałyka sie powietrza z nebulizatora. Tylko trzeba miec stalowe nerwy bo ja na płacz miekne

do kiedy dziecko powinno sylabozowac typu mama tata itp. bo moja cos ma to wnosie mimo ze ja sama w myslach nazywam sie juz mama. zabeczki tez nie ale tu wiem ze nawet czas to rok. moja woli byc mobilna i usilnie staje trzymajac sie czegos. w kojcu trz juz sama usiadze i ciagle probuje dosiegnac kołek do nauki wstawania.

Dawidowe - nie wiem kiedy to powinno być. Laura widocznie uznała że mobilność bardziej jej potrzebna niż gadanie ;-) U nas znowu mały chyba bardziej rozgadany niż mobilny i jakoś niestety go do tej mobilności nie ciągnie.

reklama
dawidowe- wg ksiazeczki zdrowia dzidzia powinna gaworzyć wymawiając sylaby w 7. miesiącu życia, a w 9. wymawiać pierwsze słowa dwusylabowe. ale wiadomo- każdy robi wszystko w swoim tempie.
Moja zu jak sie cieszy mówi babababa, a jak beczy to robi mamamama... matki to zawsze sa od brudnej roboty, a babcie to te kochane ;p
zu strasznie juz chcialaby raczkowac, ale jest leniwa jak pieron. chodzimy ciagle na rehabilitacje, mam nadzieje, ze jej te raczki rusza i zacznie cos nimi bardziej manipulowac.

Do góry