reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Obawy dotyczące niemowląt

reklama
margerrita a odbijasz po obiadku? ja moją zawsze po obiedzie jeszcze trzymam pionowo i mi za jakiś czas odbija :tak: , później staram sie żeby przez minimum 20 minut na brzuszku nie wylądowała ;-)

mój Fifol siedzi po obiedzie jeszcze dobre 30 minut zanim go wyciągnę z krzesełka, wtedy w między czasie samo mu się odbije, a jak nie to dostaje pić i wtedy to już na pewno mu się odbija.

natolin to wy tylko na mleczku?
no wlasnie nie odbija mu sie, jak zje to sie denerwuje i do razu chce wyjsc z bujaczka,(krzeselka jeszcze nie mamy), na rekach chwile i mi plecy siadaja, bo klopsik wazy swoje a jak go poloze na plecach to odrazu przekreca sie na brzuch albo prubuje siadac i potem wszystko mamy w obiadku, postaram sie go torche dluzje pionizowac by sie dobrze odbilo, moze pomoze

margerrita, mojej tez sie ulewa i to nie tylko zaraz po obiedzie a i np godzine pozniej :/
ulewa jej sie tez zageszczonym mlekiem, herbatką, kaszką... raz jest dzień "większego ulewania" a raz mniejszego... kiedy to minie?
mala lubi fikać, wierzgac nogami, przewracać się no i potem wychodzi to wszystko z niej :/

no mój ma tak samo jak u Was MAMANATKI
MARGERITTA my dopiero co dostaliśmy zgodę od alergologa na rozszerzanie diety i zaczęliśmy od glutenu, może jutro marchewka, ale raczej w niedzielę, bo jutro będę poza domem

Margerrita moja też od razu po karmieniu chce być uwolniona ;-) a co do odbijania - jeśli "wysiadają" Ci plecy to posadź sobie klocuszka na kolanach i pokazuj Patrysiowi np. obrazki w książeczce - jak mojej sie nie odbije na ramieniu to ją tak właśnie sadzam i często wtedy jej sie odbija

Nat to trzymam kciuki żeby marchewka zasmakowała ;-)

Alicja, gdy moja siedzi to chyba ma jakis ucisk na brzuch i zamiast bekniecia jest wielki lub czasem mniejszy PAW :p to juz wolę ją ponosić, ona chyba już jakieś ponad 8kg ma ale mniej uleje

reklama
Alicja, gdy moja siedzi to chyba ma jakis ucisk na brzuch i zamiast bekniecia jest wielki lub czasem mniejszy PAW :p to juz wolę ją ponosić, ona chyba już jakieś ponad 8kg ma ale mniej uleje

U nas jest dokładnie tak samo,musimy nosić naszego klocuszka zaraz po jedzeniu,żeby odbił a jak siedzi to jest taaaki wielki paw!!
Od wczoraj mały ma również czerwone policzki,ale myślę że to chyba od słoneczka bo prawie cały tydzień chodziliśmy na spacerki i może się troszkę opalił,mam nadzieję,że to nie żadna skaza:-(

Do góry