reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Obawy dotyczące niemowląt

moja ma kilka naczyniaków w tym dwa na główce jeden juz jest tak blady ze prawie go nie widac. na pleckach tez ma i na placu u nogi. Pytałam sie lekarza i powiedziała ze w wiekszosci naczyniaki znikaja do 5 lat

reklama
Oceanic AA Therapy Ja i Mama, krem, na ciemieniuchę, 75 ml - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie
Mały miał okropną ciemieniuchę, z dnia na dzień zrobiła mu się straszna skorupa (chyba po oliwce). Po tym kremie po 3-4 dniach prawie jej nie było. Używałam chyba 5 dni i na razie mamy spokój.

malutka o właśnie o to mi chodziło, bardzo dziękuje :) Właśnie dzisiaj nabyłam ten krem i od jutra mam zamiar stosować :) U nas właściwie już prawie nie ma tej ciemieniuchy i zawsze była mała, ale ostatnio jak się dobrze przyjrzałam to między włoskami zobaczyłam jeszcze kilka takich małych plamek, więc nie wyleczyło się do końca, a ja boje się że będzie nawracać :/ Chcemy się pozbyć tego cholerstwa na dobre i mam nadzieje, że ten krem nam pomoże :)

My po echu - matka wariatka spokojna, dziecie ma serce zdrowe jak dzwon :)

lolisza to super, bardzo się ciesze :)))

miniu, trzymam kciuki żeby wszystko wyszło ok!

cambria
skoro lekarz powiedział że to nic strasznego to napewno tak jest. Przytulam!

Chciałam bardzo podziękować za wasze kciuki bo oczywiście przydały się :)
Byliśmy rano u neurologa, fantastyczna pani doktor z rewelacyjnym podejściem do dzieci, tak zaczarowała naszego synka że zamiast się popłakać to z nią gadał :D A co do samego badania to bardziej go oglądała niż badała, wszystkie odruchy ma prawidłowe jak na swój wiek i co najważniejsze nie widać napięcia mięśniowego :D Faktycznie ma lekką asymetrie przez to że ciągle patrzy się w prawą strone, ale wynika to bardziej z jego lenistwa i przyzwyczajenia niż choroby, naszczeście :))) Dostaliśmy jeszcze skierowanie na usg szyi żeby wykluczyć kręcz i powinniśmy pójsc na rehabilitacje żeby pomóc mu w ćwiczeniu też drugiej strony, ale to bardziej profilaktycznie :)

Roxanka a do jakiej doktor chodzisz i w jakiej przychodni bo moja tez po ostanich wizytach zwlaszcza u okulisty płakała na widok lekarza a do niech sie smiała gadała z nia. Poprostu lekarka z super podjesciem do dzieci. W szoku byłam. Fajnie by było jak by wszyscy lekarze tacy byli

roxi i lolisza super wiesci ! Cieszę sie razem z Wami

a co do naczyniaczka . u nas tez jest na prawej stopie - spory (palce i czesc stopy) i tez jakos nie widzę poprawy. Jak nie zniknie to trudno, bedzie sobie taki oryginalny :-)

Miniu zastawka aortalna powinna być zbudowana z 3 płatków, które otwierają się i zamykają, to zamknięcie musi być szczelne. Rozumiem że u Was są 2 płatki? Jeśli tak to budowa zastawki jest nieprawidłowa, ale być może nie ma to znaczenia dla przepływu krwi. Ja bym to jeszcze z kimś skonsultowała, dobra kardiologia/kardiochirurgia dziecięca jest w Gdańsku (Wy chyba tamte okolice?) Jeżeli przepływ przez zastawke jest ok, nie ma niedomykalności to mysle, że możesz być spokojna, gdyby była niedomykalność trzeba by było kontrolować co jakiś czas czy sie nie powiększa.

moja ma kilka naczyniaków w tym dwa na główce jeden juz jest tak blady ze prawie go nie widac. na pleckach tez ma i na placu u nogi. Pytałam sie lekarza i powiedziała ze w wiekszosci naczyniaki znikaja do 5 lat
moja córcia ma na ramieniu od 3 tygodnia życia jeszcze jej nie zniknął całkiem ( skończyła już 5 lat) ale się wchłonął tylko na skórce takie pajączki są. Można to usunąć laserowo, ale ja poczekam jeszcze.

dziewczyny,ale mi absolutnie nie chodziło o estetykę, szczególnie, że on ma to na plecach, tylko o to, żeby z tego czegoś gorszego nie było. ja trochę popanikowałam przy lekarce, że wolę już na to uważać, więc dała skierowanie do takiej poradni przy Instytucie Matki i Dziecka i taka poradnia jest jakby na oddziale onkologi... w marcu mamy kolejną wizytę, bo tam uważają, że takie rzeczy trzeba kontrolować. mnie już samo miejsce przeraża.

reklama
doris, natolin dzięki za ciepłe słowa :) dla mnie to kamień z serca ;)

natolin, dawidowe już napisałam na priv :)
ja mam abonament w prywatnej firmie, ale i tak znaleźć lekarza z fajnym podejściem do dziecka i jeszcze najlepiej znającym się na tym co robi i żeby robił to z pasją i uśmiechem na ustach, nie jest łatwo :/ dlatego tym bardziej cieszy jak już się takiego znajdzie ;)

malutka
, czy twojemu maleństwu tez po tym tak główka nieprzyjemnie pachniała i włoski były takie sztywne ? ja wczoraj troszke posmarowałam małemu główke przed kąpielą i ucieszyłam się że ten krem na ciemieniuche jest bezzapachowy, a dzisiaj rano jak nachylilam się nad łózeczkiem to az mnie odrzuciło :/ nie wiem czy tak powinno być :(

Do góry