reklama
Ida Sierpniowa
Fanka BB :)
no my mielismy kontrolną u ortopedy do końca 2m-ca zrobić a teraz okulistę i tyle bo uszka sprawdzone w szpitalu były.
Karen ja karmię tylko piersią i moja Laura w ciągu ostatniego miesiąca to nawet chyba 400g nie przytyła, a wcześniej po 1kg na miesiąc jej przybywało. Też zastanawiałam się czy może nie przejść na butlę, ale pediatra powiedziała, że wszystko jest w granicach normy i że teraz już tak dużo nie będzie przybierać, bo teraz mniej śpi i ruchliwsza jest i pewnie będzie miała po mnie budowę.
Nam przy wypisie ze szpitala powiedzieli o kontroli u ortopedy i u okulisty,niby ta u okulisty miała być w 3 mcu,ale słyszałam,że lekarze okuliści narzekają,że to za wcześnie,że dzieci za małe.My będziemy szli 10 lutego.
nice-girl
a co do tego ciemiączka to trochę mnie zmartwiłyście, bo ja nie wiem jak u małego z tym jest, a przez pewien czas nie podawałam witaminy D, bo chciałam dojść do tego co go uczula.
Natolin - ostatnio pytałam sie o te witaminy pediatry i powiedziala ze jak dziecko karmione witaminizowanym mm to sie absolutnie nie daje wit k i d
Nam tez nic nie mówili o okuliscie
dawidowe
ja byłam u okulisty bo pediatra powiedziała ze wczesniaki musza. Naszukałam sie po całej wawie i wkoncu skonczyłam w centrum zdrowia dziecka. Laura miała jak miała 3 miesiace a to i tak było dosc pozno. To badanie czyli badanie dna oka robi sie bardzo szybko poniewaz jest potwornie bolesne i dziecko sie broni jak starsze. Ja na swojej lezałam i trzymałam brzuchem nogi a rekama raczki. I tak miała całe posiniaczone oczka. Generalnie badanie dla ludzi o silnych nerwach. # wkucia na szczepieniu to mały pikus
Natolin jak pediatra ci kaze okuliste to jej nie słuchaj gdzie tylko odrazu dzwon do miedzylesia bo teraz w tych okolicach to jeden lekarz
Natolin jak pediatra ci kaze okuliste to jej nie słuchaj gdzie tylko odrazu dzwon do miedzylesia bo teraz w tych okolicach to jeden lekarz
reklama
Mi też nikt nie mówił o okuliście a wczoraj na szczepieniu byłam.
Co do witamin to wit K podaje się do końca 3 miesiąca życia a wit D do końca 1 roku życia. Przy mleku modyfikowanym też podawać wit. D.
Tak mi wczoraj pediatra powiedział.
Co do witamin to wit K podaje się do końca 3 miesiąca życia a wit D do końca 1 roku życia. Przy mleku modyfikowanym też podawać wit. D.
Tak mi wczoraj pediatra powiedział.
Podziel się: