reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Obawy dotyczące niemowląt

reklama
Karen ja karmię tylko piersią i moja Laura w ciągu ostatniego miesiąca to nawet chyba 400g nie przytyła, a wcześniej po 1kg na miesiąc jej przybywało. Też zastanawiałam się czy może nie przejść na butlę, ale pediatra powiedziała, że wszystko jest w granicach normy i że teraz już tak dużo nie będzie przybierać, bo teraz mniej śpi i ruchliwsza jest i pewnie będzie miała po mnie budowę.

Nam przy wypisie ze szpitala powiedzieli o kontroli u ortopedy i u okulisty,niby ta u okulisty miała być w 3 mcu,ale słyszałam,że lekarze okuliści narzekają,że to za wcześnie,że dzieci za małe.My będziemy szli 10 lutego.

hmmm, to mnie teraz zdziwiłyście... nam nikt nie mówił o okuliście... zapytam pediatrę jak będziemy na szczepieniu za miesiąc albo jak będę musiała się przejść nie daj Boże z tym katarem...

a co do tego ciemiączka to trochę mnie zmartwiłyście, bo ja nie wiem jak u małego z tym jest, a przez pewien czas nie podawałam witaminy D, bo chciałam dojść do tego co go uczula.

Natolin - ostatnio pytałam sie o te witaminy pediatry i powiedziala ze jak dziecko karmione witaminizowanym mm to sie absolutnie nie daje wit k i d

Nam tez nic nie mówili o okuliscie

ja byłam u okulisty bo pediatra powiedziała ze wczesniaki musza. Naszukałam sie po całej wawie i wkoncu skonczyłam w centrum zdrowia dziecka. Laura miała jak miała 3 miesiace a to i tak było dosc pozno. To badanie czyli badanie dna oka robi sie bardzo szybko poniewaz jest potwornie bolesne i dziecko sie broni jak starsze. Ja na swojej lezałam i trzymałam brzuchem nogi a rekama raczki. I tak miała całe posiniaczone oczka. Generalnie badanie dla ludzi o silnych nerwach. # wkucia na szczepieniu to mały pikus

Natolin jak pediatra ci kaze okuliste to jej nie słuchaj gdzie tylko odrazu dzwon do miedzylesia bo teraz w tych okolicach to jeden lekarz

reklama
Mi też nikt nie mówił o okuliście a wczoraj na szczepieniu byłam.
Co do witamin to wit K podaje się do końca 3 miesiąca życia a wit D do końca 1 roku życia. Przy mleku modyfikowanym też podawać wit. D.
Tak mi wczoraj pediatra powiedział.

Do góry