reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Obawy dotyczące niemowląt

U mnie na Bebilonie AR pisze,że w:
1 miesiącu- 90-120 ml
2-3 miesiącu 120 ml
4 miesiącu- 150 ml

A teraz się tak zastanawiam czy jeśli mój synek skończył 3 miesiące kilka dni temu to ja mu już powinnam dawać to dla 4 miesiąca czy nadal to dla 2-3 miesiąca? Bo nie wiem czy te miesiące to się liczą po skończeniu czy po rozpoczęciu? Bo mój skończył 3 miesiąc a rozpoczął 4 co nie ?
Boże ale ja głupie pytania zadaje, niby to takie proste ale im prostsze tym więcej wątpliwości :)

Wcale nie głupie, ja też się nad tym zastanawiałam :)

reklama
no raczej jak skończył 3 miesiące to już ta dawka dla 4 miesiąca, bo przecież jak miał powiedzmy tydzień to liczyło się jako 1 miesiąc.

To w takim razie powinien pić już 150 ml , hm.. dobrze że zakupiłam butelki większe z LOVI bo w tych małych z Aventu to teraz dzieć może herbatkę popijać :-).

:-) mam tak samo z butelkami ;-) ja niby za pare dni powinnam wg opakowania z bebilonu pepti przejść na 180, ale jednak nie będę przesadzać póki mały i tak już nie taki mały ;-)

no raczej jak skończył 3 miesiące to już ta dawka dla 4 miesiąca, bo przecież jak miał powiedzmy tydzień to liczyło się jako 1 miesiąc.

Dokładnie tak jest,mój już wcina po 150 ml mojego i mm,w sumie wychodzi nam 5,6 karmień.Kurczy tylko nie chce pić mi ostatnio ani wody,ani herbatki.Męża wysłałam po smakową herbatkę melisa-jablko z hippa i okazało się w domu że to od 4 miesiąca,ehh będzie musiała poczekać i już.

a moja wlasnie zjadla 150 mm, potem 60ml herbatki i tak sie domagala o jeszcze, ze nie dalo rady nie dac:) doprawila cycem.
to sie nazywa apetycik:)

CzarodziejkaM,przecież jak dziecko ma 3 i pół miesiąca,to to jest juz czwarty miesiac...dlaczego będzie musiała poczekać na herbatkę?:confused2:

reklama
sprawdziłam - 3.miesiąc 150ml x5
4. miesiąc 180mlx5
a te herbatki są po 4. miesiącu

Ostatnia edycja:
Do góry