reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Obawy dotyczące niemowląt

U mnie na Bebilonie AR pisze,że w:
1 miesiącu- 90-120 ml
2-3 miesiącu 120 ml
4 miesiącu- 150 ml

A teraz się tak zastanawiam czy jeśli mój synek skończył 3 miesiące kilka dni temu to ja mu już powinnam dawać to dla 4 miesiąca czy nadal to dla 2-3 miesiąca? Bo nie wiem czy te miesiące to się liczą po skończeniu czy po rozpoczęciu? Bo mój skończył 3 miesiąc a rozpoczął 4 co nie ?
Boże ale ja głupie pytania zadaje, niby to takie proste ale im prostsze tym więcej wątpliwości :)

Wcale nie głupie, ja też się nad tym zastanawiałam :)

reklama
no raczej jak skończył 3 miesiące to już ta dawka dla 4 miesiąca, bo przecież jak miał powiedzmy tydzień to liczyło się jako 1 miesiąc.

To w takim razie powinien pić już 150 ml , hm.. dobrze że zakupiłam butelki większe z LOVI bo w tych małych z Aventu to teraz dzieć może herbatkę popijać :-).

:-) mam tak samo z butelkami ;-) ja niby za pare dni powinnam wg opakowania z bebilonu pepti przejść na 180, ale jednak nie będę przesadzać póki mały i tak już nie taki mały ;-)

no raczej jak skończył 3 miesiące to już ta dawka dla 4 miesiąca, bo przecież jak miał powiedzmy tydzień to liczyło się jako 1 miesiąc.

Dokładnie tak jest,mój już wcina po 150 ml mojego i mm,w sumie wychodzi nam 5,6 karmień.Kurczy tylko nie chce pić mi ostatnio ani wody,ani herbatki.Męża wysłałam po smakową herbatkę melisa-jablko z hippa i okazało się w domu że to od 4 miesiąca,ehh będzie musiała poczekać i już.

a moja wlasnie zjadla 150 mm, potem 60ml herbatki i tak sie domagala o jeszcze, ze nie dalo rady nie dac:) doprawila cycem.
to sie nazywa apetycik:)

CzarodziejkaM,przecież jak dziecko ma 3 i pół miesiąca,to to jest juz czwarty miesiac...dlaczego będzie musiała poczekać na herbatkę?:confused2:

reklama
sprawdziłam - 3.miesiąc 150ml x5
4. miesiąc 180mlx5
a te herbatki są po 4. miesiącu

Ostatnia edycja:
Do góry