reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Obawy dotyczące niemowląt

onesmile - na kolki u mnie najlepiej sprawdza sie kilka kropli Esputiconu na smoczek i smoczek do rozwrzeszczanej buzi, a potem noszenie na moim przedramieniu maluszka ułożonego na brzuszku do momentu aż mu się porządnie poodbija. Jeśli to głównie kolki to wcale nie musi to być alergia. Jeśli jest alergia to na bank prędzej czy później będzie wysypka i to mocna. U mnie tez mały dużo wymiotował. Więc może u Was to nie to - trzymam kciuki :) No i tak jak napisala Natolin - jeśli to np skaza białkowa to zwykłe mm też będzie uczulać, bo zawiera białka krowie, wtedy trzeba specjalne mleczko na receptę. A jeśli po mm będzie ok, to widocznie nie pasi mu coś co Ty jesz. No i poobserwuj go dłużej,bo poprawa nie następuje w ciągu kilku godzin. Więc ta kolka po mm mogła też być jeszcze efektem wcześniejszego karmienia piersią.

reklama
strip, monimoni - no to trzymam kciuki za te kupy uparciuchy!

Od wczoraj od godziny 1wszej w nocy do teraz Maly jest wylacznie na mm i tak: wysypka schodzi, byla ladna zolta kupka bez sluzu, Maly jest spokojny i nie wije sie w bolach...Ja od wczoraj na lekkiej zupce z kurczaka z ryzem i kasza, pieczywie chrupkim, serku bialym, kabanosie,plastrze sera zoltego (wczoraj rano), kawie zbozowej i pieczonym jablku. Poki co sciagam mleko, ale duzo go, jak na zlosc i butelki mi sie koncza. Rano myslalam, ze mi prawy cycek wybuchnie, bo produkuje dwa razy wiecej mleka niz lewy. Jeszcze do jutra rana Pawel bedzie na mm, a potem sprobujemy dac mojego i zobaczymy,czy mu podpasuje...

Dzieki dziewczyny za wsparcie :-) Fajnie,ze jestescie.

onesmile daj znać jak Ci wyjdzie to testowanie

A zatem dzis popoludniu nie wytrzymalam i dalam malemu cycka, dokladnie po 6 karmieniach wylacznie mm przez 17 godzin. Po mm bylo dobrze- nie bylo bolu brzuszka i wysypka prawie zeszla.Poszly tez 2 bardzo ladne duze zolte kupy bez sluzu. Caly wieczor Maly byl na moim mleku i tez spokojnie, bez kolek. Ja caly czas na scislej diecie.Teraz o 21wszej dostal mm na noc i zobaczymy, jak bedzie dalej. Modle sie w duchu,zeby wszystko sie unormowalo i zeby ta wysypka zeszla do konca.
Kurcze, mam nadzieje,ze po prostu zaszkodzilo mu cos, co zjadlam i na diecie sie unormuje. Maly nigdy nie zwymiotowal, czasem uleje troszke, ale skora twarzy normalna, nie sucha, czy popekana.
No nic, zobczymy jaka bedzie kolejna doba.

Natolin - duuuzy buziaczek dla Ciebie ;-)

dziewczyny nie pisalam bo mam problem.moja corka od 2 tyg przestala jesc.nie wiem co jest jadla min 90do120 co 3 godz teraz co 3 godz na sile jej 40 wleje do buzi co robic??za malo przybiera bylam u dokt jest zdowa mocz ok wiec co mam robic????poomocy!

reklama
dziewczyny nie pisalam bo mam problem.moja corka od 2 tyg przestala jesc.nie wiem co jest jadla min 90do120 co 3 godz teraz co 3 godz na sile jej 40 wleje do buzi co robic??za malo przybiera bylam u dokt jest zdowa mocz ok wiec co mam robic????poomocy!

Może mleczko jej nie smakuje?
Powinnaś zmienić na inne,chyba że karmisz piersią?

Do góry