reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

O samopoczuciu, lękach i oznakach porodu słów kilka

reklama
no i własnie dlatego napisałam, że PODOBNO, bo jak dla mnie te wszystkie zestawy objawów to sobie mozna o kant... :wściekła/y:

No więc dzisiaj jest dokładnie tydzień do terminu :) Biorę się za porządne sprzątanie, później jakieś zakupy no i może rozruszam tego mojego Szkraba i zechce pojawić się na świecie :) Na dzień dzisiejszy mam już dość wszystkiego i chciałabym żeby Jaś był już z nami :) Zobaczymy co wyjdzie z tego odkurzania i prasowania, hihi :)

a ja powiem tylko jedno - mój dom nie był nigdy taki czysty jak teraz przed porodem hehehe , a mycia okien mam dość na 100 lat :-p

No u nas taka pogoda, że aż się prosi o mycie okien więc chyba też dzisiaj to zrobię :) I balkon mam też zamiar umyć po zimowym błocie :) Nooo i jeszcze jako później pójdę na zakupy, a wieczorem wezmę gorącą kąpiel to aż się prosi wychodzić na świat, hehe :) No ale cóż, zobaczymy ;)

A ja się o dziwo jakoś dobrze czuję. Wiadomo, boli to i tamto, wc moim "miejscem na ziemi" ;-), i w głowie się kręci, ale odżyłam psychicznie, bo mimo przygód i ostrzeżeń gina mam już ciążę donoszoną :-D
Wczoraj w końcu sama mogłam posprzątać mieszkanie. I to mi też poprawiło humor, bo ja z tych, co sama najlepiej ;-)

reklama
Wiecie dzis akurat w telewizji byl taki spot, sprzet dla wczesniakow... Kurcze jak sobie pomyslalam ze my tu marudzimy ze chcemy urodzic, a jak powinnismy docenic ze nasze dzieciaczki donoszone, wszystko sie im wyksztalcilo!

Do góry