reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

O samopoczuciu, lękach i oznakach porodu słów kilka

dziewczyny, jak wy się czujecie ? mój mały rojber w sobote to dawał mi tak popalić że płakać z bólu, a od tamtego czasu to spokojny jak nie wiem, niekiedy się przekręci, ale mało się rozpycha, tak jakby ktoś dał mu coś na uspokojenie, to normalne ?

reklama
moja z niedzieli na poniedzialek ostro pchala sie i bolalo koszmarnie, okazalo sie ze sie obrocila i teraz na dole cisza!!! Mam nadzieje ze nie obrocila sie glowka jakos...

u mnie w zależności od szpitala, który w końcu wybiorę trzeba mieć wszystko (ICZMP) albo nic prócz ubranek i to tez opcjonalnie. Każdy dzień przybliża mnie do tego drugiego szpitala ze względów medycznych (tu mam lekarza a być moze czeka mnie cc. W pierwszym mam dwie połozne - pomocne przy sn), wiec niedlugo zacznę wypakowywać torbę ;)

Julia-czy Ty jesteś z Łodzi? Jeśli tak, to jaki drugi szpital masz na myśli? :-)

moja dzidzia tez raczej spokojna ostatnio i najwiecej sie pcha nóżkami a czasem czuje, jak główke pcha w dól. Nie wiem czemu tak jest ale zawsze wieczorem jak juz sie wysiusiam to czuję mega kłucie w pecherz, tak boli, że sie cała spinam i i łamię w pół. W dzien przeciez też siusiam a tak sie nie dzieje. Pomaga jak poleże na boku, wtedy juz tak nie kłuje.
Dziecko ma juz chyba mało miejsca wiec dlatego te ruchy sa słabsze. Ale fakt czasem mozna zwariowac, jak za długo siedzi cicho.
Ja to mam nadzieje, że moja sie juz pakuje w brzuszku i szykuje do wyjscia :))

moja dzidzia tez raczej spokojna ostatnio i najwiecej sie pcha nóżkami a czasem czuje, jak główke pcha w dól. Nie wiem czemu tak jest ale zawsze wieczorem jak juz sie wysiusiam to czuję mega kłucie w pecherz, tak boli, że sie cała spinam i i łamię w pół. W dzien przeciez też siusiam a tak sie nie dzieje. Pomaga jak poleże na boku, wtedy juz tak nie kłuje.
Dziecko ma juz chyba mało miejsca wiec dlatego te ruchy sa słabsze. Ale fakt czasem mozna zwariowac, jak za długo siedzi cicho.
Ja to mam nadzieje, że moja sie juz pakuje w brzuszku i szykuje do wyjscia :))

Chyba każda z nas ma taką nadzieję :) Ja od dwóch dni czytam jakieś artykuły dotyczące zwiastunów nadchodzącego porodu i już wszystko sobie wynalazłam, a Mały na świat nie przychodzi, więc to chyba jeszcze nie jego czas. Wszyscy się śmieją, że czeka na lepszą pogodę ;) Ja już z nerwów sprzątam codziennie, prasuje, piorę, a wczoraj przeszłam samą siebie gotując obiad z dwóch dań i piekąc ciasto!! Ciąża naprawdę zmienia ludzi :))

Już się nie mogę doczekać, szczególnie jak patrzę na zdjęcia Maluszków w naszego forum. No ale cóż, i na nas pora odpowiednia przyjdzie ;)

Mnie osobiście ciągle boli podbrzusze - szczególnie rano, w nocy, wieczorami, a jak chodzę to boli i czuje takie jakby kłucie raz na jakiś czas. Do tego jakoś śluzu mam więcej niż do tej pory (to też podobno objaw), brzuszek z dnia na dzień niżej itd. itp., ale Jaśka jeszcze nie widać :) A my czekamy, czekamy i wpadamy w coraz większy stres porodowo-pielęgnacyjny - bo jak to sobie z tym wszystkim poradzić, to ja nie wiem :)

Delfin-to różnie bywa. Mnie w pierwszej ciąży odpadł 10 dni przed porodem :-)

bo mi właśnie odpadł :-p ogólnie cały dzień czuje się słabo ,chyba pogoda nie taka bo trzy razy krew z nosa mi leciała a teraz ten czop .

reklama
PODOBNO jesli z krwia to juz blisko, jak sam śluz się wydostaje, to moze być daleka droga...

Do góry