reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

O samopoczuciu, lękach i oznakach porodu słów kilka

Daj znać jak tam po wizycie. Czekam na relacje i trzymam kciuki

po wizycie obolała - jak zwykle - badanie stresujące - ja mam jakąś dziwną bolesność pochwy i każde badanie jest dla mnie niezmiernie stresujące
napisałam w wątku wizytowym - mój objaw zbliżającego się porodu to rozwarcie na 1,5 cm - lekarz mówi, że jeszcze tydzień i mogę rodzić - a nawet byłoby wskazane zakończyć ciążę (nie do konca wiem co miał na myśli:confused:)
w poniedziałek zaczyna mi się 37 tydzień i fajnie by było dotrwać...z jednej strony mnie to martwi, ale z drugiej chyba się cieszę :-) reszta w porządku - więc pozostaje tylko sie nie przemęczać i dotrwać do tego 37 tygodnia....

Ostatnia edycja:
reklama
po wizycie obolała - jak zwykle - badanie stresujące - ja mam jakąś dziwną bolesność pochwy i każde badanie jest dla mnie niezmiernie stresujące
napisałam w wątku wizytowym - mój objaw zbliżającego się porodu to rozwarcie na 1,5 cm - lekarz mówi, że jeszcze tydzień i mogę rodzić - a nawet byłoby wskazane zakończyć ciążę (nie do konca wiem co miał na myśli:confused:)
w poniedziałek zaczyna mi się 37 tydzień i fajnie by było dotrwać...z jednej strony mnie to martwi, ale z drugiej chyba się cieszę :-) reszta w porządku - więc pozostaje tylko sie nie przemęczać i dotrwać do tego 37 tygodnia....

Będzie dobrze tylko postaraj się teraz jak najwięcej wypoczywać i zbierać siły na poród:tak: Trzymam za Ciebie kciuki mocno i będzie dobrze zobaczysz. Ja też mam przeczucia że niedługo i ja się będę rozpakowywać ale czas pokaże co i jak. Trzeba być dobrej myśli :-)

Krzyzowac nogi laski bo to dopiero poczatek stycznia.Co tu sie dzieje :-D
Dajcie szanse styczniowkom sie wykazac.Hihihi
A tak serio to odnosnie wagi juz kiedys pisalam ze moja stonka miala 2600 i 2800 i byli zdrowi bez komplikacji.Wiec waga juz sie za bardzo nie stresujcie bo to tylko pogarsza samopoczucie

no to ja powiem tak, tu w Irlandii nie badaja ginekologicznie podczas ciazy wiec odnosnie szyjki nic nie wiem czy sie skraca czy nie, czy miękka czy twarda nic nie wiem, dlatego sie tym zupełnie nie stresuje co ma byc to będzie... już końcówka wiec spokojnie damy rade i kazda urodzi w swoim czasie jak dzidziol zechce wyjść :) prędzej lub później :)

moj lekarz powiedzial ze szyjka zamknieta i wszystko ok, w sumie myslalam ze przez te skurcze i bole cosik sie tam zaczyna, a tu zima... Lezcie dziewczynki zeby sie dzidzie nie porodzily nam za szybko :)

polis ja tez jestem chodzącym nerwem tylko, że ze mna nikt sie jak z jajkiem nie obchodzi... a i Ala nie daje teryfy ulgowej...

reklama
Do góry