reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

O samopoczuciu, lękach i oznakach porodu słów kilka

Witam mamusie :),

ja odkąd jestem na L4 rzadko śpiuniam w ciągu dnia, pewnie dlatego że jestem wyspana i wypoczęta - mnie wystarczy nieraz pół godzinki i jestem jak nowo narodzona :)

reklama
Mnie tez wiecznie chce sie spac.. mimo iz nie pracuje ciagle bym spala, szczególnie ze w nocy albo jest mi za cieplo, albo P. mnie grzeje :-) albo chce mi sie siku... nie przypomionam sobie zebym w poprzedniej ciazy tez tak sikala w pierwszym trymestrze, pozniej owszem bo maly uciskal ....

Czesc dziewczynki;) Dlugo nie pisalam bo jestem sobie na wakacjach i nie siedze na kompie;) U mnie samopoczucie bez zmian. Chociaz ostatnio mdlosci mniejsze;D Ale sennosc przeokropna. Nawet jak to pisze to chce mi sie spac, chociaz juz dzis zrobilam sobie 30min drzemke. Czekam z niecierpliwoscia az mi przejdzie;)

mnie przeszla juz ennosc wczesniej spalam non stop. ale za to opadam z sil od tej pogody w cieniu ponad 30 stopni koszmar w :-(

Dziewczynki a jak u Was z mdłościami? Macie moze wymioty? Jezeli chodzi o mdłosci to juz prawie nie mam... Oczywiscie ssie bardzo w żołądku jak jestem głodna, a wieczorami czuję sie tak jakby cos mi na żołądku siedziało, ale nie sa to typowe mdłosci... No i sennosc przeokropna. A jak to jest u Was?

angelka123 ja mam podobnie. Mdłości mnie męczyły okrutne ale teraz jest ok, gorzej właśnie wieczorami. Ze spaniem kiepsko. Pierwsza ciąże cała przespałam a teraz niby jestem zmęczona a potrafię pół nocy się kręcić. I głowa mnie często boli no a żadnych leków brać nie można więc się męczę. Pozdrawiam

reklama
a mnie hormony męczą i rycze... każdego dnia rycze... dokładnie tak samo miałam w poprzedniej ciązy, że na poczatku ryczałam bez powodu i teraz to samo... ze snem nie mam problemu bo jak cały dzień Ala mnie wykańcza to wieczorem zasypiam jak bobas a rano wstaje niewyspana :( stale brak mi snu.. :(

Do góry