reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

O nas

To teraz może ja. Skończyłam 31 lat i jestem absolwentką AE w Poznaniu. Do czasu urodzenia się mojej córki praca zawodowa była dla mnie priorytetem. Jednak mała urodziła się z poważna wadą wrodzoną i musiała miec zakladane dosyc długo rozmaite aparaty i w związku z tym zdecydowałam się na urlop wychowawczy. W międzyczasie była wyprowadzka do Warszawy a zatem zostawiłam wszystko nie tylko dobrą pracę ale również rodzinę, przyjaciól i znajomych ( ale coś trzeba czasem poświęcic dla męża i dziecka). Kiedy córka miała mnej więcej 2 lata wróciłam do życia zawodowego ale niestety powroty wieczorami i poświęcanie wolnego czasu nie rodzinie ale pracy zawodowej przed kompem w domu zmusiły mnie do zmiany planów. Zawsze chciałam miec dwójkę dzieci, mój mąż nawet 3 ;D więc uznaliśmy że właśnie jest odpowiednia pora :)
Lubię życie i w ogóle życ a nie wegetowac. W miarę wolnego czasu ( i jak mamy możliwośc zostawic z kimś córkę ) chodzimy do kina, teatru, na rozmaite imprezy w plenerze i na koncerty ( nasza córcia pierwszy raz była na TLove wiosną tego roku :laugh: ). Regularnie chodzę na basen, lubię czytac podobnie jak Ewa Coelho ( czytam każdą nowośc która pokaże się na polskim rynku) ale nie tylko jego, także słuchac muzyki i.... uczyc się języków obcych :) Obecnie szlifuję włoski.
Interesują mnie też podróże ( przed urodzeniem córki te dalsze i bardziej egzotyczne teraz w granicach kraju 2,3 do roku gdzies jeździmy) oraz zagadnienia ekonomiczne w życiu codziennym a głównie inwestycje kapitałowe (giełda, akcje, obligacje, fundusze).
Lubię ludzi otwartych , naturalnych i z poczuciem humoru. NIe cierpię hipokryzji, chamstwa i kłamstwa.

Załączniki

• 21082006.png
    21082006.png
    4,7 KB · Wyświetleń: 99
  • 21082006.png
    21082006.png
    3,3 KB · Wyświetleń: 95
reklama
Blue jestes dla mnie potwierdzeniem tego ze dziecko zmienia tak wiele w zyciu kobiety polecam na lekture Treakowska i jej ksiazki o dzieciach sa dla nas teraz napewno ciezkie ale zawsze daja mi ogromna nadzieje.. ::)

dzięki Lucyann napewno skorzystam jak mała pójdzie jesienią do przedszkola, synuś jeszcze się nie narodzi i nie zaczną się inne jesienne zajęcia. Wszystko odkładam na wrzesień, już mam 4 książki odłożone :D bo teraz mam czas tylko na te poradnikowe.

Sallomea mam kolezanke we wroclawiu ma dwoje maluszkow i podobne studia za soba czasem jeszce zaglada na to forum.. od niej np. sie dowiedziala o nim..ale pozniej z dziecmi to juz czasu ani glowy nie ma zeby poklikac..Wroclaw piekne miasto z ciekawymi ludzmi!!

lucyann fajnie ze lubisz nasze miasto :)
a co do tego co powiedzialas faktycznie dziecko wiele zmienia w zyciu nie zawsze jednak na gorsze ;)
sa dobre strony posiadania dzieciaczka :) ;)

No ja mam nadzieje ze na lepsze bo ja narazie placze z powodu przyzwyczajen z ktorych napewno bede musiala zrezygnowac..np. uwielbialam wychodzic wieczorem na spacer i peplac co sie dzialo przez caly dzien ::) a teraz kumulacja moich ale i co ja biedna z tym ciezarem zrobie...dziecko zagadam...

Witam przyszłe listopadowe mamy.
Mam na imię Monika i razem z mężem mieszkamy sobie w Poznaniu, choć obydwoje pochodzimy z Dolnego Śląska.W grudniu stuknie mi 30. Generalnie należę do przeciętnych ludzi i nie mam czym się chwalić. Chciałabym wreszcie w czymś się odnaleźć i być w tym dobra. Niestety z moim usposobieniem nie jest to łatwe. Ciągle interesuje mnie coś nowego i życie bez zmian jest dla mnie nudne. Jedyna stała w miom życiu to fascynacja światem książek i uwielbienie gór. Bardzo, bardzo lubię czytać! Dołączam do grona lubiących twórczość Paula Coelho. Bardzo cenię sobie książki Phila Bosmana i Michela Quoista. Nadal jednak lubię powrócić do serii "Ani z..."
Obecnie nie pracuję, ponieważ pod koniec 3 m-ca ciąży miałam problemy i musiałam leżeć. Czy wrócę do pracy po macierzyńskim? Pracę miałam bardzo dobrą (swój pokój, komputer, telefon, biurko, szafa z segregatoramii, które sama zakładałam... i przede wszystkim super atmosfera), ale nie wiem. Zresztą nic nie wiem, bo w moim życiu, oprócz tego Wielkiego Wydarzenia, na które z niecierpliwością czekam, szykują się nowe zmiany. Jak się uda, będzie mi bardzo ciężko, ale już to zaakceptowałam i traktuję jako kolejne wyzwanie. Mam nowy szczyt do zdobycia! Może później będzie nam łatwiej? Więcej na ten temat nie piszę, by nie zapeszyć.
No i tak sobie żyję, normalnie, przeciętnie...

Monika super opowiesc a koncowka trzyma w napieciu przed ciagiem dalszym moze powinnasc sprobowac w pisarstwie . Poznaniaczki jeszce z nami nie bylo witam serdecznie... z lodzi!! Z praca to u nas podobnie wszytko sma rozpoczynalam poukladane i po mojemu ale nie wracamy bo to jakim problemem okazala sie moja ciaza tego sie nie spodziewalam i wiem ze bylo by juz chyba nie milo...a coz damy rade jak wszytkie mamy swiata..!!! ;D ::)

reklama
Do góry