reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

O i dla maluszka ( żywienie, rozwój, akcesoria)

reklama
Dawidowa, z wyposażeniem wózek Spider waży 9,7 kg, a Sprint 8,5 kg... zobacz na stronie Arti. Jakiś czas temu wysłałam do Baby Dreams pytanie dlaczego Sprinta nie ma na ich stronie. Otrzymałam odpowiedź, że pracują nad ulepszeniami i za kilka miesięcy pojawi się nowa wersja, hm...

Nenyah, no to szkoda :( Tak Ci się podobał ten wózeczek. Mam nadzieję, że Coneco będzie ok.

Dziewczyny napiszcie może jak wygląda jadłospis codzienny Waszych dzieci!
Co jedzą na śnadanie,obiad i kolację...co najbardziej im smakuje!
Jakie przekąski lubią! ;D

jadlospis Łukaszka :)
pierwsze sniadanie 6 rano - 250 ml mleka
drugie sniadanie 10 rano - serek, deserek, kanapka (najbardziej lubi serki i sama bulke z maslem), probowalam z jajecznica ale nie smakuje mu, jajko ugotowane tez jest bee :)
obiad 14-15 - sloiczek
podwieczorek 17-18 - deserek, banan, jablko a czasem zjada z nami obiad.
kolacja 20-21 - kasza 250-270 ml

jako przekaski lubi chrupki, paluszki bez soli i owoce. U nas mniej wiecej tak to wyglada :)

jadłospis KAliny:

8.00 śniadanie : kasza mleczno-ryżowa albo kanapka z wedliną lub serkiem topionym + mleko 125 ml albo jajecznica z chlebkiem albo płatki kukurydziane z mlekiem albo ryż z mlekiem

10.30 - 11.00 drugie śniadanie: lane kluseczki na mleku albo mleko + biszkopt albo serek (danio, bakuś itp.)

13.30-14.00 obiad: zupa (gęsta) + w łikendy obiad z nami lub sam obiad bez zupy albo czasami słok kupny

16.30-17.00 podwieczorek: serek albo banan albo kisiel albo budyń

19.00 kolacja: kasza albo parówka z chlebem + mleko albo kanapka + mleko

i to chyba tyle. Przekąski: chrupki kukurydziane, jabłka, banany, herbatniki.

No to u mnie godziny są inne, bo Maja śpi długo :laugh:
10 śniadanko kaszka manna z owocami lub bez (dodaję mleko modyfikwoane w proszku) (tak na oko 150-200 ml)
13 lunchyk - zazwyczaj mus owocowy typu Frutapura lub jajecznica (100 ml)
15.30 obiad słoiczek lub domowy (zupka albo drugie, nie jada dwudaniowych na razie) (ze 150-200 ml)
18 podwieczorek serek, jogurt z owocami (100 ml)
20.15 wielka kolacja:) deserek ze sloika, zazwyczaj na bazie jogurtu lub mleka (190 ml) plus wielka micha Sinlaca (150 ml)
zaraz potem kąpiel i cyc
przegryzki Miśkopty, chrupki

mleka z butli w ogóle nie pije, dlatego sporo nabialu w innych posiłkach

Hej - moja Karola od 8 miesiąca jedzie na moich zupkach i je po prostu uwielbia ;D
- na sniadanko zjada mleko ok 200 ml - bądź kaszke mleczna z owocami ( ale te dla bezglutenowców- bo jest uczulona bida)
- nastepnie zjada jogurt gerbera i sama bo lub jadac sama paluszkie malego danonka ( znacze bardziej sie upierdzieli, niz cos zje ;))
- potem koniecznie bananek cały ( uwielbia bnany) bądź jaka kolwiek wedlinke, zjada tak z 4 plasterki dużej szyny ( bo lubi szynke i poledwice)
- zupka - mojej roboty (albo gotowany indyk lub wolowe, ziemniary i warzywa gotowane)
- znowu zupka ;D ::)
- jeszcze raz jogurt - albo mleko przed snem
W miedzy czasi dożera sie flipsami w mega ilościach i mieskiem
a waży ...... 10,5 kg a ubranka nosi na 92 ;D ;D ;D ;D ;D

reklama
Do góry