reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

O i dla maluszka ( żywienie, rozwój, akcesoria)

reklama
Dawidowa, z wyposażeniem wózek Spider waży 9,7 kg, a Sprint 8,5 kg... zobacz na stronie Arti. Jakiś czas temu wysłałam do Baby Dreams pytanie dlaczego Sprinta nie ma na ich stronie. Otrzymałam odpowiedź, że pracują nad ulepszeniami i za kilka miesięcy pojawi się nowa wersja, hm...

Nenyah, no to szkoda :( Tak Ci się podobał ten wózeczek. Mam nadzieję, że Coneco będzie ok.

Dziewczyny napiszcie może jak wygląda jadłospis codzienny Waszych dzieci!
Co jedzą na śnadanie,obiad i kolację...co najbardziej im smakuje!
Jakie przekąski lubią! ;D

jadlospis Łukaszka :)
pierwsze sniadanie 6 rano - 250 ml mleka
drugie sniadanie 10 rano - serek, deserek, kanapka (najbardziej lubi serki i sama bulke z maslem), probowalam z jajecznica ale nie smakuje mu, jajko ugotowane tez jest bee :)
obiad 14-15 - sloiczek
podwieczorek 17-18 - deserek, banan, jablko a czasem zjada z nami obiad.
kolacja 20-21 - kasza 250-270 ml

jako przekaski lubi chrupki, paluszki bez soli i owoce. U nas mniej wiecej tak to wyglada :)

jadłospis KAliny:

8.00 śniadanie : kasza mleczno-ryżowa albo kanapka z wedliną lub serkiem topionym + mleko 125 ml albo jajecznica z chlebkiem albo płatki kukurydziane z mlekiem albo ryż z mlekiem

10.30 - 11.00 drugie śniadanie: lane kluseczki na mleku albo mleko + biszkopt albo serek (danio, bakuś itp.)

13.30-14.00 obiad: zupa (gęsta) + w łikendy obiad z nami lub sam obiad bez zupy albo czasami słok kupny

16.30-17.00 podwieczorek: serek albo banan albo kisiel albo budyń

19.00 kolacja: kasza albo parówka z chlebem + mleko albo kanapka + mleko

i to chyba tyle. Przekąski: chrupki kukurydziane, jabłka, banany, herbatniki.

No to u mnie godziny są inne, bo Maja śpi długo :laugh:
10 śniadanko kaszka manna z owocami lub bez (dodaję mleko modyfikwoane w proszku) (tak na oko 150-200 ml)
13 lunchyk - zazwyczaj mus owocowy typu Frutapura lub jajecznica (100 ml)
15.30 obiad słoiczek lub domowy (zupka albo drugie, nie jada dwudaniowych na razie) (ze 150-200 ml)
18 podwieczorek serek, jogurt z owocami (100 ml)
20.15 wielka kolacja:) deserek ze sloika, zazwyczaj na bazie jogurtu lub mleka (190 ml) plus wielka micha Sinlaca (150 ml)
zaraz potem kąpiel i cyc
przegryzki Miśkopty, chrupki

mleka z butli w ogóle nie pije, dlatego sporo nabialu w innych posiłkach

Hej - moja Karola od 8 miesiąca jedzie na moich zupkach i je po prostu uwielbia ;D
- na sniadanko zjada mleko ok 200 ml - bądź kaszke mleczna z owocami ( ale te dla bezglutenowców- bo jest uczulona bida)
- nastepnie zjada jogurt gerbera i sama bo lub jadac sama paluszkie malego danonka ( znacze bardziej sie upierdzieli, niz cos zje ;))
- potem koniecznie bananek cały ( uwielbia bnany) bądź jaka kolwiek wedlinke, zjada tak z 4 plasterki dużej szyny ( bo lubi szynke i poledwice)
- zupka - mojej roboty (albo gotowany indyk lub wolowe, ziemniary i warzywa gotowane)
- znowu zupka ;D ::)
- jeszcze raz jogurt - albo mleko przed snem
W miedzy czasi dożera sie flipsami w mega ilościach i mieskiem
a waży ...... 10,5 kg a ubranka nosi na 92 ;D ;D ;D ;D ;D

reklama
Do góry