reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

O i dla maluszka ( żywienie, rozwój, akcesoria)

A co z probami odkladania do lozeczka - jak Wam to wychodzi? U nas najpierw dzialalo czytanie. Potem kladzenie na brzuszku. Noszenia na raczkach w celu usypiania juz bardzo dawno nie stosowalismy, to raczej forma uspokajania, ktora trwa bardzo krotko. W sumie Nati bardzo czesto zasypia przy piersi, ale coraz czesciej zasypia sam, np. bawiac sie w lozeczku. Jak dziecko nauczy sie zasypiac samo to nastepnym etapem jest chyba powstrzymywanie sie od wyjmowania go z lozeczka, gdy sie przebudzi. Ja pierwsze co robilam, to podchodzilam i bralam na rece, przytualalam itd. - tzw. reakcja natychmiastowa. A od jakiegos czasu zaniechalam tych praktyk i podchodze dopiero po jakims czasie. Np. wczoraj wystarczylo podejsc, poglaskac go po glowce i zasna na kolejne 2h. Takze to chyba dziala. Ale to juz PO tym jak zasnie, a Ty pytasz o samo zasypianie. Musisz probowac. Temperatura tez chyba jest wazna (za cieplo za zimno... kazde dziecko ma inne preferencje w tej kwestii), wywietrzony pokoj to tez czasem klucz do sukcesu.

reklama
wlasnie te ceny mnie powalaja, na allegro moznakuic fajne wozki ja chyba tam czegos poszukam z naszego regionu zeby podjechac i obejrzec stan faktyczny a jezeli nie to kupie z babydreams bo nasz juz mam sprzedany tzn jeszcze w domu ale od maja bedzie u kolezanki co dzidzia urddzoi

Karinka mam taki wózek i powiem szczerze że raczej go nie polecam...
Mam tylko inny kolor,o taki:
dsc000247gr.jpg

dsc000286hb.jpg

to zdjęcia z lipca i sierpnia i Maciek leżał przodem do mnie...
jest za ciężki ...
koła do dupy bo na każdym małym dołku bardzo trzęsie...i to chyba najgorsze jest w całym tym wózku!
no ale fajnie wygląda...
i ma duży kosz na zakupy...
Ja go używałam na początku jak było ciepło...bo ma budkę przekładaną i Maciek mógł leżeć przodem do mnie...ale na zimę musiałam wziąść od brata gondolę bo w tym na leżąco Maciek niebardzo się mieścił w kombinezonie...

Ja zastanawiam się nad jakąś lekką spacerówką...ale mój łoś jest temu przeciwny bo to ja wybierałam ten wózek więc teraz muszę się męczyć!

Hi hi ja już swojego łosia ustawiłam - i tak mu wszystko wytłumaczyłam, że zostawimy stary wózek, bo ma spore koła i jako spacerówka będzie dobry na wyjazdy, a sobie dokupię lekką spacerówkę, tak żebym miała po mieście ;D ;D ;D
Podobają mi się te baby dreams co Gumeckiej no i te, co Wronka dała linki, niedrogie i fajne, muszę pojechać do sklepu, zobaczyć je na żywo i wtedy zdecyduję...

Madzikk29 wielkie dzięki za opis wózia,ja jakoś tak na niego zachorowałam że jak widzę ten kolorek to aż mnie ściska że na samym początku go nie kupiłam ale wtedy jakoś nie przekonywały mnie małe koła.Z tego co napisałaś już wiem że raczej go nie kupię skoro jest ciężki.Widzę że twój łoś ma takie samo podejście jak mój,sama wybierałaś to teraz nie kombinuj ;D ale może jeszcze uda mi się go przekonać.

Ceny rzeczywiscie powalajace, wozie sa super ale szkoda, ze takie drogie. Ja mam Deltima Focusa i jest super z gondola i mam nadzieje, ze bede tez zadowolona ze spacerowki. Dopiero na jesien mamy zamiar przesiasc sie do niskiej spacerowki i bedzie to Graco Ultima. Prawdopodobnie odkupimy ja od mojej siostry, ma wymieniony caly stelarz i szkoda by bylo nie wziasc i dodatkowo jest bardzo fajny. Moj łos nie protestuje ;D

dobra to ja Wam pokażę co kupilismy w zeszłym tygodniu:
http://calineczka.pl/sklep/product_info.php?cPath=63_31_238&products_id=4870

na razie uwagi mam takie:
- słabo dostępny kosz jak dziecko śpi i ogólnie niewielki - mi to nie potrzebne więc nie zwracałam uwagi
- kółka fajne bo nie małe ale też nie za wielkie - szkoda, że nie pompowane, bo jednak komfort prowadzenia i jazdy nieporównywalny
- koniecznie trzeba przymierzyć męzów - mój ma 180 cm wzrostu i coś mu tam nie pasuje z rączką (za niska jest), dla mnie natomiast wypas!
- świetna sprawa to "podgląd" przez okienko w budce, zwłaszcza jak dziecko śpi
- trochę nam te skrętne kółka piszczą, ale własnie Rafał był nasmarować i mówi, że już nie... mam nadzieję ::)
- składa się jak parasolka
- ma pokrowiec na nogi i folię PD
- waga 9 kg
- cena do przyjęcia jak za spacerówkę

reklama
easy, jeszcze raz gratki nowego zakupu!
Ja jestem matka-Polka ;), robie zakupy i potrzebny mi spory kosz, żeby nie latać z tymi siatami w ręku! ;)

Do góry