reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

o badanich hormonalnych dla starających się...

Agaawa..
Ja już u trzech byłam......
Od lutego...
Ta pierwsza robi mi badania...
Ten drugi stwierdził, że od razu duphastopn i 2 razy 1 clo, bo po clo zaszłam za pierwszym razem....
U trzeciego byłam na monitoringu..

Tak czy siak wszyscy podejrzewają PCOS a ja nigdy nie dostałam tej diagnozy wcześniej mimo że latałam po ginekologach od zawsze (nieregularne cykle)...
Wczoraj lekarz nr 2 zrobił monitoring.. bvrak pęcherzyka dominującego i mam wrzucic na luuuzzz narazie..
Nie zamierzam....

reklama
Ja pewnie ta druga wartość Prl miałam na wynikach...
też latam po różnych lekarzach,nie mogę trafić na odpowiedniego.to przykre ale widzę że nie tylko mnie to spotyka.
Cóż wytrwale będę szukać dalej i nie tracić nadziei.
Też mam w tym momencie brak dominującego. Ale za późno na Clo w wtym cyklu.
To mój pierwszy monitoring . . . Chętnie dowiem się od was czego mam się spodziewać i czego wymagać od lekarza na wizycie. . .

Ostatnia edycja:
Hej, lekarz skierował mnie na badania prolaktyny, testosteronu oraz TSh, czy te badania należy wykonać w jakimś konkretnym dniu cyklu?

Ja Prl miałam robione zawsze wcześnie zaraz po @ i raz pod koniec cyklu.
Lekarz ci nie powiedział?mi zawsze mówił co kiedy zrobić.
Pozostale nie wiem.

Anuszka, no właśnie lekarz mi nie powiedział, byłam u niego w szpitalu kiedy miał dyżur i był zabiegany... Wskazał laboratorium, powiedział, żebym tam poszła w trakcie @ (pierwsze dni) na badania cytohormonalne. Do tego zapisał na karteczce dodatkowe badania które mam zrobić i tyle. Dopiero w domu dotarło do mnie, że dzień cyklu może mieć znaczenie. Mój lekarz jest świetnym specjalistą i trafia szybkie diagnozy, jednak zbyt wiele czasu pacjentkom nie poświęca...

Cześć dziewczyny jestem tu nowa i mam takie pytanie, wczoraj miałam robioną IUI w 14 dc miałam tylko 1 pęcherzyk wielkości 18 mm i nie był jeszcze pęknięty, ale nie o to mi chodzi. A mianowicie powiedzcie mi bo robiłam badanie w 12 dc i estradiol miałam 129,70 i nie wiem jak to interpretować bo powiem szczerze nie mam pojęcia o co w tym wszystkim chodzi.

babeczki ja z prośbą do was...
chodzi mi o PRL i TSH

mam wyniki
doradzi ktoś?

PRL 35,54 ng/ml (1,3-25)
TSH 1,93 qUJ/ml (0,25-5,00)

prl to wiem ze troche wysoka ale ja mam z nią problemy, tylko że teraz biorę bromergon i taki wynik, nie ładnie ...

Ostatnia edycja:
reklama
nie miałam robionej z obciążeniem ...
w ogóle trafiam na palantów a nie lekarzy ... mam pecha, lecze sie chyba sama
kilka lat temu miałam około 39 potem 35, jakiś rok temu było 5 i 7 ale dalej brałam bromerg.
teraz zbadałam i prl znów 35 ...
pytalam o to obciążenie bo czytałam o tym na forum ... ale ginka powiedziała że nie trzeba ... :p

a wspominalam już ze sie staramy łeb w łeb? chyba już tak :D

Ostatnia edycja:
Do góry