reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

o badanich hormonalnych dla starających się...

Witamy Zula
Zajrzyj do wątku "kiedy i jakie pierwsze objawy"

A we wtorek jak zatestujesz pozytywnie to NAPISZ TO KONIECZNIE w wątku axxy "nasze nadzieje LISTOPAD ".

Witamy Cię serdecznie, ska jesteś i ile masz lat jeśli można spytać??

reklama
No właśnie Aneczko to Ty sięwpiszesz do wątku Axxy - też , czy jeszcze do mojego.

Byłoby sympatyczne gdybyś zamknęła wątek Październikowy jako Mamuśka. :laugh: :laugh:

Witam Was serdecznie :) Poniżej podaję wyniki moich badań. Według norm wygląda, że są ok, ale wiem że istotne są też jakieś proporcje itp. Jeżeli znacie się na tym powiedzcie czy wszystko jest ok. Mam obawy czy testosteron nie jest za wysoki...

Badania były robione w 4 dc.
Estradiol 49,52 pg/mL norma 25-195
FSH 4,54 mIU/mL norma 3,5-12,5
LH 4,4 mIU/mL norma 2,4-12,6
Prolaktyna 8.89 ng/mL norma 3,4-24,1
Testosteron 0,535 ng/mL norma 0,06-0,82

Pozdrawiam Was serdecznie i trzymam kciuki za pozytywne wyniki starań!

Ines wyniki są doskonałe
Musisz  tylko powtórzyc wyniki około 14 dnia i w II fazie i pełna gama hormonów w 1` cyklu będzie

Dni kiedy powinnismy zbadac hormony:

3 dc.-fsh, lh, estradiol
14 dc lub kolo owu. fsh, lh, estradiol
21 dc lub 7 dni po owu- progesteron, prolaktyna, testosteron (ewentulnie dheas, androstendion, tsh, t3, t4)

reklama
witam

badania robiłam w 2dc

FSH - 10,22 mlU/ml
E2 - 42,0 pg/ml

PRL - 624 mlU/l robione w 11dc

lekarz stwierdził, że FSH i E2 są w dolnych granicach normy. Mąż badania nasienia ma bardzo dobre :laugh: Powiedział, że mamy bardzo dużą szansę na poczęcie dziecka.

Czy moje wyniki naprawdę są do przyjęcia?

z góry dziękuję za odpowiedź

Do góry