reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nutramigen a rozwolnienie u niemowlaka???

asiunia22

Fanka BB :)
Witam wszystkie mamy , mam pytanie karmie mojego 5 tygodniowego synka nutramigenem ale od czasu ejgo zazywania pojawili sie luzne stolce koloru jasno-żółtego niewiem czy to wlasnie nutramigen tak sprawia??
dziecko mi sie pręzy jakby bolal go brzuszek , raz pije mleko ,raz nie pije niewiem juz sama....

czy moze ktoras z mam miala problemy z nutramigenem?????

reklama
witam:) przeszukuje watku o nutramigenie, bo od 3 dni tez zaczelam stosowac, bo okazalo sie ze moj miesieczny synek ma skaze..niestety od podawania tego mleka, maly nie spi, krzyczy, prezy sie..zjada ze 120ml tylko 30-60ml:( jest glodny, niespokojny...pije herbatki, daje mu esputicon i nic:( wczoraj plakal 3 godz bez ustanku..odchodzilam od zmyslow co z nim zrobic, bo jest weekend i nie ma lekarza:(

moze ma kolke????oddaje gazy? sproboj termometrem mu pomoc ja tez tak mialam i to byla okropna kolka;)moj maly ma 5 miesiecy i nadal ma kolki a pije bebilon pepti

to pewne ze ma kolki:( tak mysle... tylko jak mu pomoc??? kupki robi ladnie, purka tez, ale jest bardzo placliwy i marudny:( w dzien w ogole nie spi, widze ze chce spac, ale nie moze zasnac, bo cos mu dolega...

Witam Mamy,

Mój Synek od niedawna dostaje Nutramigen. Do mieszanki dodaję "własne" mleko - inaczej Staś nie chce jeść. Mam wrażenie, że od czasu kiedy pije nutramigen Staś ma wzdęcia i bardzo męczą Go gazy.

Czy ktoś ma podobne doświadczenia??
Czy według Was może to świadczyć o alergii na to mleko?

Pozdrawiam

ja sama z polecenia pediatry pilam to mleko i mialam wzdecia, ale nie wiem czy to objaw alergii...poradz sie moze pediatry...

Izabelka,

dzieki za info - oczywiście mam zamiar zapytać pediatry, chociaż to właśnie pediatra stwierdził, że nutramigen będzie najlepszy dla Stasia.

dziewczyny, na pewno juz o tym gdzies jest, ale nie mam w tej chwili czasu na szukanie. co zrobic, zeby dziecko aakceptowalo nutramigen (nic innego juz nie moze)? probowalam:
doslodzic
przestudzic
zmieszac z moim 1:4-5
przeglodzic mala (je co 2 godz, teraz juz minelo 5 - i nic)
pomocy!

dziewczyny, na pewno juz o tym gdzies jest, ale nie mam w tej chwili czasu na szukanie. co zrobic, zeby dziecko aakceptowalo nutramigen (nic innego juz nie moze)? probowalam:
doslodzic
przestudzic
zmieszac z moim 1:4-5
przeglodzic mala (je co 2 godz, teraz juz minelo 5 - i nic)
pomocy!
no niestety musisz sie poprostu uzbroić w cierpliwośc i próbować,moja córcia też na początku wogóle tego nie chciała jesc mieszałam w proporcjach 1 czesc nutry 2 częsci mleka i dosładzałam i tak cierpliwie jakos zaakceptowała to świństwo,dawaj dziecku jeśc moze mniej a częsciej . życzę powodzenia.:happy:

reklama
Witam. Z moją niunią było to samo, potrafiła tak płakać, że aż zwracała a ja dawałam spokój wszelkim próbą i wracałam do diety i piersi. Nie raz coś źle zjadłam i mała zwracała po moim mleku aż była "śnięta" z wysiłku. Ale po poradach zasięgniętych z forum po mału się udało a przede wszystkim pediatra przepisała mi trochę smaczniejsze mleko BEBILON PEPTI I . Na początku rozrabiałam mało proszku i dosładzałam glukozą.Tak z dnia na dzień zwiększałam proszek a zmniejszałam dosładzanie. Naprawdę moja niunia to był ciężki przypadek ale udało się.
Spytaj się pediatry o Bebilon Pepti I , naprawdę jest trochę lepszy no i tańszy.
Życzę powodzenia i daj znać jak postępy.:tak:

Do góry