reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nowy Sącz i okolice

Witajcie
Dzieki za tak cieple przyjecie mnie do Waszego grona:-)

Mieszkam 6 km od Nowego Sacza w strone Limanowej , mam 27 lat niedawno urodzilam synka Bartusia ma 5 miesiecy wlasnie wczoraj zaczal juz na dobre siedziec :tak: Na razie nie pracuje bo postanowilam zajac sie moim szkrabem i powiem Wam ze nie zaluje ani troche mimo ze lubilam swojea prace i sie w niej spelnialam. Lubie duzo czytac zwlaszcza ksiazki podroznicze Beaty Pawlikowskiej oraz uwielbiam gotowac i czesto eksperymentuje w tej dziedzinie. Tyle o mnie .

Dziewczyny chcialbym kupic krzeselko do karmienia, widzialam takie w Europie w sklepie " Malolat" w cenie 280zl tylko ze jeso nosnosc wynosi 15 kg a moj Bartek juz wazy 10 (dlugi jest 72 ch wiec waga sie rozklada i nie widac po nim ze tak duzo wazy ) i tak sobie pomyslalm ze tylko wywale niepotrezbnie pieniadze w bloto . Jak to bylo u Was z tymi krzeselkami, moze macie jakies rady w zwiazku z tym. Moze wieci gdzie jescze w Saczu sprzedaja takie krzesekla .
Ateraz pedze bo synek daje o sobie znac :-)

reklama
Aldona dla moich jak i M rodziców Antek to na razie jedyny wnuk, więc jest ich oczkiem w głowie i tylko czekają kiedy Młody do nich pojedzie. Teściów mamy tutaj na miejscu i najczęściej jest tak, że w piątki go odbierają z przedszkola i zostaje tam do soboty, czasem w niedziele jedziemy do nich na obiad lub razem na jakąś wycieczkę , albo w tygodniu wieczorkiem wpadamy. No a moi rodzice mieszkają 25 km stąd, więc czasem wszyscy tam jedziemy w weekend a czasem Młody na kilka dni sam.
Tak więc, jak mamy potrzebę to Młodego jest gdzie wysłać, no ale najczęściej jest tak, że to dziadkowie go chcą i wtedy my korzystamy z "wolności"

My wczoraj pisaliśmy list do Mikołaja tzn Młody coś tam narysował a ja to opisałam, dzisiaj list wystawimy za okno ;-)
No więc Młody zażyczył sobie wóz strażacki - już mam na allegro upatrzony, duży z bajerami i tryskającą prawdziwa wodą z gaśnicy :-) Dodatkowo jeszcze dostanie jako wielki miłośnik zwierząt i posiadacz całej farmy ( budynki, zagrody, zwierzątka, traktorki ) traktor z dużą otwieraną przyczepą aby mógł zwierzątka wozić.Do paczki dołożymy jeszcze grę i książeczkę o zwierzątkach.
Od teściów dostanie zestaw ciastoliny Dentysta i książeczki, które naprawdę uwielbia
Od moich rodziców jeszcze nie wiem, muszę pomyśleć - co by mu frajdę sprawiło, ale pewnie stanie na tym, że dołożą się do tego prezentu co my mu damy, bo by było za dużo prezentów i dziecko by z głupiało - choć M mówi, że w końcu to Mikołaj , w ciągu roku wcale wiele zabawek nie dostaje, tylko okazjonalnie albo jak zasłuży.
Chrzestni składają się na drewnianą kolejkę ( tory, pociągi i inne akcesoria )

Niunans - nieustannie trzymam kciuki za szybki i łatwy poród :tak:

Pola ja mam dla Antka krzesełko Coneco Planet
155538689bf393188b8a8ab596d2081d.image.250x408.jpg

Kupione jak Młody skończył rok i służy nam do dzisiaj a facet ma już 3 lata skończone i waży 15 kg. Mam zamiar korzystać z tego krzesełka jak najdłużej - Młodego wsadzam, zamykam daje jedzenie i przynajmniej siedzi w miejscu a nie goni zjedzeniem po całym mieszkaniu. To samo jak rysuje - też go zmykam w krzesełku i mi nie zwiewa z kredkami czy mazakami.Tak więc ja jestem zadowolona i póki Młody będzie się w nim mieścił będę z niego korzystać.My kupiliśmy to krzesełko w Bobolandzie w Galerii Merkury , ale Boboland jest też na Długosza ( taki sklep blaszak )
Właśnie przeczytałam, że krzesełko ma maksymalne obciążenie 15kg, ale myślę że i utrzyma nawet 20 kg dzieciaka - przecież dziecko w tym krzesełku siedzi a nie skacze po nim.Myślę że nawet gdyby mój tyłek się zmieścił w siedzisko to krzesełko by się nie zawaliło ;-)
Twój Bartuś wazy teraz 10 kg a pięć miesięcy - tylko tą wagą się nie sugeruj, bo jak zacznie raczkować a potem chodzić to waga stanie. Mój Młody od roku ma wagę między 14/15 kg.

Ostatnia edycja:
Witam i ja samym poludniem (u mnie 4.52)!!!
Wczoraj zasnelam wczesnie i dzisiaj buszuje juz na necie od 3.3 a mam jeszcze pare waznych tel. na Polske do wykonania-urzedy i musze dzwonic wczesniej bo pozniej wszysko juz nieczynne....
Witam i ja z poranną kawką
images
Zuskus wlasnie i mnie sie marzy taka wlasnieeeee kawka z expresu z pianka hmmm.

Krzyś już w przedszkolu a Ania i Maciej śpi...nooo ale jak się chodzi spać o 23.00:crazy: Anię zaraz budzę, no a mały niech sobie jeszcze pośpi.
Wiesz moja mala tez chodzi pozno spac w porywach do 22.30 i na dodatek rano budzi sie juz 6-7 wiec tak naprawde licze tylko godz. do popoludniowej drzemki- tutaj czasem spi od 1-2.5 godz.
Wspolczuje inhalacji u malego..:-(..
Młody obudził mnie o 5 wyspany i chętny do zabawy :szok: no ale w sumie nie mam się co dziwić wczoraj położyłam go o 19 spać - normalnie chodzi spać między 20 a 21:30 i wtedy śpi do 7.
Moja tak wlasnie czesto ma chociaz chodzi pozno sypiac;((

melduje się jeszcze w dwupaku :))
pogoda nie srzyja spacerom i ja głównie cały dzień spędzam w łóżku :))
korzystam z ostatnich chwil wolności, bo jak tak was czytam to ja bym do 23 nie wytrzymała a co dopiero takie dzieciaczki :))
Zycze szybiego rozwiazania.... chociaz wszystko w swoim czasie.
A polezec napewno Ci sie sprzyda- bo jak male bedze to juz bedzie trudniej- ale napewno nie zle:-):-)
Pozdrawiam i zagladne do Was jeszcze przed (moim) poludniem.:rofl2:

wow Justa Ty to piszesz posty :-)
lista prezentow piekna

ja rodzicow mam 400 km stad wiec nie moge "podrzucic" dziewczyn
teraz babcia przyjechala wiec mam troszke luzu
natomiast tesciowie sa juz troszke starsi , tesciowa jest po 70 wiec sily nie te
dlatego staram sie juz wieczorami jej nie wykorzystywac

Niunans - trzymam kciukasy non stop

Pola co do krzesla to sie nie bede wymadrzac, my mamy po Julce ale ani jedna ani druga nie lubi w nim siedziec, Julka juz od dawna na normalnym przy stole a domisia - papuga chce tak ja Jula

Witam!:-)
Kontrolę u lekarza z Maćkiem zaliczyłam, osłuchowo czysty ale inhalacje jeszcze tydzień mamy utrzymać ale wystarczy wieczorem z babyhalera.
Krzyś też już w domu bo jest w tym roku w przedszkolu tylko na 5 godzin.
Ania niedawno poszła i będzie o 16.00 więc mam chwilkę czasu:-)

Pola ja mam drewniane krzesełko...ma już 15 lat, jeszcze po mojej najmłodszej kuzynce i u nas się sprawdza. Najpierw jako wysokie krzesełko do karmienia a potem jako krzesełko i stolik np do malowania. Waą jest to że duże i nie da się złożyć więc zajmuje sporo miejsca, ale u mnie to nie problem
NOWE KRZESEŁKO DO KARMIENIA + STOLIK AGA II TEAK (805700178) - Aukcje internetowe Allegro

Justa u mnie prezenty na Mikołaja to w szkole i przedszkolu więc się nie martwię...ale pod choinkę:eek: swoim coś wymyślić i jeszcze dzieciom braci:confused2:
A co do wagi dziecka to Maciej 1,5 roku 11 kg, Krzyś 5,5 roku 17,5 kg Ania 8 lat 21 kg. Im starsze tym wolniej przybiera na wadze:tak:

Niunians &&& A Ty w końcu rodzisz w medikorze...bo się zamotałam:sorry:

Aldona zdrowia dla Maluchów

Aga mój kuzyn mieszka w Kanadzie w Calgary i też ta różnica czasu...

hej!
Npiszcie mi ktora ikonke mam kliknac zeby uaktywnic okno szybkiej odowiedzi

Dzieki za inf o krzeselka ch do karmienia bardzo mi to pomoglo bo juz rezygnowalam z pomyslu kupna tego calego krzeselka.:rofl2:

Niuans --gdzie bedziesz rodzic w szpitalu na Mlynskiej czy w Medikorze.

My wczoraj pisaliśmy list do Mikołaja tzn Młody coś tam narysował a ja to opisałam, dzisiaj list wystawimy za okno ;-)
No więc Młody zażyczył sobie wóz strażacki - już mam na allegro upatrzony, duży z bajerami i tryskającą prawdziwa wodą z gaśnicy :-) Dodatkowo jeszcze dostanie jako wielki miłośnik zwierząt i posiadacz całej farmy ( budynki, zagrody, zwierzątka, traktorki ) traktor z dużą otwieraną przyczepą aby mógł zwierzątka wozić.Do paczki dołożymy jeszcze grę i książeczkę o zwierzątkach.
Od teściów dostanie zestaw ciastoliny Dentysta i książeczki, które naprawdę uwielbia
Od moich rodziców jeszcze nie wiem, muszę pomyśleć - co by mu frajdę sprawiło, ale pewnie stanie na tym, że dołożą się do tego prezentu co my mu damy, bo by było za dużo prezentów i dziecko by z głupiało - choć M mówi, że w końcu to Mikołaj , w ciągu roku wcale wiele zabawek nie dostaje, tylko okazjonalnie albo jak zasłuży.
Chrzestni składają się na drewnianą kolejkę ( tory, pociągi i inne akcesoria )
.
widzę że rozporządzasz po rodzinie co kto ma kupić :)) dobry sposób bo ty wiesz co się przyda dziecku a oni mają myślenie za sobą :))
Witam!:-)
Kontrolę u lekarza z Maćkiem zaliczyłam, osłuchowo czysty ale inhalacje jeszcze tydzień mamy utrzymać ale wystarczy wieczorem z babyhalera.

Niunians &&& A Ty w końcu rodzisz w medikorze...bo się zamotałam:sorry:

.
dobrze że z Maciem już wszystko oki
ja rodze w szpitalu
hej!
Npiszcie mi ktora ikonke mam kliknac zeby uaktywnic okno szybkiej odowiedzi

Niuans --gdzie bedziesz rodzic w szpitalu na Mlynskiej czy w Medikorze.
musisz nacisnąć odp jak chcesz odpisać
jak chcesz zacytować którąś to "cytuj"
a jak więcej postów chcesz połączyć to naciskaj "+" a na końcu "cytuj" mam nadzieje że rozjaśniłam ci nieco :))

ja chce rodzić w szpitalu bo tam jest mój lekarz ale wczoraj mnie załamała koleżanka i muszę się dowiedzieć czy to prawda. Może wy słyszałyście coś o tym.
Podobno nie ma teraz porodów rodzinnych ani odwiedzin. Mąż wszystko podaje przez pielegniarki. Pewnie przez te grypy, ale ja tak nie chceeeee:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Uuuuu Niunians to pewno faktycznie przez te grypy:crazy: Ja tak miałam z Anią w Krynicy, akurat jakieś paskudztwo panowało i nawet małej nie chcieli pokazać tacie:wściekła/y:

Witam ponownie!!! Oczywiescie z roznica czasu, ale zawsze jest milo Was poczytac. Ja tez dzisiaj wkoncu wybralam sie do lekarza z mala, ale oni pozostawili na tym ze mala musi sie sama uodparniac i nie dali kompletnie niec. A biedulka ciagle kaszle, przy czym placze bo pewno gardelko boli.;-)
ja chce rodzić w szpitalu bo tam jest mój lekarz ale wczoraj mnie załamała koleżanka i muszę się dowiedzieć czy to prawda. Może wy słyszałyście coś o tym.
Podobno nie ma teraz porodów rodzinnych ani odwiedzin. Mąż wszystko podaje przez pielegniarki. Pewnie przez te grypy, ale ja tak nie chceeeee:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Przykre- jedno co chwale w Ameryce to ta rodzinna atmosfera 24godz. maz przy lozku i az do wypisu razem w jednym pokoju. Nie mowie juz nawet o luksusach tego rodzaju jak, wlasna lazienka, telewizor, internet ,generalnie dla mnie luksus- i co w Polsce chyba sie nie zdaza tam uwielbialam szpitalne jedzenie:-)no i co dzien moglam sobie z karty wybrac co chcialam chyba ze mnie calorie nie puszczaly(cukrzyca)............Powiem szczerz ze jak lezalam w ciazy 3tyg. w szpitalu to, az zal bylo wychodzic do pustego przez caly dzien domu gdzie czekalam tylko na wieczorne powroty meza z pracy:no:.
Aga mój kuzyn mieszka w Kanadzie w Calgary i też ta różnica czasu...
- Zuzkus ja tez mam kuzyna w Kanadzie tylko, ze w Toronto- to moja jedyna rodzina na tym kontynecie:-(.

Wiesz Pola99 mysle, ze nie powinnas sie kierowac waga malego bo tak naprawde nie wiesz kiedy on zrezygnuje z krzeselka( a waga tak jak napisala JustaS bedzie pozniej stac w miejscu albo nawet spadnie-moja nie dosc ze szczuplutka to i tak jak zaczela chodzic to spadla z wagi a teraz dopiero wazy 11,5-dzisiaj na wizycie)-moja mala ma 18m. i juz dawno sie z nim pozegnala-ona musi tak jak my-krzeselko zatem siedzi w piwnicy i czeka na nastepne albo pojdzie do kogos.
A WIEC ZYCZE MILEGO PRZEDPOLUDNIA, BO DZISIAJ RACZEJ JUZ NIE DAM RADY O 3.3 SIE OBUDZIC.....:no::no:

reklama
Do góry