reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

Dziewczyny a ja mam takie pytanie.
Tydzien temu miałam wizytę przepisał mi ten lek dostinex po pół tabletki na tydzień. I po 20 lutym kazał powtórzyć badanie prolaktyny. Kazał zrobić w 23dc progesteron oraz przyjść na wizytę w okolicy 14 dc. I teraz pytanie czy ten progesteron też muszę zrobić po 20 lutym (czyli po miesiącu brania tego leku)czy mogę go zrobić teraz (jestem po przewidywalnej owulacij czyli za niedługo).

reklama
weź, ja tu podprogowo działam, nie psuj ;D
Nicksplat Ren And Timpy GIF by NickRewind

nie :D myślę, że sama trochę ją studzę. Ale powkręcam się też trochę
no to albo wóz albo przewoz. Na logikę to tu miałaś stan zapalny, który się leczy antybiotykiem, zeżarł go, był seks, jest cionsz 🤷‍♀️

Na mniejszą logikę antybiotyk zeżarł stan zapalny, endo dostało rykoszetem, więc będzie cionsz za miesiąc 🤷‍♀️

Ja bym wybrała opcje z nadzieją na cionsz już teraz, po co czekać :)

no to albo wóz albo przewoz. Na logikę to tu miałaś stan zapalny, który się leczy antybiotykiem, zeżarł go, był seks, jest cionsz 🤷‍♀️

Na mniejszą logikę antybiotyk zeżarł stan zapalny, endo dostało rykoszetem, więc będzie cionsz za miesiąc 🤷‍♀️

Ja bym wybrała opcje z nadzieją na cionsz już teraz, po co czekać :)
ale Ty jesteś kochana :D ucałowałabym Cię :D Musisz być super babką w prawdziwym życiu

Dziewczyny a ja mam takie pytanie.
Tydzien temu miałam wizytę przepisał mi ten lek dostinex po pół tabletki na tydzień. I po 20 lutym kazał powtórzyć badanie prolaktyny. Kazał zrobić w 23dc progesteron oraz przyjść na wizytę w okolicy 14 dc. I teraz pytanie czy ten progesteron też muszę zrobić po 20 lutym (czyli po miesiącu brania tego leku)czy mogę go zrobić teraz (jestem po przewidywalnej owulacij czyli za niedługo).
Chyba lepiej zrobić na świeżo z tą prolaktyną.

Także i ja proszę o rady @hachette i @Ceonis :).
wybaczcie, mam zajeb życiowy i nie było mnie chwilkę.
Generalnie drożność powinna być robiona przed stymulacja, bo bez sensu wywoływać owulacje, jeśli jajowody są niedrozne. Wiem też, nie nie wszyscy ginekolodzy ją najpierw proponują (np. mój) I stymulacje miałam od razu. Od razu też zaskoczyło, niestety skończyło się poronieniem, dlatego też później tamat drożności nie był poruszany. Dopiero po kolejnych nieudanych próbach mimo stymulacji zaproponowano mi laparo.
Ale
Przed stymulacja miałam zrobiona histeroskopie

Witam się w ostatnim dniu stycznia
jestem 5-6 dni po owulacji i co? Oczywiscie jestem chora 🤦‍♀️ ja pierdole . Już mam dość tego

reklama
Do góry