reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

reklama
Któraś coś pisała wczoraj, że plamienia można mieć od endo i tu miała na myśli endometrioze czy, jeśli endo jest kiepskie cienkie to też może objawiać się plamieniami?

sorry, że się wtrące, ale chyba samo endometrium w macicy z endometriozą to nie ma dużo wspólnego? Można mieć normalne endometrium i endometriozę gdzieś rozlaną? Czy się mylę?

Moje endometrium jest bardzo ładne i jednorodne i mimo tego mam endomendę. Ogólnie endometrioza znajduje się poza wnętrzem macicy. Z tego co wiem chyba adenomioza zaburza endometrium.

jeżeli jakiś gin wam powie ze podejrzewa endometriozę i kieruje was na laparo to nie dajcie się kroić !
Laparo może rozsiac chorobę a złe wykonana to już wgl …
Dobry ginekolog potrafi postawić diagnozę na podstawie USG

jeżeli jakiś gin wam powie ze podejrzewa endometriozę i kieruje was na laparo to nie dajcie się kroić !

Ja dałam się pokroić i póki co jestem zadowolona. Miałam laparo zrobioną techniką jednego cięcia. Wszystko się pięknie zagoiło i gin kazała od razu się starać. Już czuje efekty typu mniejszy ucisk na pęcherz, na którym miałam zrosty.

Ja myślałam, że laparo to robią jak wiedzą, że masz i usuwają Ci zrosty czy jak to tam się zwie 🙈. Bo tak kojarzę, że moja ciężaróweczka mi opowiadała, że miała laparo i tak się bała czy będzie w ciąży, a to było w młodym wieku 🙈

reklama
no wlaśnie słyszałam, że odchodzi się od laparo diagnostycznej, bo jest inwazyjna

Do góry