reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

reklama
Któraś coś pisała wczoraj, że plamienia można mieć od endo i tu miała na myśli endometrioze czy, jeśli endo jest kiepskie cienkie to też może objawiać się plamieniami?

sorry, że się wtrące, ale chyba samo endometrium w macicy z endometriozą to nie ma dużo wspólnego? Można mieć normalne endometrium i endometriozę gdzieś rozlaną? Czy się mylę?

Moje endometrium jest bardzo ładne i jednorodne i mimo tego mam endomendę. Ogólnie endometrioza znajduje się poza wnętrzem macicy. Z tego co wiem chyba adenomioza zaburza endometrium.

jeżeli jakiś gin wam powie ze podejrzewa endometriozę i kieruje was na laparo to nie dajcie się kroić !
Laparo może rozsiac chorobę a złe wykonana to już wgl …
Dobry ginekolog potrafi postawić diagnozę na podstawie USG

jeżeli jakiś gin wam powie ze podejrzewa endometriozę i kieruje was na laparo to nie dajcie się kroić !

Ja dałam się pokroić i póki co jestem zadowolona. Miałam laparo zrobioną techniką jednego cięcia. Wszystko się pięknie zagoiło i gin kazała od razu się starać. Już czuje efekty typu mniejszy ucisk na pęcherz, na którym miałam zrosty.

Ja myślałam, że laparo to robią jak wiedzą, że masz i usuwają Ci zrosty czy jak to tam się zwie 🙈. Bo tak kojarzę, że moja ciężaróweczka mi opowiadała, że miała laparo i tak się bała czy będzie w ciąży, a to było w młodym wieku 🙈

reklama
no wlaśnie słyszałam, że odchodzi się od laparo diagnostycznej, bo jest inwazyjna

Do góry