reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

reklama
A ja dzisiaj jestem jakaś taka... załamana. Wczoraj uwierzyłam, że może się jakiś cudem udało. Bo szyjka była taka spuchnięta jak w poprzednich ciążach, zamknięta i długa, tempka od dwóch dni słabo ale wzrosła a termin miesiaczki według testów owu wypadał na wczoraj. Dzisiaj juz temp. spadła więc wiem, że nic z tego. Miałam nadzieję, że wszystko się unormowało, a tu jakieś przesunięcie. Może ze względu an grypę i leki, które brałam. I ta pogoda..... Żebym chociaż dzisiaj ten okres dostała.

Dzisiaj do mnie dotarło, że chyba lekarz miał rację i mam marne szanse na naturalną ciążę. I tak mi smutno jakoś :(

A ja dzisiaj jestem jakaś taka... załamana. Wczoraj uwierzyłam, że może się jakiś cudem udało. Bo szyjka była taka spuchnięta jak w poprzednich ciążach, zamknięta i długa, tempka od dwóch dni słabo ale wzrosła a termin miesiaczki według testów owu wypadał na wczoraj. Dzisiaj juz temp. spadła więc wiem, że nic z tego. Miałam nadzieję, że wszystko się unormowało, a tu jakieś przesunięcie. Może ze względu an grypę i leki, które brałam. I ta pogoda..... Żebym chociaż dzisiaj ten okres dostała.

Dzisiaj do mnie dotarło, że chyba lekarz miał rację i mam marne szanse na naturalną ciążę. I tak mi smutno jakoś :(

Czemu tak lekarz powiedział?

Niedrożny prawy jajowód a owulacje głównie z prawego jajnika. Z lewego raz na pół roku. Słaba ruchliwość plemników, ale za to ilość wielka wiec niby ok. Lekarz namawia na inseminację a jak nie to in vitro. A ja nie wiem czy chce wydać tyle kasy jak poprzednich ciąż nie utrzymałam.

Nie da rady udrożnić tego jajowodu?
Na inseminacje nie ma co tracić kasy jeśli jajowod niedrożny a owulacja z drugiego raz na jakiś czas. Musiałabyś być pewna ze w tym cyklu masz owulke z lewego jajnika to wtedy inseminacja ma sens.
Nie dołuj się. Znam ludzi którzy nie mieli nawet 1% na zajście w ciąże, in vitro nie pomogło i nagle stał się naturalny cud. Wiem, że jest ciężko, ale zawsze jest nadzieja.
Mi lekarka przed wysłuchaniem mojej historii tez powiedziała „ale pani jest jeszcze młoda i ma pani czas” a potem nagle po rozmowie zaczęła działać.
Może skonsultuj się może z innym lekarzem.

Niedrożny prawy jajowód a owulacje głównie z prawego jajnika. Z lewego raz na pół roku. Słaba ruchliwość plemników, ale za to ilość wielka wiec niby ok. Lekarz namawia na inseminację a jak nie to in vitro. A ja nie wiem czy chce wydać tyle kasy jak poprzednich ciąż nie utrzymałam.
A drożność miałaś robioną? Może warto zasięgnąć jeszcze drugiej opinii lekarza, może są jakieś leki, żeby pobudzić lewy jajnik? Nie poddawaj się!

U mnie wykres ładnie pracuje, jak zawsze na tym etapie, nadzieja rośnie z temperaturą.... we wtorek okaże się, czy warto ją mieć przez kolejne dni czy już się nie nastawiać...

Załączniki

• Screenshot_20230119-075217_Premom.jpg
    Screenshot_20230119-075217_Premom.jpg
    136,1 KB · Wyświetleń: 39
Hej dziewczyny 😊.
Żyję, mam się w miare dobrze. Resetuję, tryb pauzujący udzielił mi się tak, że muszę od tematu starań trochę bardziej odpocząć, wyciszyć się.
Chcialam Wam tylko przypomnieć, że trzymqm kciuki i gratuluję tym, co uzyskały pozytywne teściki ❤️
Ściskam i przesyłam duuużo energii. Chociwzu mnie tyle teraz się dzieje, że energii bardziej ubywa 🤣.
Do starań powracamy pewnie w okolicach kwietnia, ale zaglądam tutaj, czytam Was 😊.

Dobrego dnia! ✨

reklama
Hej dziewczyny 😊.
Żyję, mam się w miare dobrze. Resetuję, tryb pauzujący udzielił mi się tak, że muszę od tematu starań trochę bardziej odpocząć, wyciszyć się.
Chcialam Wam tylko przypomnieć, że trzymqm kciuki i gratuluję tym, co uzyskały pozytywne teściki ❤️
Ściskam i przesyłam duuużo energii. Chociwzu mnie tyle teraz się dzieje, że energii bardziej ubywa 🤣.
Do starań powracamy pewnie w okolicach kwietnia, ale zaglądam tutaj, czytam Was 😊.

Dobrego dnia! ✨
Wszystkiego dobrego. Czasem warto a nawet trzeba zrobic mały reset żeby potem uderzyć ze zdwojoną siłą :*

Do góry