reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

Napiszę, żeby pomóc Wam dobić do 1000 stron :p
Dziś mam dzień z holterem ciśnieniowym. Dzięki niemu nie poszłam do pracy, więc fajnie ;-), ale z drugiej strony boję się nieprzespanej nocy (po której już do pracy muszę iść). To urządzenie brzęczy, szumi i ściska mi ramię jak imadło... i tak co 30 minut...
Ale muszę się zająć swoim ciśnieniem przed ciągiem dalszym.
a podejrzewają Ci nadciśnienie czy to takie standardowe badanie, dla wszystkich?

reklama
Mam nadciśnienie, tylko do tej pory lekarz nie chciał mnie leczyć. Więc to dla podjęcia ostatecznej decyzji.
Wytrzymasz z tym badziewiem :) Ja miałam kiedyś holter, ale taki co puls mierzy. Okropnie się z nim spało, bo urządzenie miałam zawieszone na szyi i kabelki jak do ekg na klacie poprzypinane. Było to latem (upały paskudne) i miałam wtedy praktyki w terenie. Ale kardiolog powiedział, że mam normalnie wszystko robić, żeby wynik był wiarygodny.

I naprawić jakoś mózg, bo ostatnio wszystko mi się myli i wielu rzeczy zapominam, aż mi się wydaje, że mąż mnie wkręca jak mi mówi, że mnie np. pytał czy mogę coś zrobić, albo że się na coś umawialiśmy, a ja tego nie pamiętam 🤦‍♀️
Ja też mam jakąś sklerozę. Ostatnio mieliśmy jeden samochód w naprawie i zawoziłam rano Niemęża do pracy, a popołudniu zapomniałam go odebrać 🙈🙈🙈

Wytrzymasz z tym badziewiem :) Ja miałam kiedyś holter, ale taki co puls mierzy. Okropnie się z nim spało, bo urządzenie miałam zawieszone na szyi i kabelki jak do ekg na klacie poprzypinane. Było to latem (upały paskudne) i miałam wtedy praktyki w terenie. Ale kardiolog powiedział, że mam normalnie wszystko robić, żeby wynik był wiarygodny.
Aaa, tak, ponoć trzeba właśnie różne aktywności uprawiać, żeby wynik był wszechstronny ;-)
Aż się ze starym zastanawialiśmy....
;-)
Właśnie poprzedni miałam latem i wydaje mi się, że było lepiej, bo przy krótkim rękawku łatwiej było z tym czymś na ramieniu ;-) Teraz chodzę z kablem wystającym spod swetra z tyłu jak z... Już mnie szyja boli od tego aparatu, więc trzymam w kieszeni :-D

reklama
O, @pluto_nova mam do Ciebie sprawę. Bo Ty pisałaś, że masz inne niższe temperatury jak masz owu z lewego i prawego jajnika. Duża to jest różnica? Bo ja mierze 4 cykl, w pierwszym miałam te niższe na poziomie 36,3-5; w drugim i trzecim 36,0-2 i teraz znów 36,3x mam. I się zastanawiam, czy to nie jest może jak u Ciebie, że będę miała teraz dominujący pęcherzyk z lewego jajnika
ja mam z prawego w pierwszej fazie cyklu na poziomie maks 36,70, a z lewego najniższa na poziomie 36,65 😂 Potem po owulce też widać, że z lewego są mocno powyżej 37 (np. 37,15), a z prawego tak ledwo powyżej 37 (np. 37,04)

Do góry