reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

to wynik po kilku dniach od odstawienia bromocornu PRL
776 mIU/l norma 102 - 496
- po metkroplamidzie 1013 mIU/l

wczesniej przy jednej tabletce na noc (ostanie badanie z pocz.stycznia) 373 mIU/l

TSH 1,340 µIU/ml
FT4 1,57 ng/dl

PS Tak jak patrze teraz w historie PRL to byly wartosci do max 1200
nawet mialam kilka lat temu rezonans, wykluczyli mikrogruczolaka

Nie wiem co myslec, o tym odstawieniu :)
wiesz co, ja na prolaktynie słabo się znam, ale z tego co mówisz, to na bromo miałaś spoko wynik, więc czemu lekarz kazał to odstawić?

reklama
wiesz co, ja na prolaktynie słabo się znam, ale z tego co mówisz, to na bromo miałaś spoko wynik, więc czemu lekarz kazał to odstawić?
no wlasnie nie mam pojecia - w pierwszej chwili pomyslalam, ze moze sa jakies nowe badania czy cos.
Nie wiem.
W kazdym razie pojde do poleconej przez nią gin-endo- i zobaczymy co ona mi powie

Miałam przystopować z badaniami już przed clo, ale na wymaz pójdę, coś ta infekcja chyba nadal niedoleczona, ciekawe, czy kolejny antybiotyk dostanę jakby co…

to wynik po kilku dniach od odstawienia bromocornu PRL
776 mIU/l norma 102 - 496
- po metkroplamidzie 1013 mIU/l

wczesniej przy jednej tabletce na noc (ostanie badanie z pocz.stycznia) 373 mIU/l

TSH 1,340 µIU/ml
FT4 1,57 ng/dl

PS Tak jak patrze teraz w historie PRL to byly wartosci do max 1200
nawet mialam kilka lat temu rezonans, wykluczyli mikrogruczolaka

Nie wiem co myslec, o tym odstawieniu :)

Ja bym skonsultowała to odstawienie z kimś innym. U mnie po przerwie tygodniowej od brania Norprolacu prolaktyna mocno skoczyła. Lekarz mi przekazał, że w przypadku osób z wysoką prolaktyną nawet jeśli dojdzie do zapłodnienia to utrzymuje się leczenie przez pierwsze kilka tygodni ciąży. Nagłe odstawienie może spowodować poronienie.

reklama
Do góry