reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

Jeej dziękuję 🥺♥️

Tak historię badań mamy aktualną :) ostatnie badanie nasienia z listopada, w marcu mąż robi kolejne badanie plus fragmentacja (to plany, ale zobaczymy co powie ta gin). Mąż pracuje na dobry wynik :) Jestem ciekawa co mi powie na moje usg i hormony, bo cały czas słyszałam, że jest wszystko ok. Wtedy wierzyłam ginom, ale teraz wątpię, czy nie podchodzili do mnie na wyjebce. Odhaczone zapłacone. Ostatni mój estradiol przed owu wynosił 75, także ten.. gdyby nie Wy, nie wiedziałabym, że trzeba coś badać w trakcie cyklu i po, a skoro idę do gina któryś raz i jest on od niepłodności, to oczekiwałabym, by w końcu zlecił mi jakiś kierunek, badanie, niż tylko fotel, USG, wszystko w porządku, starać się starać, trzymam kciuki. I tak 1,5 roku 😓
Czyli mąż ma nieco obniżone parametry?

reklama
Dobrze, to tak skrótowo, w punktach 🙂:
1. Kwestia pojawienia się naturalnie okresu, bez duphastonu, jak teraz dalej z jego przyjmowaniem? Czy czekamy na kolejny okres naturalnie?
2. Zbadanie, czy infekcja jest doleczona (nadal niestety czuję swędzenie i suchość).
3. Omówienie planu stymulacji clo, ile miesięcy próbujemy, kiedy przejście na letrozol.

To właściwie takie trzy tematy, ale dość rozległe.
wydaje mi się że powinnaś też od razu ustalić od którego dc masz się pojawić na monitoringu oraz właśnie co z dupkiem po owulacji: czy masz nie brać jak będzie owulacja i wtedy w którym dniu (ew których dniach) badać proga (od razu to ustalić na wypadek gdyby się np rozchorował i byś musiała iść na USG sprawdzające czy pęcherzyk pękł do kogoś innego)

taką samą jak do zwykłego badania.
Ok zaczekam 😩
Lets Go Reaction GIF by Klarna

Czyli mąż ma nieco obniżone parametry?
Tak, ogólnie ma żylaka powrózka i niski hormon LH. Bierze clostylbegyt. Więc mój mąż lata tak co 3-4 miesiące na badanie nasienia😃 musimy kontrolować. Co najlepsze, byl u androloga specjalizującego się w nieplodnosci. Zapłacil 250zl za wizytę. A nie dostał nic 😬 zero kierunku działania. "Tak czasem bywa, ja nie jestem wyznawca suplementów, nie brać nic, żyć jak do tej pory i sie starać, się starac" 🥲 tak więc dzięki Wam sama wdrozylam mu listę supli i te wszystkie inne płodne produkty plus ruch i mam nadzieję, że coś podskoczy. W listopadzie miał 2 procent morfo, ale nie pamiętam innych parametrów.

Upadki są elementem tego procesu, skarb, że masz takiego partnera przy sobie 🤍💜. Jeszcze będzie pięknie, a staraczki będą potrafiły to docenić i wszystkie będziemy super mamami. Ile czasu się staracie?
Dziękuję to bardzo miłe co piszesz 🥰 staramy się pół roku co prawda nie długo ale każda z nas ma taki moment że poprostu ma dość i u mnie tak było 😔 ale jak to @LadyCaro napisała otrzepujemu kurz poprawiamy koronę i idziemy dalej ❤️

reklama
Tak, ogólnie ma żylaka powrózka i niski hormon LH. Bierze clostylbegyt. Więc mój mąż lata tak co 3-4 miesiące na badanie nasienia😃 musimy kontrolować. Co najlepsze, byl u androloga specjalizującego się w nieplodnosci. Zapłacil 250zl za wizytę. A nie dostał nic 😬 zero kierunku działania. "Tak czasem bywa, ja nie jestem wyznawca suplementów, nie brać nic, żyć jak do tej pory i sie starać, się starac" 🥲 tak więc dzięki Wam sama wdrozylam mu listę supli i te wszystkie inne płodne produkty plus ruch i mam nadzieję, że coś podskoczy. W listopadzie miał 2 procent morfo, ale nie pamiętam innych parametrów.
Super androlog, nie ma co 😅

Do góry