reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

Ale ogólnie ok? Bobasek zdrowy?

Z tsh 25 to nawet jakbym nie była w ciąży to bym leciała pędem 😬 przy moim wyniku 5,03 już mi endo powiedziała, ze to bardzo wysoki wynik niezależnie od starań lub ich braku.
No ja tez dopiero co miałam powyżej 5, nawet nie wiem jak to się stało, no ale już mam większa dawke, to na pewno już ok będzie ;)

reklama
Tak jak napisałam, 2,5 to już wysoki wynik przy zajściu w ciąże i powinno się go zbić. Zajdzie się w ciąże i donosi zdrowo nawet z tysiącem innych zaburzeń, nie zmienia to faktu, ze ryzyko utraty ciąży w takiej sytuacji rosnie. Zdarza sie, ze dziewczyny z takim wynikiem zachodzą, zdarza sie, ze donoszą zdrowe ciąże. Ale zdarza sie tez, ze nie zachodzą i nie donoszą, wiec tak naprawdę o niczym to nie świadczy ;) jeśli my tu staramy sie świadomie to należy dążyć do tego, zeby wynik był optymalny czyli 1-1,5 i tyle ;) zeby wyeliminować wszystkie wątpliwości.
Kurcze, ja miałam chyba 2.3 i endokrynolog nie kazala mi zbjać... Mówiła, że do 2,5 jest ok :baffled: I komu wierzyć?:growl::realmad:

Tak jak napisałam, 2,5 to już wysoki wynik przy zajściu w ciąże i powinno się go zbić. Zajdzie się w ciąże i donosi zdrowo nawet z tysiącem innych zaburzeń, nie zmienia to faktu, ze ryzyko utraty ciąży w takiej sytuacji rosnie. Zdarza sie, ze dziewczyny z takim wynikiem zachodzą, zdarza sie, ze donoszą zdrowe ciąże. Ale zdarza sie tez, ze nie zachodzą i nie donoszą, wiec tak naprawdę o niczym to nie świadczy ;) jeśli my tu staramy sie świadomie to należy dążyć do tego, zeby wynik był optymalny czyli 1-1,5 i tyle ;) zeby wyeliminować wszystkie wątpliwości.
Moja endo właśnie mówi, że różnice jest u zdrowej osoby 2.5 i u chorej 2.5 i tak samo naturalne i stymulowane, dużo z nią rozmawiałam, dobre ma opinie, więc dlatego też tak się tego trzymam do 2.5

W tym momencie czytając Ciebie tylko pomyślałam, że mam duże tsh to sama proszę się o poronienie 🤷‍♀️

Hej dziewczyny, dawno mnie nie było ale potrzebowałam trochę się wyciszyć, przyszły wyniki jakiś czas temu i wyszło mi homo pai i mthfr też homo i v2 hetero miałam wizytę u hematologa i dziś byłam u gina nowego, doczekałam tej wizyty. Jestem dzisiaj mega podbudowana, super lekarz mi się trafił pierwszy raz od dawna czuję że jestem w idealnych rękach :) wyniki pięknie, owu właśnie była no i od pozytywnego testu będziemy lecieć na heparynie, a od teraz już acard. Długa rozmowa dzisiaj była ale cieszę się, że trafiłam na kogoś komu chce się ufać.

Hej dziewczyny, dawno mnie nie było ale potrzebowałam trochę się wyciszyć, przyszły wyniki jakiś czas temu i wyszło mi homo pai i mthfr też homo i v2 hetero miałam wizytę u hematologa i dziś byłam u gina nowego, doczekałam tej wizyty. Jestem dzisiaj mega podbudowana, super lekarz mi się trafił pierwszy raz od dawna czuję że jestem w idealnych rękach :) wyniki pięknie, owu właśnie była no i od pozytywnego testu będziemy lecieć na heparynie, a od teraz już acard. Długa rozmowa dzisiaj była ale cieszę się, że trafiłam na kogoś komu chce się ufać.
Super, trafienie w dobre ręce to podstawa!

reklama
Do góry