reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

Mi tłumaczyła lekarka, że przy braku chorób tym hashimoto itd. Przy cyklach naturalnych do 2.5 okej, jeśli jest jakiś problem i stymulacja to raczej w kierunku 1-1. 5. Ja nigdy nie zeszłam poniżej 2 od kiedy się staram.
Lekarz z kliniki powiedział, ze miał dopiero co dziewczynę, która zaszła z tsh 8, ale to nie zmienia faktu, ze podwyższony pozioM tsh przyczynia się do niepowodzeń ciążowych, utrudnia zajście i zwiększa ryzyko poronienia.

reklama
Lekarz z kliniki powiedział, ze miał dopiero co dziewczynę, która zaszła z tsh 8, ale to nie zmienia faktu, ze podwyższony pozioM tsh przyczynia się do niepowodzeń ciążowych, utrudnia zajście i zwiększa ryzyko poronienia.
Mam kolezanke, która wpadła z TSH 25, bo mi wysyłała wyniki, ze musi do endokrynologa, bo jej takie wyszło i się zapisuje, a za 2 tygodnie bach, ze teraz to musi pędem, bo właśnie się okazało, ze jest w ciąży 😂

Wiadomo lepiej niższe niż wyższe, dlatego do 2.5 pomimo, ze jest laboratoryjne ponad 4 norma. Ja mam osobiście znajoma z tsh 7, zaszła i urodziła zdrowa córkę. Chodzi mi bardziej o to, żeby się też za mocno nie zafiksować poprostu, że nie mam poniżej 2 to nie ma szans itd.

narazie ciężko, ale daje dziewczyna radę 😀 Jest po cc i boli ją blizna ☹
Ale ogólnie ok? Bobasek zdrowy?
Mam kolezanke, która wpadła z TSH 25, bo mi wysyłała wyniki, ze musi do endokrynologa, bo jej takie wyszło i się zapisuje, a za 2 tygodnie bach, ze teraz to musi pędem, bo właśnie się okazało, ze jest w ciąży 😂
Z tsh 25 to nawet jakbym nie była w ciąży to bym leciała pędem 😬 przy moim wyniku 5,03 już mi endo powiedziała, ze to bardzo wysoki wynik niezależnie od starań lub ich braku.

reklama
Wiadomo lepiej niższe niż wyższe, dlatego do 2.5 pomimo, ze jest laboratoryjne ponad 4 norma. Ja mam osobiście znajoma z tsh 7, zaszła i urodziła zdrowa córkę. Chodzi mi bardziej o to, żeby się też za mocno nie zafiksować poprostu, że nie mam poniżej 2 to nie ma szans itd.
Tak jak napisałam, 2,5 to już wysoki wynik przy zajściu w ciąże i powinno się go zbić. Zajdzie się w ciąże i donosi zdrowo nawet z tysiącem innych zaburzeń, nie zmienia to faktu, ze ryzyko utraty ciąży w takiej sytuacji rosnie. Zdarza sie, ze dziewczyny z takim wynikiem zachodzą, zdarza sie, ze donoszą zdrowe ciąże. Ale zdarza sie tez, ze nie zachodzą i nie donoszą, wiec tak naprawdę o niczym to nie świadczy ;) jeśli my tu staramy sie świadomie to należy dążyć do tego, zeby wynik był optymalny czyli 1-1,5 i tyle ;) zeby wyeliminować wszystkie wątpliwości.

Do góry