reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

Ja wróciłam do pracy też niedawno. Czemu myślisz o wychowawczym?
Zdecydowaliśmy że na początek dajemy sobie pół roku na starania zanim wrócę do pracy. Nie chciałam wracać na kilka miesięcy i zajść w ciążę. Pierwotnie miałam wracać, ale dowiedziałam się że straszne są w tej chwili zwolnienia i wolę nie ryzykować że wrócę i mnie zwolnią a wtedy zostanę bez opcji macierzyńskiego :p do tego doszła kwestia dwóch poronień, jakoś nie chcę się rozstawać z synkiem na tym etapie tylko korzystać ile się da ze wspólnego czasu. A kolejna rzecz że mam bardzo stresującą pracę i myślę że przed pierwszą ciążą to stres głównie utrudniał starania, więc wolę dać głowie odpocząć.
Wychowawczy mnie boli tylko pod względem finansowym, na szczęście mąż dostał ostatnio podwyżkę i w sumie zarabia sam tyle ile byśmy zarobili we dwójkę po uwzględnieniu opieki nad dzieckiem, więc nie ma tragedii. Myślałam o jakimś biznesie na boku ale totalnie nie mam pomysłu za co się zabrać, w sumie czasu też za bardzo nie mam :p

reklama
Przyszła mi w końcu cześć badań. Czy myślicie, że taki progesteron w 18 dc jest Ok?

Załączniki

• IMG_2917.jpeg
    IMG_2917.jpeg
    27,5 KB · Wyświetleń: 74
Niby tak, chociaż wiadomo jak jest, czas leci, spotkać dobrego lekarza też niełatwo. Możecie się śmiać ale po prostu coś mi mówi (niech będzie że to kobieca intuicja) że będzie trudno i że nie mam dużo czasu :-/

Zachodniopomorskie 😁 jak się urządzimy to zapraszamy 😂😂
Ło losie jeżdżę tylko raz w roku w okolice Mielna nad morze 😁 ale bardzo chętnie przyjadę 😍😍

No to chyba nie dla mnie. Pracuje na zmiany jak mam na rano to wstaje o 4 a jak na popołudnie to lubię sobie pospać tak nawet do 9. Jak mam wstać wcześniej to się zwlec z łóżka nie mogę. Wiadomo na rano do pracy wstaje bo muszę wyjścia nie mam.
Dlatego myślę że to nie dla mnie chyba.
Rozumiem, no ja w weekendy czy przy trybie hybrydowym poprostu przebudziłam się o 5.20 zmierzyłam zanotowałam i szlam dalej spać 😅

Zdecydowaliśmy że na początek dajemy sobie pół roku na starania zanim wrócę do pracy. Nie chciałam wracać na kilka miesięcy i zajść w ciążę. Pierwotnie miałam wracać, ale dowiedziałam się że straszne są w tej chwili zwolnienia i wolę nie ryzykować że wrócę i mnie zwolnią a wtedy zostanę bez opcji macierzyńskiego :p do tego doszła kwestia dwóch poronień, jakoś nie chcę się rozstawać z synkiem na tym etapie tylko korzystać ile się da ze wspólnego czasu. A kolejna rzecz że mam bardzo stresującą pracę i myślę że przed pierwszą ciążą to stres głównie utrudniał starania, więc wolę dać głowie odpocząć.
Wychowawczy mnie boli tylko pod względem finansowym, na szczęście mąż dostał ostatnio podwyżkę i w sumie zarabia sam tyle ile byśmy zarobili we dwójkę po uwzględnieniu opieki nad dzieckiem, więc nie ma tragedii. Myślałam o jakimś biznesie na boku ale totalnie nie mam pomysłu za co się zabrać, w sumie czasu też za bardzo nie mam :p
Nie jestem pewna, czy czegoś nie kręcę, ale chyba nie można "tak o" zwolnić matki po macierzyńskim. 🤔

reklama
Do góry