reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

to juz nie pamietam kto ale pisalam jak sie staram o wyniku AMH jeszcze w pmol i wynikach nasienia i dowiedzialam sie ze samo amh nie swiedczy o niczym.
może chodziło o to że sam stosunek lh do FSH już za bardzo się nie interpretuje a raczej patrzy na amh?

@Karola3092 bardzo się cieszę!! Właśnie sobie teraz przypominam te historie z tego miesiąca że nie mogli ciałka żółtego znaleźć i ze endo slabe czy cos a jeeeeednak!

reklama
może chodziło o to że sam stosunek lh do FSH już za bardzo się nie interpretuje a raczej patrzy na amh?

@Karola3092 bardzo się cieszę!! Właśnie sobie teraz przypominam te historie z tego miesiąca że nie mogli ciałka żółtego znaleźć i ze endo slabe czy cos a jeeeeednak!
Tak dokładnie endo slabe, że nie ma opcji na ciążę, nikt nie widział owu 😅.

Potem dziewczyny bez wiedzy mówią, że zaszły bez owu, że endo nie ważne itd😅😅

to nie jest dobry wynik niestety. Nie jest to jeszcze powód do zalamywania się, bo można zajść w ciążę z niskim AMH, ale myślę, że powinnaś się skonsultować z dobrym lekarzem ginekologiem - i to nie dobrym "bo dobrze prowadził ciążę mojej koleżanki", ale poszukać dobrego ginekologa od problemów z płodnością, który spojrzy na Twoje wyniki, bo z tego co pamiętam, to miałaś je mocno rozjechane. Więc nie trać proszę czasu na ginekologa od ciąż albo ginekologa z łapanki, bo niektórzy ginekolodzy naprawdę nie znają się na tym, tylko udaj się do kogoś dobrego. Jeżeli napiszesz skąd jesteś, to może któras z dziewczyn Ci podpowie jakieś nazwisko
Absolutnie popieram, tu jeszcze u Doroty z tego co pamietam było wysokie FSH, wiec @dorota8 konieczny dobry lekarz, który będzie miał pomysł, co zrobić 🤞🤞

to nie jest dobry wynik niestety. Nie jest to jeszcze powód do zalamywania się, bo można zajść w ciążę z niskim AMH, ale myślę, że powinnaś się skonsultować z dobrym lekarzem ginekologiem - i to nie dobrym "bo dobrze prowadził ciążę mojej koleżanki", ale poszukać dobrego ginekologa od problemów z płodnością, który spojrzy na Twoje wyniki, bo z tego co pamiętam, to miałaś je mocno rozjechane. Więc nie trać proszę czasu na ginekologa od ciąż albo ginekologa z łapanki, bo niektórzy ginekolodzy naprawdę nie znają się na tym, tylko udaj się do kogoś dobrego. Jeżeli napiszesz skąd jesteś, to może któras z dziewczyn Ci podpowie jakieś nazwisko
Właśnie jutro mam wizytę. Zmieniłam lekarza polecanego w kierunku problemami z zajsciem w ciążę. Zobaczę co mi powie. Trochę się stresuje .
Jestem z okolic Wadowic. Ktoś też?

Właśnie jutro mam wizytę. Zmieniłam lekarza polecanego w kierunku problemami z zajsciem w ciążę. Zobaczę co mi powie. Trochę się stresuje .
Kochana nie ma co się stresować, zabierz ze sobą wszystkie badania, jak masz pytania zrób sobie listę, bo podczas wizyty lubią uciekać. Dobry lekarz pomoże Ci ogarnąć temat 💚, wszyztsko wyjaśni, pokaże plan działania.

reklama
Kochana nie ma co się stresować, zabierz ze sobą wszystkie badania, jak masz pytania zrób sobie listę, bo podczas wizyty lubią uciekać. Dobry lekarz pomoże Ci ogarnąć temat 💚, wszystko wyjaśni 😊, pomoże zbudować plan działania.

Do góry