reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

Ja już straciłam wszelkie nadzieje.. dziś 12dpo i nadal biało 🥺 jutro zapisuje się na wizytę i jak dobrze pójdzie to w lutym podchodzimy do drugiej iui 🥺
Jaki macie dalszy plan? Ile iui planujecie wykonac? Jakie w ogóle macie wskazania do iui?
przykro mi :( ja nas jutro zapisuję do kliniki, mam nadzieję, że się uda na sobotę umówić na pierwszą wizytę
Którego lekarza wybrałaś? Bocian Szczecin?
Chyba juz czas chowac pamiatki :( za rok 18.01 wroce do nich moze juz choc troche sie z tego otrzesne :(
Kochanie, przed Tobą ciężki czas i pozwól sobie na wszystkie emocje które do Ciebie przychodzą. Jeśli czujesz, ze czas schować pamiątki to je schowaj, ale jesli chcesz na nie patrzeć i przeżywać to wszystko - zrób to. Ja po swojej stracie bardzo chciałam zrobić sobie tatuaż, mój mąż mówił, żeby nie robić bo to będzie wywoływać we mnie zle wspomnienia, ale ja tego potrzebowałam, myślę o tym jakie dziś byłoby moje dziecko i mam je zawsze przy sobie - pod skórą. To daje mi spokój :)

reklama
Jaki macie dalszy plan? Ile iui planujecie wykonac? Jakie w ogóle macie wskazania do iui?

Kochanie, przed Tobą ciężki czas i pozwól sobie na wszystkie emocje które do Ciebie przychodzą. Jeśli czujesz, ze czas schować pamiątki to je schowaj, ale jesli chcesz na nie patrzeć i przeżywać to wszystko - zrób to. Ja po swojej stracie bardzo chciałam zrobić sobie tatuaż, mój mąż mówił, żeby nie robić bo to będzie wywoływać we mnie zle wspomnienia, ale ja tego potrzebowałam, myślę o tym jakie dziś byłoby moje dziecko i mam je zawsze przy sobie - pod skórą. To daje mi spokój :)
ja tatuaz tez chce zrobic. Juz chyba nawet wstawialam tu to zdjecie.

wskazaniem niby delikatnie obniżone parametry nasienia męża i brak ciąży od lat.. mamy w planach 3-4 podejścia, potem in vitro, adopcja 🥺

wskazaniem niby delikatnie obniżone parametry nasienia męża i brak ciąży od lat.. mamy w planach 3-4 podejścia, potem in vitro, adopcja 🥺
Ja jakoś nie wierzę w iui, nie umiem się do niego przekonać. Wiem, ze są dziewczyny które zachodzą w ciąże z inseminacji ale jestem pewna, ze nie byłabym to ja 😅 mogę zapytać ile kosztuje Was jedna taka procedura?

tak. Wiesz co, tam jest 4 lekarzy i w sumie każdy będzie ok w naszej sytuacji na razie - najważniejsze, by ta pierwsza wizyta nam pasowała pod kątem terminu przede wszystkim, a pewnie nie będzie problemu z jakąś zmianą później, bo w końcu zapłacimy za to gruba kasę, więc no. Jeden zdaje się być bardziej od ivf, ale pozostała trójka zdaje się pasować pod kątem tego, że mi by się przydał ktoś kto się zna na endokrynologii. Więc generalnie celujemy w te trójkę (a najlepiej w jedną z dwóch babeczek), ale jak terminy będą nam pasować tylko do tego czwartego lekarza, to zaczniemy od niego i jak wykluczymy problemy u męża, to ja jestem bardziej elastyczna terminowo i będę mogła kombinować. Jutro będę tam dzwonić, to się dowiem co i jak.

Hej dziewczyny, czy mogę do Was dołączyć? W sumie powinnam napisać dopiero na wątku lutowym ale postanowiłam przywitać się już dziś. Ja właśnie czekam na krwawienie... W czwartek ujrzałam upragnione dwie kreski po zeszłorocznym poronieniu zatrzymanym. Radość nie trwała długo bo o ile w czwartek beta wyniosła 18 tak wczoraj wynosiła już 6. Progesteron 0,79... I tak siedzę i ryczę. Czy mogę tu u Was przycupnąć? 🥺
Hej, jasne, że możesz dołączyć. Bardzo mi przykro z powodu Twoich strat. Doskonale Cię rozumiemy bo niestety jest nas tu dużo po przejściach. Trzymam kciuki za udany następny cykl i szczęśliwą ciążę ❤️

Rocznikowo 31 lat. Do gina pójdę, bo muszę sprawdzić czy wszystko się "oczyściło" i będziemy próbować dalej. Muszę też zmienić lekarza bo jak w czwartek zadzwoniłam do mojego z informacją o ciąży to powiedział że niestety ze względów na poważne rodzinne problemy nie prowadzi ciężarnych. No i jestem w kropce. Mam już jednego upatrzonego, jutro zadzwonię. Martwi mnie też ten progesteron, czytając o mojej mutacji widziałam informacje że mogą być problemy z zagnieżdżeniem, ale genetyk mówił że nie powinno być. I bądź tu mądry
Te mutacje to homo czy hetero?

@Elph, @aurii_orelii ja mam mthfr homo i pai hetero. Rozmawiałam z genetykiem, mówił że te mutacje nie są przeszkodą z zajściem w kolejną ciąże, tak samo ginekolog. Ewidentnie bagatelizują problem, mówiąc że tyle osób ma akurat te dwie mutacje że niemożliwe ze one powodują straty..😔

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry