reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

Eh. U mnie nikt nie wie o staraniach właśnie dlatego, żeby uniknąć takich "złotych rad".
no ale z drugiej strony pytania "a Wy kiedy dzieci?" i ich wszystkie wariacje. Nie ma chyba złotego środka, żeby ludzie przestali gadać.
My ostatnio byliśmy na pogrzebie i tez dostaliśmy pytania a gdzie dzidziuś, ja mówię, że nie ma, a czemu nie ma.... nóż mi się w kieszeni otworzył, ale zawsze staram się sobie mówić, że ta osoba nie chce źle, nie chce mnie skrzywidzić, po prostu nie jest świadoma.

reklama
no dojebał do piecucha, ale chyba chciał dobrze..
Wiem, on zwykle chce dobrze, tylko wychodzi jak wychodzi …
Chociaż ostatnio też pomyślałam sobie, że chyba gdybym miała faceta, który ma mega parcie na dziecko to byłabym już w totalnej rozsypce teraz …bo już wiem, że problem jest tylko po mojej stronie …

A mi chyba wczorajszy wynik progesteronu dał nadzieję że była owulacja i może się jednak udało i zrobiłam sobie rano test (nie wiem po co, 8 dpo), oczywiście biel i tylko się zdołowałam :-(
E tam wcześnie jeszcze. Zobacz na forum ovufriend tam kazda na wykresie ciążowym zaznacza 2 kreski 11,12 lub 14 dni po.... moze ze dwa eidzialam, ze 10 dni po, a 8 d po to nie pamietam zebym widziała.
A moja moczowa kreska na pinku mozna uznać za CIONSZ, troche krzywa, ale jakby przymknąć 1 oko no weźcie powiedzcie ze to zapowiedź 🤣🤣🤣🤣

Załączniki

• 20230120_090511.jpg
    20230120_090511.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 88
Ech :( chociaż ja nadal stawiam na proga, muszę zbadać na dniach
tak się zastanawiam tylko, czy jak w ogóle nie masz owulki, i masz tego proga powiedzmy te 0,8 to czy to może być przyczyną plamień. Bardziej się mówi, że niedomoga jest przyczyną, czyli jak po owulacji ciało żólte nie wyrabia z produkowaniem proga i wtedy jest za niski i to powoduje plamienia. Tak ja to rozumiem. A nie wtedy kiedy nie ma owulki i w ogóle nie ma ciałka żółtego

no ale z drugiej strony pytania "a Wy kiedy dzieci?" i ich wszystkie wariacje. Nie ma chyba złotego środka, żeby ludzie przestali gadać.
My ostatnio byliśmy na pogrzebie i tez dostaliśmy pytania a gdzie dzidziuś, ja mówię, że nie ma, a czemu nie ma.... nóż mi się w kieszeni otworzył, ale zawsze staram się sobie mówić, że ta osoba nie chce źle, nie chce mnie skrzywidzić, po prostu nie jest świadoma.
Tak, dla większości osób niepłodność zwłaszcza u młodych i „ogólnie zdrowych” osób to abstrakcja …

Ja już wszystko u siebie podejrzewam, taki czas ;).
No te plamienia, plus mam nieregularne cykle (a właściwie to bez dupka ich nie miałam), ale skoro syntetyczny prog mi pomagał to może jednak u mnie te plamienia z powodu niskiego proga…
Podobno ból taki jak przy okresie też się może wtedy pojawiać…
Kochana nie doszukuj się. Bo szukasz za bardzo tylko co może być źle i będzie działało źle na Twoja głowę, zaraz zwariujesz, nie rób tego sobie 💚. Nie masz owu i zapewne plamienie w duże mierze mogą być od tego, więc nie doszukuj się endo. Wylecz infekcje idź do gina, po działajcie z planem na przywrócenie owu. Ewentualnie niech zleci podstawowe badania, których nie miałaś bo nje pamiętam co badałas co nie. Czy robiłaś badania z tej listy między 3-5dc?

Ja też. Nie mam pojęcia co tacy ludzie sobie myślą, że ja po takim tekście pomyślę sobię „ Ale mnie ta teściowa wspiera, wysyła mi takie pozytywne wibrację, oby mi tak macica zawibrowała to na pewno szybko zajdę w ciąże” 😅
właśnie też się zastanawiam. I ja ogólnie nienawidzę, jak ktoś wyraża swoje opinie, daje rady jak o nie nie proszę. I nie wiem czemu ludzie myślą, że ta ich opinia jest tak ważna i potrzebna, ze muszą ją wygłosić

reklama
Kochana nie doszukuj się. Bo szukasz za bardzo tylko co może być źle i będzie działało źle na Twoja głowę, zaraz zwariujesz, nie rób tego sobie 💚. Nie masz owu i zapewne plamienie w duże mierze mogą być od tego, więc nie doszukuj się endo. Wylecz infekcje idź do gina, po działajcie z planem na przywrócenie owu. Ewentualnie niech zleci podstawowe badania, których nie miałaś bo nje pamiętam co badałas co nie. Czy robiłaś badania z tej listy między 3-5dc?
Wiem, że masz racje …
Co do badań to ostatnio robiłam w 3dc estradiol, fsh i lh.

Do góry