reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

reklama
Kiedyś, gdy miałam normalne cykle (zasępia się)… wynosiły one 28-30 dni. Teraz od 3 dc clo, bo od 5 miałam wcześniej i nie zaszłam 🤷🏼‍♀️
Ogólnie będę musiała pogadac o diagnozie niedomogi lutealnej, bo krwawienie tydzień po ovi, a teraz regularny okres, nie wróżą niczego dobrego
Rozumiem. Ja zobaczę jak u mnie.

No krwawienia to też temat rzeka 🤷‍♀️

Dziesięć dni to krotka faza lutealna ale jeszcze w normie :) niemniej optymalnie powinna trwać 12-16 dni żeby zarodek miał wystarczająco dużo czasu na zagnieżdżenie. Tak naprawdę faza lutealna zależna jest od jest progesteronu, wiec żeby ją wydłużyć to o niego właśnie trzeba zadbać, czytałam, ze na poprawę poziomu proga suplementuje się wit b6 i C. Lepszy progesteron to tez lepsze endometrium vide lepsze warunki w macicy a to już wiemy co oznacza ;)
tyle że te 10dni to max do których ostatnio dojechałam wiem mam wstępna teorie że może niedoczynność tarczycy wpływa na prolaktynę czy cos (jej poziomu jeszcze nie badałam) ale jedna z koleżanek tutaj wspomniała że lepiej najpierw uporządkować tarczycę zanim zacznie się przyglądać innym hormonom. Co za bałagan 😥

reklama
Do góry