reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

reklama
Niestety na początek to jest najprostsze rozwiązanie odstawić wszystko i stopniowo patrzeć jak Twoja skóra reaguje na dokładane kosmetyki. Z tabletek to pewnie jakas Clatre albo Rupafin dostałaś. To najczęściej dają.
Ze swojej strony mogę polecić ten krem. Nie ma zapachu i zbędnej chemii. Mi wielkiej algiczce nie szkodzi a fajnie łagodzi i nawilza. I cena nie jest tragiczna 🙂
Powiem jeszcze ze witamina C potrafi podrażniać i np u mnie się kompletnie nie sprawdza. Mam wiecznie czerwony ryj po niej.
Może też być tak że to nie żaden krem Ci nie pasuje tylko kosmetyk myjący np zel do twarzy albo szampon którym myjesz włosy, a spływa na twarz. Może to być składnik proszku lub płynu do płukania.
I znalezienie alergenu nawet po zrobieniu testów nie jest tak proste.
Jejku, kiedyś to sobie moglam govvno na twarz kłaść i nic... a teraz co :D
No chyba odstawie pielęgnację i polece staremu nie płukać pościeli w plynie do płukania. No i zobaczymy.

A dobra, widocznie sa różne, bo ja ten one step mam 25 :)
EJ, a w ogóle w aptece zobaczyłam takie Clearblue:

clearblue-test-de-grossesse-digital-ultra-precoce-1-unite.jpg

Czy ja dobrze rozumiem, że to miga na czerwono w przypadku ciąży? :-D

Jejku, kiedyś to sobie moglam govvno na twarz kłaść i nic... a teraz co :D
No chyba odstawie pielęgnację i polece staremu nie płukać pościeli w plynie do płukania. No i zobaczymy.
Ja za dzieciaka też nie miałam żadnych alergii. Dopiero jak poszłam na studia to jakieś gówna mi sie zaczęły dziać. Nikt mnie nie potrafił zdiagnozować. W końcu doprowadziłam się do takiego stanu, że ciało miałam w żywych ranach. Wylądowałam w szpitalu na sterydach doustnych i dożylnych. Patrzyli na mnie z litością mówiąc że nigdy czegoś takiego nie widzieli.
W końcu trafiłam na młodą lekarkę której się udało 🙂

reklama
Trzymasz dla gości jakby się chcieli napić w lazience;)

A u mnie pęcherzyk na lewym jajniku ma 22x20 i wg dr G. to w ciągu doby powinien pęknąć, a te paski takie mam na premom na 0,4-0,5...słabo mi się wybarwiają, al o szybko ten lh mi przyrasta albo paski choya warte.
Ale chcialam powiedzieć, że moje endometrium urosło przez tydzień i ma obecnie 17 mm. Jakby co to mogę się podzielić i oddam trochę prezencie urodzinowym @Bolilol żeby trojaczki miały bardziej miękko...
A jakie miałaś tydzień temu? Ja w czwartek chyba coś koło 6mm a potem we wtorek 16mm i się zastanawiałam czy to możliwe że tak przyrasta :p

Do góry