reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

Maść działa miejscowo i daje szybkie efekty.
Sama stosuję jak mi cos "wyskoczy"
Nie wiem co dostałaś doustnie, ale większość działa łagodząco na objawy tj świąd, zaczerwienienie itp. Ale tego nie leczy.
Alergii kontaktowej nie da się wyleczyć. Leczenie polega na wyeliminowaniu alergenu.
Nie tak jak alergia wziewna np. na pyłki traw która można leczyć poprzez odczulanie.
No wiem, mi szczerze mówiąc wystarczy, ze zalecze objawy bo po prostu ciężko mi funkcjonować z ciagle popekanymi kacikami i czerwonymi placami przy ustach. Nie mówiąc juz o tak próżnej rzeczy, że nie moge sobie ust pomalować nawet.

reklama
No wiem, mi szczerze mówiąc wystarczy, ze zalecze objawy bo po prostu ciężko mi funkcjonować z ciagle popekanymi kacikami i czerwonymi placami przy ustach. Nie mówiąc juz o tak próżnej rzeczy, że nie moge sobie ust pomalować nawet.
Dlatego napisałam, że maść na usta możesz już stosować bo powinnas szybko zobaczyć efekty i ulżyć sobie w cierpieniach 🙂

Maść działa miejscowo i daje szybkie efekty.
Sama stosuję jak mi cos "wyskoczy"
Nie wiem co dostałaś doustnie, ale większość działa łagodząco na objawy tj świąd, zaczerwienienie itp. Ale tego nie leczy.
Alergii kontaktowej nie da się wyleczyć. Leczenie polega na wyeliminowaniu alergenu.
Nie tak jak alergia wziewna np. na pyłki traw która można leczyć poprzez odczulanie.
zgadzam się.
Ja bym maści użyła bo jak mówi @Brownie1992 ona działa miejscowo. Sama mam maści sterydowe i jak tylko widzę, że coś wyskakuje to odrazu działam :)

Tabletki możesz łykać później jeśli chcesz. I tak samo uważam alergii kontaktowej się nie wyleczy a jedynie zaleczy :)

Dzięki dziewczyny. Macie racje, kupie maść, a z tabletkami sie wstrzymam.
No i babka kazala odstawić cala pielegnacje twarzy, tylko jakiś cetaphil czy cerave do mycia i nawilzania. Co myslicie o tym? Bo to oznacza rezygnacje ze wszystkich reinoli, witamin c i tak dalej...

Dzięki dziewczyny. Macie racje, kupie maść, a z tabletkami sie wstrzymam.
No i babka kazala odstawić cala pielegnacje twarzy, tylko jakiś cetaphil czy cerave do mycia i nawilzania. Co myslicie o tym? Bo to oznacza rezygnacje ze wszystkich reinoli, witamin c i tak dalej...
myślę, że ma rację :)
Ja jak miałam mocną alergię kontaktową to lekarka kazała pierw balsam nawilżający (robiony w aptece) i po nakładać maść ze sterydami. Nic więcej. A miałam nawet swędzące plamy na powiece.

reklama
Do góry