reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

reklama
Nie no, toz to samobojstwo. Poza tym nie chce osłabiać tych przypadkiem tych na macice
Maść sterydową na usta możesz stosować.
Nawet w ciąży można je stosować w rozsądnych dawkach, nie przenikają do krwioobiegu.
Jedynie moja uwaga ostrożnie z dawką bo sterydy potrafią dawać spektakularne efekty więc może Cię skusić zwiększenie dawki. Do tego nawilżanie bo na początku mogą obsuszać skórę. I reagują ze słońcem więc pomadka z spf lub odrobina kremu z spf. Mi tego nikt nie powiedział i niestety nabawiłam się plam posterydowych które wyglądają jak bielactwo...

Maść sterydową na usta możesz stosować.
Nawet w ciąży można je stosować w rozsądnych dawkach, nie przenikają do krwioobiegu.
Jedynie moja uwaga ostrożnie z dawką bo sterydy potrafią dawać spektakularne efekty więc może Cię skusić zwiększenie dawki. Do tego nawilżanie bo na początku mogą obsuszać skórę. I reagują ze słońcem więc pomadka z spf lub odrobina kremu z spf. Mi tego nikt nie powiedział i niestety nabawiłam się plam posterydowych które wyglądają jak bielactwo...
Ale jednak bym chciala stosować maśc razem z tabletkami, a więcej tabletek serio nie chce brać...

Mój urodzinowy negatywny, kto by się spodziewał w 6dpo 😂 ale mogę odpalać winko 😂

Załączniki

• 7ffc323c-a7bc-4d60-94a9-b3a018b3993b.jpeg
    7ffc323c-a7bc-4d60-94a9-b3a018b3993b.jpeg
    48,4 KB · Wyświetleń: 74
Ale jednak bym chciala stosować maśc razem z tabletkami, a więcej tabletek serio nie chce brać...
Maść działa miejscowo i daje szybkie efekty.
Sama stosuję jak mi cos "wyskoczy"
Nie wiem co dostałaś doustnie, ale większość działa łagodząco na objawy tj świąd, zaczerwienienie itp. Ale tego nie leczy.
Alergii kontaktowej nie da się wyleczyć. Leczenie polega na wyeliminowaniu alergenu.
Nie tak jak alergia wziewna np. na pyłki traw która można leczyć poprzez odczulanie.

reklama
Do góry