reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

Ja przez naście lat łykałam tabletki anty bez najmniejszego zastanowienia się nad konsekwencjami. Nigdy żaden lekarz nie doradził mi, żeby odstawić i sprawdzić czy wszystko jest ok. W sumie nie wiem czy bym posłuchała, ale chociaż dałoby mi to do myślenia.
Wyrzucam sobie teraz, że tak bezmyślnie podchodziłam do tematu. Dopiero jak zaczęły się problemy to usłyszałam od gina, że po tabsach to się często zdarza. Ale też sobie mówię, że teraz to już nic nie zmieni.
Bo oni tak pierdziela od rzeczy co im gdzie podpaduje. Ja się pytałam 2 ginów kilkukrotnie czy wymagana jakaś przerwa ble ble, nie absolutnie, gorsza przerwa i wracanie, że cały czas sobie branie, okej no mowie oni się znają. Potem jak im pasowało problemy podciągnąć pod anty to robili to, a jak poszłam do innego powiedział, że ***** prawda, że to po anty dalej 🤷‍♀️😅

reklama
Dziewczyny dziś mam w planach badanie prolaktyny. Powiedzcie proszę czy jest sens jechać jak w nocy bolała mnie głowa i wzięłam paracetamol, czy to może jakoś wpłynąć na wyniki badania czy bez sensu jechać? Dodam ze badanie chciałam zrobić z obciążeniem po przepisanej tabletce od endokrynologa.
Hmm kwestia czy faktycznie się wyspałaś bardziej. No bo powinnaś jechać wypoczęta i spokojna, bez pośpiechu.

Ja zgłaszam brak plamienia jak na razie 😅, wczoraj był to bardzo krótki epizod🤷‍♀️😅, kompletnie nie wiem co się odjebało 😅. Dziś temp. pięknie do 37 poszła 😁, zobaczymy co usg powie 😅.

@Bolilol u Ciebie jak tam temp.,bo jestem ciekawa 😁

Załączniki

• Screenshot_20230116_053011.jpg
    Screenshot_20230116_053011.jpg
    124,3 KB · Wyświetleń: 26
Ja zgłaszam brak plamienia jak na razie 😅, wczoraj był to bardzo krótki epizod🤷‍♀️😅, kompletnie nie wiem co się odjebało 😅. Dziś temp. pięknie do 37 poszła 😁, zobaczymy co usg powie 😅.

@Bolilol u Ciebie jak tam temp.,bo jestem ciekawa 😁
I super plamien brak temperatura ładnie idzie w górę to teraz czekamy na wyniki usg trzymam kciuki 🥰

I super plamien brak temperatura ładnie idzie w górę to teraz czekamy na wyniki usg trzymam kciuki 🥰
Dziękuję, jakoś się staram na nic nie nastawiać, mam nadzieję, że dokładnie mi zrobi i będę widzieć co i jak 😁. Bo jeśli miałoby nie być owu, to czemu ta temp. Tak idzie w górę 😅 bo to nie logiczne dla mnie 😁. A ja z serii osób, że muszą wiedzieć 😅. Serio nawet za dziecka pamiętam, że jak miałam zabieg na nodze to tak zaglądałam i wypytywałam, że potem na kontrolę jak pojechałam i lekarz mnie widział i robił podobny, to zawołał mnie i pokazał😅😅

Dziękuję, jakoś się staram na nic nie nastawiać, mam nadzieję, że dokładnie mi zrobi i będę widzieć co i jak 😁. Bo jeśli miałoby nie być owu, to czemu ta temp. Tak idzie w górę 😅 bo to nie logiczne dla mnie 😁. A ja z serii osób, że muszą wiedzieć 😅. Serio nawet za dziecka pamiętam, że jak miałam zabieg na nodze to tak zaglądałam i wypytywałam, że potem na kontrolę jak pojechałam i lekarz mnie widział i robił podobny, to zawołał mnie i pokazał😅😅
Ja też mam nadzieję że wkoncu trafisz na dobrego lekarza😁 No jak dla mnie według temperatury owu musiała być😊. To ja też z osób które muszą wszystko dokładnie widzieć i wiedzieć a jak nie powiedzą to dopytuje 🤣

U mnie dziś 15dc, ale tempka nadal z tych niższych, wiec owulak przedwczoraj nie miał racji, tak, jak pisałam. Wczorajszy zreszta blady 🤷‍♀️
Ja to właśnie im do końca nie ufam, właśnie temp. Bardziej dla mnie wyznacznikiem, ale dopiero po kilu pomiarach można wyłapać spadek, a potwierdzenie dopiero po 3 kolejnych pomiarach.

reklama
Ja też mam nadzieję że wkoncu trafisz na dobrego lekarza😁 No jak dla mnie według temperatury owu musiała być😊. To ja też z osób które muszą wszystko dokładnie widzieć i wiedzieć a jak nie powiedzą to dopytuje 🤣
Dokładnie ja już wzięłam ze sobą cała teczkę już biorę i kolekcjonuje wszystko w teczkę😅. Już i tak mam alternatywny pomysł, że po wizycie może właśnie umowie sobie jakąś online teleporade z jakimis innym ginem jeszcze żeby wiedzieć jak działać na przyszły miesiąc, plus pójdę sobie już po skierowanie do kliniki żeby się zapisać 😁 i spokojnie czekać 😅.

Do góry