reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

reklama
Rok to sie czeka, jak wszystko jest w porzadku :O przeciez wiadomo, ze bez owu ciazy nie bedzie... co za konowal...
Noo był to lekarz dość specyficzny. Przy tych stymulacjach nie robił monitoringu tylko w 20dc sprawdzał czy owu już była. A znowu od 19dc miałam brać luteinę więc w teorii mogłam sobie zablokować owulację. Ale bądź tu mądrzejsza od lekarza który niby się na tym zna :p
Dobry lekarz to złoto choćby nawet dla poczucia psychicznego😊. Ja jutro idę na usg niestety do pierwszego lepszego, który miał termin poprostu 🙈, ale jak mi coś głupiego powie, to nie ręczę za swoje słowa 😅. Już naoglądana ciałek żółtych na usg, ale i tak jeszcze sprawdzam, bo miałam obawy czy nawet to umieją 😅, bo tyle historii tu o nie wykryciu owu na usg, że szok 😅
Zanim poszłam do tego gina co pisałam to byłam raz na NFZ i nie umiał mi powiedzieć czy była owu. Mówi że może była, może nie było, jest niby płyn w zatoce Douglasa ale to nie jest nic pewnego że to po owulacji. Dopiero teraz przy drugiej ciąży biochemicznej się zorientowałam że przecież widać ciałko żółte, bo nawet 5-6 tygodni po owulacji potrafili mi powiedzieć z którego jajnika była owu.
Z ciekawości zapytam o clo. Bo trzech ginów, te same materiały 3 różne zalecenia 😅 w jednym się zgadzają, że clo 😅.
Jedna by brała od 3dc,dwóch od 5dc, jeden 1x1, drugi 2x1😅🤷‍♀️ , z czego jeden dodatkowo luteinę mi kazał brać od 14dc 😅😅
Ja mam długie cykle i mi kazali brać 5-9dc. Poprzedni cykl brałam 3-7 bo tak mi jedna gin kazała i w ogóle nie było efektu, tzn miałam owulację ale dopiero w 32dc więc tak samo jak naturalnie (nie miałam monitoringu bo zmieniłam lekarza i kazała odczekać jeden cykl ze staraniami). Ta moja obecna powiedziała że to totalnie wbrew mojej naturze robić stymulację tak wcześnie i właśnie teraz robiłam 5-9, przed pierwszą ciążą też 5-9. Teraz miałam pierwszy w życiu prawdziwy monitoring i w 11dc pęcherzyk 14mm, w 16dc 24x20mm.

Noo był to lekarz dość specyficzny. Przy tych stymulacjach nie robił monitoringu tylko w 20dc sprawdzał czy owu już była. A znowu od 19dc miałam brać luteinę więc w teorii mogłam sobie zablokować owulację. Ale bądź tu mądrzejsza od lekarza który niby się na tym zna :p

Zanim poszłam do tego gina co pisałam to byłam raz na NFZ i nie umiał mi powiedzieć czy była owu. Mówi że może była, może nie było, jest niby płyn w zatoce Douglasa ale to nie jest nic pewnego że to po owulacji. Dopiero teraz przy drugiej ciąży biochemicznej się zorientowałam że przecież widać ciałko żółte, bo nawet 5-6 tygodni po owulacji potrafili mi powiedzieć z którego jajnika była owu.

Ja mam długie cykle i mi kazali brać 5-9dc. Poprzedni cykl brałam 3-7 bo tak mi jedna gin kazała i w ogóle nie było efektu, tzn miałam owulację ale dopiero w 32dc więc tak samo jak naturalnie (nie miałam monitoringu bo zmieniłam lekarza i kazała odczekać jeden cykl ze staraniami). Ta moja obecna powiedziała że to totalnie wbrew mojej naturze robić stymulację tak wcześnie i właśnie teraz robiłam 5-9, przed pierwszą ciążą też 5-9. Teraz miałam pierwszy w życiu prawdziwy monitoring i w 11dc pęcherzyk 14mm, w 16dc 24x20mm.
U mnie cykle w cały świat od 9 do 42. Ale głównie 30-42. Właśnie brałam od 5 do 9dc, w 11dc na lewym prawie 15mm, na prawym 9mm i 10 mm, następnie 16dc na lewym rzekomo brak, na prawym 16mm i 12mm🤷‍♀️. W 19dc na prawym 9mm, na lewym jakieś 15mm zapadnięty 🤷‍♀️. Temp. Pokazuje jako 19dc owu 🤷‍♀️.

reklama
Do góry