reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

Dzień dobry dziewczyny ☺️ czuje się dzisiaj fatalnie.. w nocy wstałam.. mam wrażenie ze mam gorączkę 🙄 kości mnie bolą jakbym dostała dobry wpi…. 😂pewnie znowu coś rozkłada 😞
niestety teraz wszyscy chorują. Ja już drugi tydzień w domu się kuruje i przejść nie chce po porządnej grypie 🤷

Zdrówka kochana 😘 obyś jak najszybciej wróciła do zdrowia

reklama
A ja dzisiaj odprowadzałam młodego i spotkałam koleżankę, która rodziła wtrdy co ja. Ona z wózkiem. Nawet nie wiedziałam, że była w ciąży. mówi, że zawsze marzyła o dużej rodzinie a ja na co czekam? Aż się chyba zestarzeje.
W sumie to trochę przykre 🙄 a z drugiej strony mam to w dupie 😁

Kochane już po usg, endo 6,7mm więc dużo lepiej niż było, bez szału, ale jakieś tam minimum ma. Na prawym brak dominujących bo były jakieś 9mm, na lewym mówi, że jest jeden też już jakiś mały taki zapadający, więc powiedział, że nie ma ciałka żółtego, ale możliwe, że z niego była owulacja bo on taki wylewający się jakby był 🤷‍♀️, więc w sumie tylko czekać 😅. Później obejrzę bo dostałam zdj usg. W ogóle miał problem zobaczyć mój lewy jajnik i musiał dopiero dociskać żeby było widać, więc może tam faktycznie jest, bo na 1 usg było 14 potem na drugim niby go nie znalazł, a teraz znów inny mówił o lewym. No nic poprostu czekać muszę 😅
To jak to on nawet nie widzi z którego owu była ? Ci lekarze coraz bardziej mnie zadziwiają

Kochane już po usg, endo 6,7mm więc dużo lepiej niż było, bez szału, ale jakieś tam minimum ma. Na prawym brak dominujących bo były jakieś 9mm, na lewym mówi, że jest jeden też już jakiś mały taki zapadający, więc powiedział, że nie ma ciałka żółtego, ale możliwe, że z niego była owulacja bo on taki wylewający się jakby był 🤷‍♀️, więc w sumie tylko czekać 😅. Później obejrzę bo dostałam zdj usg. W ogóle miał problem zobaczyć mój lewy jajnik i musiał dopiero dociskać żeby było widać, więc może tam faktycznie jest, bo na 1 usg było 14 potem na drugim niby go nie znalazł, a teraz znów inny mówił o lewym. No nic poprostu czekać muszę 😅
a płyn po pęknięciu był?

o, no to dobrze! To może owu była jakoś w nocy i dlatego jeszcze nie widzi ciałka żółtego. A co na to temperatura?

Hej dziewczyny, wracam do Was bo infekcji jelitowej, trochę mnie wymęczyło 🙄 przez ten czas zdążyłam zrobić kilkanaście owulakow i w międzyczasie pokłócić się z moich ukochanym, 🙄 także ten cykl już raczej stracony. Wrzucam dzisiejszy poranny owulak z prośbą o interpretację, moim zdaniem to już pozytyw prawda? Miłego dnia dziewczyny Wam życzę
negatywny, robiłam te testy w tamtym miesiącu i też byłam przekonana ,że to już pozytywny a jednak nie...

reklama
Czy któraś z Was brała może tabletki progesterone besins? Wzięłam dziś pierwsza i mam taki samolot we łbie ze prawie wpadłam na ścianę idąc do łazienki 😂 to by chyba wyjaśniało czemu miałam brać je przed snem 🙈 ciekawa noc się zapowiada 😎
Brałam i nie przypominam sobie, żebym czuła się zle, ale są dziewczyny które na progesteron reagują bardzo źle, złe samopoczucie, niepokój, stany lękowe, myśli samobójcze. I to nie są jakieś odosobnione sytuacje. Bierz go na noc a jeśli zacznie niepokoić Ciebie lub kogoś z Twojego otoczenia Twoje zachowanie to odstaw i skonsultuj się koniecznie z lekarzem w tej sprawie.

Do góry