Wika.00
Fanka BB :)
a w jakim dc masz zazwyczaj owulacje? Miałaś jakieś pęcherzyki warte uwagi już?
Pecherzyki miały wtedy 12 i 14 mm a owulacje miałam w tym cyklu w 13 dniu
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
a w jakim dc masz zazwyczaj owulacje? Miałaś jakieś pęcherzyki warte uwagi już?
To moim zdaniem jak najbardziej. Miałam podobne pecherzyki i po 4 dniach już miałam 2mm więcej, a u mnie było 3mm przy takich nawet ciutke większych, więc moim zdaniem spokojnie podskoczyPecherzyki miały wtedy 12 i 14 mm a owulacje miałam w tym cyklu w 13 dniu
to myślę, że jeszcze miało szansę na wzrost nie byłaś już po owulacji na usg?Pecherzyki miały wtedy 12 i 14 mm a owulacje miałam w tym cyklu w 13 dniu
to myślę, że jeszcze miało szansę na wzrost nie byłaś już po owulacji na usg?
Kiedyś jeszcze można było wysłać taka do lekarza po zaświadczenie, ze ma pokarm i na pewno karmi, teraz mi firma związała ręce, bo chciałam to zrobić, ze to nieludzkie. A ludzkie jest jak przychodzi i pierwsze co- ja chciałabym z domu i 7/8, bo karmie, ale najlepiej jakbyście mi pensji nie obniżali
Kiedyś biegłam do żłobka po syna i stoją takie z podwójnymi wózkami i gadają, wychodzę nada gadają, akurat zapisałam małemu kurtke i słyszałam rozmowę w stylu/ mi się nie opłaca wracać, trzecie dziecko robimy to będzie 1500 i dostanę jeszcze macierzyński i L4 ciążowe, s później kase na wychowawczym, bo będę w trudnej sytuacji na tyle osob, wiec już się będzie należeć, a weź zapłać za nianie, jak małe dziecko ciagle choruje wstyd i później właśnie nie chcą zatrudniać kobiet.
Ja zatrudniam, ale częściej te z dwójka bądź trójka dzieci
To jak najbardziej dobre!W tym cyklu nie. W zeszłym cyklu byłam w dzień owulki i zapomniałam właśnie zapytać o jego grubość ale ginka powiedziała, że wygląda zacnie. W tym cyklu robili mi usg w 6dc (jeszcze miałam okres) bo musieli wszystko sprawdzić przed laparo.
Myślę, że bardziej chodzi o sytuacje kiedy kobieta nie karmi piersią, a przedstawia zaświadczenie, że karmi i korzysta z 7godzinnego/skróconego dnia pracy.Ale to trochę co innego każda matka po macierzyńskim ma prawdo do zmniejszenia etatu (oczywiście i pensji). A dodatkowo matki karmiące piersią mają prawo do przerwy na karmienie. I tu to już wola pracodawcy że pracownica wychodzi wcześniej. Choć wiadomo w praktyce ciężko byłoby jej wyskoczyć nakarmic dziecko.
Co do zaświadczeń to nie wiem czy kiedykolwiek były legalne. Bo 8 lat temu rozmawiałam na ten temat z pip i wtedy na pewno nie.
Z resztą nie wiem jakby lekarz miał to niby sprawdzić. Ja miałam mleko do 2 lat po zakończeniu KP
Wiek dziecka to też dla mnie głupota bo czemu mam być karana za to że karmie dziecko zgodnie z WHO
Dziś zobaczę czy uda mi się umówić, ale to raczej na sprawdzenie czy owu było.a idziesz jeszcze ja jakieś USG?
no to jak jeszcze miałaś okres, to w ogóle bym się nie martwiła. Ono sobie normalnie powinno rosnąć w trakcie cyklu, więc jak jeszcze w poprzednim cyklu dostałaś info, że wygląda zacnie, to bym się nie przejmowała w tym momencieW tym cyklu nie. W zeszłym cyklu byłam w dzień owulki i zapomniałam właśnie zapytać o jego grubość ale ginka powiedziała, że wygląda zacnie. W tym cyklu robili mi usg w 6dc (jeszcze miałam okres) bo musieli wszystko sprawdzić przed laparo.
no to jak jeszcze miałaś okres, to w ogóle bym się nie martwiła. Ono sobie normalnie powinno rosnąć w trakcie cyklu, więc jak jeszcze w poprzednim cyklu dostałaś info, że wygląda zacnie, to bym się nie przejmowała w tym momencie