reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

no ona mnie właśnie wysłała do kliniki. Jak zapytalam wprost, czy mnie nie wyśmieją, że po 6cs do nich przyjdę, to powiedziała, że nie, że mój wiek z wzięciem pod uwage wieku partnera już można podciągnąć pod 6 bezowocnych cykli, a zresztą są wskazania medyczne ku temu i tyle, nikt mnie nie wyśmieje.
Więc zobaczę co będzie w piątek po USG i jak się już upije, to zacznę się rozkładać za kliniką. A do piątku i tak działamy z seksem, żebym sobie nie wyrzucała, jak mi magicznie endo przyrośnie, że sami zaprzepaściliśmy szansę.
W ciążę można zajść i przy endo 5mm- tylko jest ciężej. 😉 Najlepszy obraz endo masz ok 7dpo- wtedy mniej więcej dochodzi do zagnieżdżenia i to wtedy musi mieć minimum 6mm.

reklama
W ciążę można zajść i przy endo 5mm- tylko jest ciężej. 😉 Najlepszy obraz endo masz ok 7dpo- wtedy mniej więcej dochodzi do zagnieżdżenia i to wtedy musi mieć minimum 6mm.
w sumie teoretycznie jak mam 2 pęcherzyki po 20mm to mogę mieć podwójną owulacje? I 2x więcej szans na to, że się coś w tym dupnym endo zagnieździ, nie?

Ciekawe czy standardowo tak mam i czy to może być dziedziczne 🤔

w sumie teoretycznie jak mam 2 pęcherzyki po 20mm to mogę mieć podwójną owulacje? I 2x więcej szans na to, że się coś w tym dupnym endo zagnieździ, nie?

Ciekawe czy standardowo tak mam i czy to może być dziedziczne 🤔
Mogą pęknąć oba ale nie muszą- ja rok temu miałam po 2-3 pęcherzyki przez kilka cykli ale zawsze pękał tylko jeden a reszta się wchłaniała. Te pęcherzyki były wynikiem bardzo dużej ilości witamin aby poprawić endo. 😅

Mogą pęknąć oba ale nie muszą- ja rok temu miałam po 2-3 pęcherzyki przez kilka cykli ale zawsze pękał tylko jeden a reszta się wchłaniała. Te pęcherzyki były wynikiem bardzo dużej ilości witamin aby poprawić endo. 😅
no nic, pomysle o tym w piątek 🤷‍♀️ teraz i tak niewiele mogę zrobić

reklama
Hej, dostałam swoje wyniki badania TSH i strasznie mi skoczyło z 2,2 badanie wrzesień 2021 do teraz 3,66. Lekarz mi kazał zbadać p.ciała przeciwko różyczce Igg i wyszlo na czerwono 135 IU/ml. Ja kiedyś przechodziłam różyczkę jak miałam 12 lat, ale o co z tym chodzi to nie mam pojęcia. Ktoś się może orientuje?

Do góry