reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

no ona mnie właśnie wysłała do kliniki. Jak zapytalam wprost, czy mnie nie wyśmieją, że po 6cs do nich przyjdę, to powiedziała, że nie, że mój wiek z wzięciem pod uwage wieku partnera już można podciągnąć pod 6 bezowocnych cykli, a zresztą są wskazania medyczne ku temu i tyle, nikt mnie nie wyśmieje.
Więc zobaczę co będzie w piątek po USG i jak się już upije, to zacznę się rozkładać za kliniką. A do piątku i tak działamy z seksem, żebym sobie nie wyrzucała, jak mi magicznie endo przyrośnie, że sami zaprzepaściliśmy szansę.
W ciążę można zajść i przy endo 5mm- tylko jest ciężej. 😉 Najlepszy obraz endo masz ok 7dpo- wtedy mniej więcej dochodzi do zagnieżdżenia i to wtedy musi mieć minimum 6mm.

reklama
W ciążę można zajść i przy endo 5mm- tylko jest ciężej. 😉 Najlepszy obraz endo masz ok 7dpo- wtedy mniej więcej dochodzi do zagnieżdżenia i to wtedy musi mieć minimum 6mm.
w sumie teoretycznie jak mam 2 pęcherzyki po 20mm to mogę mieć podwójną owulacje? I 2x więcej szans na to, że się coś w tym dupnym endo zagnieździ, nie?

Ciekawe czy standardowo tak mam i czy to może być dziedziczne 🤔

w sumie teoretycznie jak mam 2 pęcherzyki po 20mm to mogę mieć podwójną owulacje? I 2x więcej szans na to, że się coś w tym dupnym endo zagnieździ, nie?

Ciekawe czy standardowo tak mam i czy to może być dziedziczne 🤔
Mogą pęknąć oba ale nie muszą- ja rok temu miałam po 2-3 pęcherzyki przez kilka cykli ale zawsze pękał tylko jeden a reszta się wchłaniała. Te pęcherzyki były wynikiem bardzo dużej ilości witamin aby poprawić endo. 😅

Mogą pęknąć oba ale nie muszą- ja rok temu miałam po 2-3 pęcherzyki przez kilka cykli ale zawsze pękał tylko jeden a reszta się wchłaniała. Te pęcherzyki były wynikiem bardzo dużej ilości witamin aby poprawić endo. 😅
no nic, pomysle o tym w piątek 🤷‍♀️ teraz i tak niewiele mogę zrobić

reklama
Hej, dostałam swoje wyniki badania TSH i strasznie mi skoczyło z 2,2 badanie wrzesień 2021 do teraz 3,66. Lekarz mi kazał zbadać p.ciała przeciwko różyczce Igg i wyszlo na czerwono 135 IU/ml. Ja kiedyś przechodziłam różyczkę jak miałam 12 lat, ale o co z tym chodzi to nie mam pojęcia. Ktoś się może orientuje?

Do góry