Nasturtium
Fanka BB :)
Miałam 11,9, teraz 38,9, badania w 3 dc.a jaki miałaś estradiol?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Miałam 11,9, teraz 38,9, badania w 3 dc.a jaki miałaś estradiol?
Kiedy? W senie dc? 3.ale kiedy ten estradiol niski byl?
To samo kiedyś tłumaczyła @lady_in_blueczytałam o viagrze, ale właśnie @Hope99 mi napisała to co napisała wyżej. I nie chciałabym tego robić na własną rękę.
Wysoki estradiol też hamuje wzrost endo. Wynika to z tego, jak mi wczoraj tłumaczyła gin, że moje pęcherzyki startują ze wzrostem zanim wystartuje endo i rosną szybko, a endometrium nie nadąża. A jak pęcherzyk przestaje rosnąć, to endo też wciska hamulec. Dlatego wysoki estradiol na starcie nie jest dobry - on powinien mieć w 3dc najlepiej ok. 50 i sobie rosnąć stopniowo wraz z cyklem do owu.
W ogóle jej się nie podobała też ilość tych dużych pęcherzyków, a ja nigdy tak tuż przed owu nie byłam i nie wiem, czy u mnie to normalne, czy jakaś dzika sytuacja. Ma ktoś też tak, że ma kilka takich kolosów? Ja generalnie wyszłam w takim szoku od niej, że w pierwszej reakcji ochronnej się śmiałam, że będą trojaczki
Jak rozmawiałam o tym z moją gin to mówiła, że działa to średnio u jednej na 10 jej pacjentek- i to tych które raczej nie mają co miesiąc problemu z endometrium.Nie mam doświadczenia, po prostu o tym czytałam. Zawsze działa tak samo? Czy w pojedynczych przypadkach i warto wypróbować na sobie?
Pytam bo mi np ani clo ani aromek nie upośledzily endo tak jak Tobie, wręcz na aromku pięknie i grubo rosło do 10+ milimetrów a na cyklach naturalnych mam 7-8mm. Może jest wiec to kwestia osobnicza?
Ale bez problemu z progiem dodawanie sztucznego wcale nie pomoże. prędzej prog dopochwowo- np luteina czy inny.To miałam na myśli, jak zawsze skrót myślowy, czyli do podciągnąć estrofemem, skonczyc i zacząć dupka.
no ona mnie właśnie wysłała do kliniki. Jak zapytalam wprost, czy mnie nie wyśmieją, że po 6cs do nich przyjdę, to powiedziała, że nie, że mój wiek z wzięciem pod uwage wieku partnera już można podciągnąć pod 6 bezowocnych cykli, a zresztą są wskazania medyczne ku temu i tyle, nikt mnie nie wyśmieje.Proga nie można brać w okolicy owulacji. Dopiero od 3dpo. Ale od 3dni przed owu do 3dpo można brać estrofem a później odstawić estrofem i zacząć proga. to są zalecenia z kliniki leczenia niepłodności a nie od lekarza z NFZ czy pierwszego lepszego gina.
ale esdradil na początku cyklu ma być niskiKiedy? W senie dc? 3.
Ale u mnie to chyba była kwestia niedowagi.
Tonący brzytwy się chwytaAle bez problemu z progiem dodawanie sztucznego wcale nie pomoże. prędzej prog dopochwowo- np luteina czy inny.