reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

Dziewczyny zmagające sie z problemem endometriozy, może Was temat zainteresuje:

reklama
Dziewczyny zmagające sie z problemem endometriozy, może Was temat zainteresuje:

Właśnie miałam to obejrzeć ! Dzięki za przypomnienie

to ja jestem głupia, myślałam, że ana1, 2 i 3 to są 3 różne badania, a to ana 3 jest zbiorem ana 1 i 2?
Nie do końca. Kazde kolejne badanie jest bardziej szczegółowe, 2 i 3 rozszerzeniem 1. Tzn ana1 jest badaniem na obecność przeciwciał w ogóle, jeśli wyjdzie pozytywny to trzeba poprzez ana 2 i 3 sprawdzić ich typ i miano.
@hachette
Zobacz załącznik 1483023
to chciałam zrobić.
PS. sorry, że tak krzywo, jestem trzeźwa tylko na touchpadzie nie umiem :D
Myśle, ze to to :)

@hachette - wygląda na to, że to jest tylko ana 1, bo kosztuje 77 zł. Ale w sumie w Alabie żadnego Ana więcej nie widze
Wyglada na to, ze to jest to badanie, jeszcze możesz zadzwonić (napisać maila😛) i dopytać czy to profil 1 czy 2 ;)

A najlepiej jakbyś robiła te badania na zlecenie bo tego jest wiadro bez dna i można worek pieniędzy wydać bez sensu 🙈🙈🙈

Nie do końca. Kazde kolejne badanie jest bardziej szczegółowe, 2 i 3 rozszerzeniem 1. Tzn ana1 jest badaniem na obecność przeciwciał w ogóle, jeśli wyjdzie pozytywny to trzeba poprzez ana 2 i 3 sprawdzić ich typ i miano.

Myśle, ze to to :)

Wyglada na to, ze to jest to badanie, jeszcze możesz zadzwonić (napisać maila😛) i dopytać czy to profil 1 czy 2 ;)

A najlepiej jakbyś robiła te badania na zlecenie bo tego jest wiadro bez dna i można worek pieniędzy wydać bez sensu 🙈🙈🙈
wiem, ale nie pójdę do immunologa z pustymi rękami, żeby zapłacić 400 zł i dostać tylko listę badan do zrobienia. Nie wiem nawet jakie musiałabym mieć do tego wskazania, oprócz tego, że nie zachodzę w ciąże. Więc wolę zrobić, żeby z czymś iść do lekarza.

wiem, ale nie pójdę do immunologa z pustymi rękami, żeby zapłacić 400 zł i dostać tylko listę badan do zrobienia. Nie wiem nawet jakie musiałabym mieć do tego wskazania, oprócz tego, że nie zachodzę w ciąże. Więc wolę zrobić, żeby z czymś iść do lekarza.
To, ze nie zachodzisz jest już wystarczającym wskazaniem ;)
Immunologia to skomplikowana dziedzina nauki i badania są zawsze dobrane do pacjenta, ja i @Nel331 poszłyśmy z teoretycznie tym samym problemem (lata starań, brak ciąży), a na podstawie naszych historii i wyników dotychczasowo wykonanych badan dostałyśmy różne zalecenia na inne badania i trochę inne leki ;) rozumiem, ze chcesz „zaoszczędzić” jedną wizytę, ciekawe czy na podstawie tego co masz lekarz da Ci już leki czy zleci kolejne badania 😅
do kogo się zapisałaś, ze wizyta aż 4 stowy?

To, ze nie zachodzisz jest już wystarczającym wskazaniem ;)
Immunologia to skomplikowana dziedzina nauki i badania są zawsze dobrane do pacjenta, ja i @Nel331 poszłyśmy z teoretycznie tym samym problemem (lata starań, brak ciąży), a na podstawie naszych historii i wyników dotychczasowo wykonanych badan dostałyśmy różne zalecenia na inne badania i trochę inne leki ;) rozumiem, ze chcesz „zaoszczędzić” jedną wizytę, ciekawe czy na podstawie tego co masz lekarz da Ci już leki czy zleci kolejne badania 😅
do kogo się zapisałaś, ze wizyta aż 4 stowy?
chyba przesadziłam z tymi 400 stówami, ale nie pamiętgam - zapisana jestem do Marka Litmaniwicza.
Ja wiem, rozumiem, o czym mówisz, ale wydaje mi się, że sa też w immuno takie badania, które przy nie zachodzeniu jednak tak czy inaczej trzeba zrobić... Nie wiem, może też się uparłam głupio, ale chce to sprawdzić.
edit: jednak nie przesadziłam z tymi 4 stówami

chyba przesadziłam z tymi 400 stówami, ale nie pamiętgam - zapisana jestem do Marka Litmaniwicza.
Ja wiem, rozumiem, o czym mówisz, ale wydaje mi się, że sa też w immuno takie badania, które przy nie zachodzeniu jednak tak czy inaczej trzeba zrobić... Nie wiem, może też się uparłam głupio, ale chce to sprawdzić.
edit: jednak nie przesadziłam z tymi 4 stówami
Ja na początku tez tak myślałam, ze zrobię badania i pójdę do immuno. Ale tak jak pisze @hachette to nie jest tamie proste. Poza tym wydaje ni się, ze nawet jak zrobisz jakieś badania i pójdziesz z wynikami a on i tak Ci będzie kazał zrobić nawet jedno inne badanie to i tak z 1 wizyty z zaleceniami i lekami nie wyjdziesz bo będzie czekał na komplet badań. Niestety immuno to nie jest tania zabawa.

Cześć we wtorek 6dpo, ja, moje osrane plamienia i wkurwienie...
afirmuję u Ciebie plamienie implantacyjne!

Też jestem z teamu plamiących po owulacji, nie mam pomysłu skąd to się bierze, w poprzednich cyklach było w 4-6dpo (a prog w 7dpo był super), teraz w ostatnim w 9dpo 🤷‍♀️

reklama
afirmuję u Ciebie plamienie implantacyjne!

Też jestem z teamu plamiących po owulacji, nie mam pomysłu skąd to się bierze, w poprzednich cyklach było w 4-6dpo (a prog w 7dpo był super), teraz w ostatnim w 9dpo 🤷‍♀️
u mnie to raczej powinno być nie-plamienie implantacyjne. Ze mnie cała nadzieja na to, ze biochem przetarł szlaki umarła w 1 sekundę.

Do góry