reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

Dziewczyny zmagające sie z problemem endometriozy, może Was temat zainteresuje:

reklama
Dziewczyny zmagające sie z problemem endometriozy, może Was temat zainteresuje:

Właśnie miałam to obejrzeć ! Dzięki za przypomnienie

to ja jestem głupia, myślałam, że ana1, 2 i 3 to są 3 różne badania, a to ana 3 jest zbiorem ana 1 i 2?
Nie do końca. Kazde kolejne badanie jest bardziej szczegółowe, 2 i 3 rozszerzeniem 1. Tzn ana1 jest badaniem na obecność przeciwciał w ogóle, jeśli wyjdzie pozytywny to trzeba poprzez ana 2 i 3 sprawdzić ich typ i miano.
@hachette
Zobacz załącznik 1483023
to chciałam zrobić.
PS. sorry, że tak krzywo, jestem trzeźwa tylko na touchpadzie nie umiem :D
Myśle, ze to to :)

@hachette - wygląda na to, że to jest tylko ana 1, bo kosztuje 77 zł. Ale w sumie w Alabie żadnego Ana więcej nie widze
Wyglada na to, ze to jest to badanie, jeszcze możesz zadzwonić (napisać maila😛) i dopytać czy to profil 1 czy 2 ;)

A najlepiej jakbyś robiła te badania na zlecenie bo tego jest wiadro bez dna i można worek pieniędzy wydać bez sensu 🙈🙈🙈

Nie do końca. Kazde kolejne badanie jest bardziej szczegółowe, 2 i 3 rozszerzeniem 1. Tzn ana1 jest badaniem na obecność przeciwciał w ogóle, jeśli wyjdzie pozytywny to trzeba poprzez ana 2 i 3 sprawdzić ich typ i miano.

Myśle, ze to to :)

Wyglada na to, ze to jest to badanie, jeszcze możesz zadzwonić (napisać maila😛) i dopytać czy to profil 1 czy 2 ;)

A najlepiej jakbyś robiła te badania na zlecenie bo tego jest wiadro bez dna i można worek pieniędzy wydać bez sensu 🙈🙈🙈
wiem, ale nie pójdę do immunologa z pustymi rękami, żeby zapłacić 400 zł i dostać tylko listę badan do zrobienia. Nie wiem nawet jakie musiałabym mieć do tego wskazania, oprócz tego, że nie zachodzę w ciąże. Więc wolę zrobić, żeby z czymś iść do lekarza.

wiem, ale nie pójdę do immunologa z pustymi rękami, żeby zapłacić 400 zł i dostać tylko listę badan do zrobienia. Nie wiem nawet jakie musiałabym mieć do tego wskazania, oprócz tego, że nie zachodzę w ciąże. Więc wolę zrobić, żeby z czymś iść do lekarza.
To, ze nie zachodzisz jest już wystarczającym wskazaniem ;)
Immunologia to skomplikowana dziedzina nauki i badania są zawsze dobrane do pacjenta, ja i @Nel331 poszłyśmy z teoretycznie tym samym problemem (lata starań, brak ciąży), a na podstawie naszych historii i wyników dotychczasowo wykonanych badan dostałyśmy różne zalecenia na inne badania i trochę inne leki ;) rozumiem, ze chcesz „zaoszczędzić” jedną wizytę, ciekawe czy na podstawie tego co masz lekarz da Ci już leki czy zleci kolejne badania 😅
do kogo się zapisałaś, ze wizyta aż 4 stowy?

To, ze nie zachodzisz jest już wystarczającym wskazaniem ;)
Immunologia to skomplikowana dziedzina nauki i badania są zawsze dobrane do pacjenta, ja i @Nel331 poszłyśmy z teoretycznie tym samym problemem (lata starań, brak ciąży), a na podstawie naszych historii i wyników dotychczasowo wykonanych badan dostałyśmy różne zalecenia na inne badania i trochę inne leki ;) rozumiem, ze chcesz „zaoszczędzić” jedną wizytę, ciekawe czy na podstawie tego co masz lekarz da Ci już leki czy zleci kolejne badania 😅
do kogo się zapisałaś, ze wizyta aż 4 stowy?
chyba przesadziłam z tymi 400 stówami, ale nie pamiętgam - zapisana jestem do Marka Litmaniwicza.
Ja wiem, rozumiem, o czym mówisz, ale wydaje mi się, że sa też w immuno takie badania, które przy nie zachodzeniu jednak tak czy inaczej trzeba zrobić... Nie wiem, może też się uparłam głupio, ale chce to sprawdzić.
edit: jednak nie przesadziłam z tymi 4 stówami

chyba przesadziłam z tymi 400 stówami, ale nie pamiętgam - zapisana jestem do Marka Litmaniwicza.
Ja wiem, rozumiem, o czym mówisz, ale wydaje mi się, że sa też w immuno takie badania, które przy nie zachodzeniu jednak tak czy inaczej trzeba zrobić... Nie wiem, może też się uparłam głupio, ale chce to sprawdzić.
edit: jednak nie przesadziłam z tymi 4 stówami
Ja na początku tez tak myślałam, ze zrobię badania i pójdę do immuno. Ale tak jak pisze @hachette to nie jest tamie proste. Poza tym wydaje ni się, ze nawet jak zrobisz jakieś badania i pójdziesz z wynikami a on i tak Ci będzie kazał zrobić nawet jedno inne badanie to i tak z 1 wizyty z zaleceniami i lekami nie wyjdziesz bo będzie czekał na komplet badań. Niestety immuno to nie jest tania zabawa.

Cześć we wtorek 6dpo, ja, moje osrane plamienia i wkurwienie...
afirmuję u Ciebie plamienie implantacyjne!

Też jestem z teamu plamiących po owulacji, nie mam pomysłu skąd to się bierze, w poprzednich cyklach było w 4-6dpo (a prog w 7dpo był super), teraz w ostatnim w 9dpo 🤷‍♀️

reklama
afirmuję u Ciebie plamienie implantacyjne!

Też jestem z teamu plamiących po owulacji, nie mam pomysłu skąd to się bierze, w poprzednich cyklach było w 4-6dpo (a prog w 7dpo był super), teraz w ostatnim w 9dpo 🤷‍♀️
u mnie to raczej powinno być nie-plamienie implantacyjne. Ze mnie cała nadzieja na to, ze biochem przetarł szlaki umarła w 1 sekundę.

Do góry