reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

jak odebrałam wyniki w szpitalu to mi babka (ale to chyba jakaś pielęgniarka) powiedziała, że wyniki są dobre.
Ale wrzuciłam dziewczynom na grupie i powiedziały, że raczej nie są okej.
Mam obecne komórki cd138 i dużo cd56.
Poza tym mam endo w jednym miejscu innej grubości niż w innym (na jednym monitoringu). Ciekawe czy w piątek też to będzie widać

Z tego co sobię wyczytuje to cd138 są odpowiedzialne za stan zapalny a cd56 musi być odpowiedni stosunek do komórek NK żeby stworzyć odpowiednie środowisko dla płodu.

reklama
jak odebrałam wyniki w szpitalu to mi babka (ale to chyba jakaś pielęgniarka) powiedziała, że wyniki są dobre.
Ale wrzuciłam dziewczynom na grupie i powiedziały, że raczej nie są okej.
Mam obecne komórki cd138 i dużo cd56.
Poza tym mam endo w jednym miejscu innej grubości niż w innym (na jednym monitoringu). Ciekawe czy w piątek też to będzie widać
Obecność cd138 to stan zapalny endometrium, a wysokie cd56 utrudnia implantację. Czyli nie unikniesz wizyty u immunologa bo gin raczej tu nie pomoże chyba, ze będzie trubo ogarnięty i otwarty 🤷🏻‍♀️

Z tego co sobię wyczytuje to cd138 są odpowiedzialne za stan zapalny a cd56 musi być odpowiedni stosunek do komórek NK żeby stworzyć odpowiednie środowisko dla płodu.
tak, tylko niestety tych cd56 nie mam rozpisanych jaki jest stosunek... więc nie wiem na ile to jest użyteczne :/ zobaczymy co lekarz powie... Jezu w momencie moje siły ze mnie uleciały a przecież w zasadzie to jednak jest wszystko na jakimś tropie.

tak, tylko niestety tych cd56 nie mam rozpisanych jaki jest stosunek... więc nie wiem na ile to jest użyteczne :/ zobaczymy co lekarz powie... Jezu w momencie moje siły ze mnie uleciały a przecież w zasadzie to jednak jest wszystko na jakimś tropie.

Ważne, że w ogóle wiesz gdzie szukać. Mam nadzieje, że będzie dobrze.

nie mam, jeszcze jutro jadę na proga sprawdzę, bo dawno nie robiłam.
W piątek lekarz. Coś musi być z tym endo nie tak, nie ma innej opcji. Sami mówili, że jest dziwne
Ja tez mialam w ostatnim cyklu plamienie- ale brązowe śluzowe - w dniu rozpoczęcia dni plodnych do dnia ovu- ujjj wie, co to jest. Tez bede prog badać 7 dni po.

W imk badane są nk w stosunkach, to jest test z krwi.

reklama
Do góry