reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

ja tak samo. Flo fajnie określa owu po temperaturze (kilka dni po, wiadomo), a do premom można wprowadzać zdjęcia owulakow i analizuje moc wybarwienia testowej kreski - i ja właśnie do tego celu używam premom
Szkoda że właśnie flo nie ma żeby zdjęcia owulakow wstawiać już mam tyle czasu ta apke i fajna jest

reklama
Owulak z rana(nie pierwszego moczu) i teraz z moczu nie rozcieńczonego🤷‍♀️😅, zobaczę co jutro usg pokaże 🤔, bo będę musiała dokupić testy 😅. Z 15 już zużyłam lekko 😅🙈

Załączniki

• IMG_20230108_100825.jpg
    IMG_20230108_100825.jpg
    1,8 MB · Wyświetleń: 80
  • IMG_20230108_163931.jpg
    IMG_20230108_163931.jpg
    1,8 MB · Wyświetleń: 77
Szkoda że właśnie flo nie ma żeby zdjęcia owulakow wstawiać już mam tyle czasu ta apke i fajna jest
nienie, to dobrze :) bo w premom jak apka uzna, że jest pik, to ustawia owu dzień po piku. A flo ustawia owu na podstawie temperatury. Jak wprowadzisz do flo, że wysikalas pozytywny owulacyjny (jest taka opcja), to wtedy wskaże owu dzień po tym owulaku, a temperatura schodzi na dalszy plan. A temperatura jest bardziej wiarygodna niz owulaki. Więc lepiej jest miec osobną apke do owulakow i osobną na temperaturę, jest to bardziej wiarygodne :)

nienie, to dobrze :) bo w premom jak apka uzna, że jest pik, to ustawia owu dzień po piku. A flo ustawia owu na podstawie temperatury. Jak wprowadzisz do flo, że wysikalas pozytywny owulacyjny (jest taka opcja), to wtedy wskaże owu dzień po tym owulaku, a temperatura schodzi na dalszy plan. A temperatura jest bardziej wiarygodna niz owulaki. Więc lepiej jest miec osobną apke do owulakow i osobną na temperaturę, jest to bardziej wiarygodne :)
No w sumie racja tylko muszę zacząć mierzyć tą temperaturę 🙈

No w sumie racja tylko muszę zacząć mierzyć tą temperaturę 🙈
nie musisz :) jak Ci się nie chce, to olej to, to nie jest jakiś wymóg czy coś. Od samego mierzenia temperatury w ciążę nie zajdziesz :) ba, temperatura Ci nie powie, że owu nadchodzi - po niej dopiero po kilka dniach możesz wywnioskować czy i kiedy owu była (z pewnym prawdopodobieństwem, a nie pewnością). Więc jak Ci się nie chce, to nie miej z tego powodu żadnych wyrzutów sumienia :)

nie musisz :) jak Ci się nie chce, to olej to, to nie jest jakiś wymóg czy coś. Od samego mierzenia temperatury w ciążę nie zajdziesz :) ba, temperatura Ci nie powie, że owu nadchodzi - po niej dopiero po kilka dniach możesz wywnioskować czy i kiedy owu była (z pewnym prawdopodobieństwem, a nie pewnością). Więc jak Ci się nie chce, to nie miej z tego powodu żadnych wyrzutów sumienia :)
Jak już mierzysz to możesz się domyślać, ale pewność dopiero jest po 3 dniach 😅.

reklama
3 dni ostatnie bardzo się budziłam w nocy i chodziłam dużo do ubikacji, więc nie wiem na ile one są wiarygodne 😅🙈
na tym etapie to wiadomo, wróżenie z fusów, ale nie wiem czy dzisiaj nie masz owu. Ja mam w dniu piku wzrost temperatury, w dniu owu mam spadek, no a dzień po owu znów w gooooooore. Więc w sumie ta zwyżka 6.01 może być pikiem lh (i na co wskazuje test - gdybyś zrobiła o np. 18 to może by Ci wyszedł pozytywny?) i dzis owu. Ciekawe jak jutro temp i usg.

A, tylko jak masz jutro to USG o świcie, to jakby tam odpukać nie było ani pęcherzyka ani ciałka żółtego, to się nie martw. Ostatnio gdzieś rozkminialysmy, że jak się pójdzie na usg za wcześnie po owu, to można złapać moment, że pęcherzyka już nie ma, a ciałko żółte jeszcze nie jest widoczne

Do góry