reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

To u nas teraz przy okazji narkozy zrobił właściciel klinik naszemu za darmo usg wszystkich stawów. Powiedział, ze są modelowe aż dziwne dla tej rasy, ale tez fakt, ze nie przekarmiamy go i wazy 43-44kg mimo, ze samiec i norma do 60kg jest. Dostaje 3 małe porcje. Ja nawet nie próbowałam go wystawiać, nie ma idealnie symetrycznego białego na pyszczku, w jednym miejscu mu trochę za mocno wychodzi ;) no i problem z opadającymi powiekami, już jest lepiej, okulista nic nie kazał robić i chyba jak zaczął rosnąć to się naciągnęlo.
To super że za darmo . W sumie narkoza przy tym wszystkim kosztuje najwiecej
Ważne ze stawy sa okej.
My tez nie próbowaliśmy, mamy je bo są cudowne 🥰
U nich tez może się pojawiać ta 3 powieka…

reklama
O rety 🥹🥹 fajnie, ze jest tu ktoś, kto tez kocha berny 😘
Wiedziałam kupując, ale oczywiście miałam nadzieje, ze przy odpowiednim karmieniu nas to nie spotka - niestety :/
Swoją drogą szacun, ze udało Ci się tak szybko zaobserwować skręt bo bardzo szybko może on psa zabić, a objawy są czytelne choć wcale nie aż tak bardzo oczywiste u psa z taką ilością sierści. U doga czy dobermana np widać to jak na dłoni bo widać jak puchnie im brzuch, u bernola raczej tego nie zauważysz. Chociaż tez jak znasz i dbasz o swoje zwierzę to tez jest inaczej, jak mój zachorował na parwo to natychmiast wyczułam, ze jest z nim coś nie tak.

Ja jak mi coś nie wyjdzie, albo coś spadnie, mówię często "o faaaak"

Zgadnijcie, co krzyczałam jak mi w Londynie wywiało jednorazówkę z rąk 🤡

Moja koleżanka mówiła biegle po włosku (jej obecnie już były mąż jest Włochem), ale mieszkała w Polsce i do dzieci mówiła po polsku. Jako, że miała temperament to nie chcąc przeklinać po polsku przy dzieciach robiła to po włosku. Jej córka początkowo rozumiała po włosku, wszystko ale nic nie mówiła. W końcu się przełamała i tak ... zaczęła od tych przekleństw :D Dziadkowie w Rzymie mieli średni ubaw :D

Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin🥳😚
Życze dużo zdrowia i żeby wasz urlop w Meksyku był już we trójkę😉
Zrobiłam sobie prezent na urodziny, który będzie jednocześnie świętowaniem 6 rocznicy ślubu i naszymi wakacjami.
Po ponad tygodniowym research’u stron typu Urlaubspiraten, Fly4Free, itp. kupiłam loty do Meksyku😃. Idealnie w dzień urodzin.

Także w maju uderzamy najpierw do Nowego Jorku na jeden dzień, a później na Riwierę Majów.

Podróż idealnie się wstrzela w termin ewentualnej owulacji, o ile w dwupaku do tego czasu nie będę😉.

Oto dowody z mojego telefonu:

A to moje ❤️

Excited Jennifer Aniston GIF by Friends

f.jpg

A ja to się wczoraj uśmiałam, mąż mi już kazał test robić bo mam humorki 😁a ja dopiero jakoś po owu jestem nawet mu mówiłam przecież wcześniej.. no ale faceci chyba inaczej to ogarniają albo i nie 😅.....
Coś w tym jest , chyba mało który to tak ogarnia 😅 mój dopiero widzę w tym cyklu zaczyna więcej ogarniać bo się nawet wstrzelił i pyta wczoraj "to zaraz Ci się te dni zaczynają i możemy działać? "😅 Wczoraj kuło mnie trochę w prawym jajniku i tak pomyślałam że mi się owulka zbliża i nawet test zrobiłam, nie wiem po co, to dopiero 10 dzień cyklu 😂 a przy moich 30 dniowych cyklach to tak ok 17 dc owulka wypada. ja właśnie się na basen zbieram, wpadł mi do głowy przed 30, zacząć naukę pływania 😅 no nic ponoć na naukę nigdy nie jest za późno a jak Wam mija sobota?

Coś w tym jest , chyba mało który to tak ogarnia 😅 mój dopiero widzę w tym cyklu zaczyna więcej ogarniać bo się nawet wstrzelił i pyta wczoraj "to zaraz Ci się te dni zaczynają i możemy działać? "😅 Wczoraj kuło mnie trochę w prawym jajniku i tak pomyślałam że mi się owulka zbliża i nawet test zrobiłam, nie wiem po co, to dopiero 10 dzień cyklu 😂 a przy moich 30 dniowych cyklach to tak ok 17 dc owulka wypada. ja właśnie się na basen zbieram, wpadł mi do głowy przed 30, zacząć naukę pływania 😅 no nic ponoć na naukę nigdy nie jest za późno a jak Wam mija sobota?
Ja mojemu nawet nie mowie ze robię test ciążowy 10dpo 🤣 a owulaki zaczynam robić od 10dc 😁 moja sobota pracowicie od samego rana wykorzystuje że mam wolne więc nadrabiam wszystko co się da 🤣

Ja mojemu nawet nie mowie ze robię test ciążowy 10dpo 🤣 a owulaki zaczynam robić od 10dc 😁 moja sobota pracowicie od samego rana wykorzystuje że mam wolne więc nadrabiam wszystko co się da 🤣
A o ciążowych to też nie mówię mojemu 😂 w tamtym cyklu robiłam 3, w tym ostatnim w dzień spodziewanej miesiączki bo dzień się spóźniła, ale o żadnym mojemu nie mówiłam 😅 powiem mu dopiero jak zapyta albo będą dwie kreski. No właśnie wolny dzień a człowiek sobie zajęcia na siłę szuka, ale my kobiety już chyba tak mamy. ja wczorajsze popołudnie poświęciłam na nadrabianie zaległości w domu, dzisiaj relaks 😁 chociaż trochę się wkurzyłam.bo kot mi pół nocy spać nie dał, co chwilę przychodził żeby go miziac , wyspał się w dzień a potem w nocy mu się na głaskanie i zabawę zebrało 😂

Hejka,
Sorki że tak wbijam z buta ale mam zabiegany długi weekend. Mam pytanie z innej beczki...
Chciałabym zrobić mężowi jakiekolwiek badania, mija już trochę miesięcy naszych starań i myślę że muszę sprawdzić co u niego. Nigdy się w tym za bardzo nie orientowałam, bo jakoś w głowie ciągle myśl, że to ja nie trybie. Oprócz badań nasienia (to chciałabym może później) co na początek? Wrzuciłam coś do koszyka żeby pokazać Wam listę i mieć pogląd czy to byłoby spoko, czy czegoś brakuje? Myślę jeszcze o tarczycy.

Załączniki

• Zrzut ekranu 2023-01-7 o 12.22.51.png
    Zrzut ekranu 2023-01-7 o 12.22.51.png
    23,6 KB · Wyświetleń: 52
reklama
Do góry